امروز تعداد افرادی که به بیماری های قلبی دچار می شوند افزایش یافته و همینطور سن افراد مبتلا رو به کاهش است. عموما تمامی حملات قلبی منجر به مرگ نمیشود اما زمانی که یک جوان به حمله قلبی دچار شود احتمال مرگ وی زیاد خواهد بود. در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد که چرا سکته قلبی در جوانان زیاد شده است ؟
آنچه در این مقاله می خوانید :
حمله قلبی که به انفارکتوس میوکارد نیز معروف می باشد زمانی رخ می دهد که خونرسانی به بخشی از قلب متوقف شود. بدون بازگشت سریع جریان خون، این بخش از عضله قلب از کار خواهد افتاد. حمله قلبی بر اثر بیماری عروق کرونری (CAD) ایجاد می شود به این صورت که ماده ای مومی شکل به نام پلاک کم کم بر روی دیواره های عروق کرونر انباشته می شود و باعث گرفتگی عروق کرونری و در نتیجه حمله قلبی خواهد شد.
سکته قلبی در جوانان یا انفارکتوس میوکارد به انهدام و مرگ سلول که غیر قابل بازگشت است و در بخشی از عضله قلب که به علت از بین رفتن جریان خون و وقوع ایسکمیک شدید که در قسمتی ازقلب رخ میدهد. توقف در گردش خون ناگهانی و بدون علامت خود را نشان می دهدیا ممکن است بعد از درد قفسه سینه ایجاد شود. از عمدهترین دلایل سکته قلبی در جوانان بسته شدن رگ های تغذیه کننده قلب می باشد.
مطمئنا سبک زندگی ناسالم می تواند بر روی زندگی فرد تاثیر بگذارد و احتمال حمله قلبی را در جوانان افزایش دهد. این موارد می تواند شامل سیگار کشیدن، چاقی، نداشتن فعالیت و تحرک بدنی باشد.
همچنین ممکن است جوان به نارسایی قلبی مبتلا باشد که این افراد در معرض حمله قلبی قرار خواهند گرفت. وجود مشکل قلبی از قبل می تواند خطر حمله قلبی را در سال های بعد افزایش دهد.
در صورتی که قلب فردی 70 درصد دچار گرفتگی عروق کرونر شده باشد،آلودگی هوا با مکانیسم اختلال در اکسیژن رسانی می تواند درصد تنگی را تا 90 الی 100 درصد افزایش دهد.
استرس موجب آزادسازی ماده ای به نام نورآدرنالین می شود. این ماده موجب تنگی عروق بدن می شود. به همین علت اگر قبل از فرد تنگی عروق داشته باشد استرس زیاد می تواند موجب سکته قلبی می شود.
سابقه خانوادگی سکته قلبی در افراد زیر 50 سال را افزایش خواهد داد. سیگار کشیدن، کلسترول بالا، فشار خون بالا، چاقی شکمی، دیابت، سندرم متابولیک، عدم ورزش از عواملی هستند که می توانند در خطر سکته قلبی را افزایش دهند.
رژیم های غذایی نادرست و مصرف فست فودها روز به روز در حال افزایش است. مصرف این غذاهای ناسالم می تواند با افزایش کلسترل و چربی خون همراه شود و در نتیجه موجب سکته قلبی در جوانان شود.
کلسترول بالا یکی از دلایل بیماری های قلبی است. اما در صورتی که این بیماری ارثی باشد، یعنی از جوانی به کلسترول بالا مبتلا باشند، امکان سکته های قلبی وجود دارد.
نژاد و موقعیت های جغرافیایی می تواند یکی از عوامل افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی باشد. نمیتوانیم نژاد را تغییر دهیم اما می توان با تحت نظر متخصص قلب بودن تا حدود زیادی میزان سکته های قلبی را کاهش داد.
فشار خون بالا از عوامل ابتلا به بیماری های قلبی می باشد. با تغییر در شیوه زندگی مانند ورزش منظم و رژیم غذایی سالم و کاهش میزان مصرف سدیم می توان فشار خون بالا را کاهش داد. زیرا حفظ فشار خون می تواند میزان ابتلا به بیماری های قبلی را تا حد زیادی بکاهد.
افسردگی هورمونهای استرس را آزاد می کند و مواد شیمیایی التهاب را افزایش دهد و می تواند موجب تنگی شریان قلب شود. افسردگی می تواند بر شیوه زندگی تاثیر گذار بوده و تاثیر مستقیمی با سلامت جسمی دارد. در صورت افسردگی غذا نمی خورید و رژیم غذایی شما بد خواهد شد. ورزش نمی کنیدو خوب نمی خوابید. که در صورتی که موارد ذکر شده است شما سلامت جسمی خود را به مرور از دست خواهید داد.
بنا به تحقیقات بیماری های قلبی و عروقی در جوانان و نوجوانانی که به افسردگی و یا اختلال دو قطبی مبتلا هستند، کنترل و درمان شود تا از بروز سکته قلبی جلوگیری شود.
اسکار قلبی یا زخم در بافت قلب ممکن است بر اثر تمرینات استقامتی طولانی مدت بیش از حد ایجاد شود و موجب سکته قلبی شود.
در این اختلال سرخرگ ها می تواند در طی ورزش فشرده شوند و مانع از جریان خون مناسب برای قلب شوند.
کاردیومیوپاتی هیپروتروفی یک بیماری ارثی بوده که با بزرگ شدن سلول های عضله قلب مشخص خواهد شد. ایم افزایش سایز موجب خواهد که دیواره های بطن ضخیم شود و جلوی خونرسانی به قلب گرفته خواهد شد. این از شایع ترین علائم سکته قلبی در جوانان می باشد.
بیماری کاوازاکی نوعی اختلال در دوران کودکی موجب التهاب حاد عروق خونی میشود. زمانی که این بیماری بر روی عروق تاثیر بگذارد می تواند مانع از رسیدن خون اکسیژن دار به قلب شود و موجب تاکی کاردی یا افزایش ضربان قلب، التهاب قلب و نارسایی قلبی در جوانان شود.
این اختلال میتواند منجر به غش یا حتی مرگ شود. در افراد جوان این اختلال بسیار شایع است.
برای آزمایش های قلبی از قبیل نوار قلب و سونوگرافی قلبی به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
نحوه پیشگیری از بیماری های قلبی در جوانان مانند افراد سالمند است.
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه