در این مقاله به این سوال پاسخ خواهیم داد که چرا سکته قلبی رخ می دهد ؟ حمله یا سکته قلبی به علت بسته شدن یا گرفتگی شریان های مسئول خونرسانی به عضله قلب مرتبط است که قطع خونرسانی به عضله قلبی در صورتی که بیش از 20 دقیقه زمان ببرد می تواند منجر به مرگ سلول های عضله قلب شود.هر چقدر این عدم خونرسانی ادامه پیدا کند تعداد سلول های بیشتری از بین می رود.
برای درمان سکته قلبی نیز باز کردن انسداد توسط روش دارویی مانند داروهای حل کننده لخته خون یا ترومبولیتیک یا مکانیکی که آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی می باشد استفاده می شود.
آنچه در این مقاله می خوانید :
سکته قلبی یا همان انفارکتوس میوکارد زمانی رخ میدهد که عضله قلب، خون کافی دریافت نکند. بیماری عروق کرونر نیز عامل اصلی حمله قلبی می باشد. علت دیگر سکته قلبی که البته کمتر شایع است، اسپاسم شدید یا انقباض ناگهانی شریان کرونر بوده که می تواند جریان خون به عضله قلب را متوقف کند.
این امکان وجود دارد که به طور کامل یا جزئی رگ شریان کرونری شما دچار گرفتگی شده باشد. در صورت انسداد عروق کرونری به طور کامل شما یک انفارکتوس میوکارد با افزایش داشته و اگر انسداد ایجاد شده در شریان کرونری جزئی باشد به این معناست که انفارکتوس میوکارد فرد بدون افزایش است.
از علت های حمله قلبی انقباض در عروق کرونری می باشد که جریان خون وارده به بخشی از ماهیچه قلب قطع می شود. ذخیره چربی در شریان ها می تواند موجب این اتفاق شود.
با بررسی و حذف عوامل خطر می توانید خطر سکته قلبی را کاهش دهید.
سکته قلبی به مرگ بخشی از ماهیچه های قلبی گفته می شود که بر اثر قطع خونرسانی به قلب ایجاد خواهد شد. زمانی که شریان تامین کننده خون عضله قلب توسط یک لخته خون دچار انسداد شود ، سکته قلبی اتفاق میفتد. در اصل علت سکته قلبی قطع ناگهانی منبع خون به قلب بوده که بدون آن عضلات قلب آسیب دیده و موجب مرگ سلولی خواهد شد. عدم درمان این سکته قلبی، می تواند موجب آسیب جبران ناپذیری به عضلات قلب وارد کند. اگر بخش بزرگی از قلب از این طریق آسیب دیده باشد ، ضربان قلب متوقف می شود (معروف به سکته قلبی) و در نتیجه منجر به مرگ می شود.
بیماری عروق کرونر قلب (CAD) از علت های سکته قلبی می باشد. در این شرایط شریان های کرونر یا عروق اصلی خون که خون مورد نیاز قلب را تأمین می کنند با رسوبات یا پلاک کلسترول مسدود خواهد شد. قبل از حمله قلبی یکی از پلاک های ایجاد شده از رگ جدا می شود. لخته خون جلو جریان خون به قلب را گرفته و موجب حمله قلبی می شود. ریسک فاکتور ابتلا به بیماری عروق کرورنر ممکن است بر اثر عوامل زیر افزایش یابد :
افزایش سن می تواند ریسک فاکتور ابتلا به سکته قلبی را افزایش دهد. احتمال سکته قلبی در مردان بالای 45 سال و در زنان بالای 55 سال بیشتر است.
استعمال دخانیات و در معرض دود بودن برای مدت طولانی می تواند ریسک ابتلا به سکته قلبی را افزایش دهد. استفاده از داروهای محرک مانند کوکائین یا آمفتامین می تواند موجب انقباض عروق کرونری شود که این امر موجب می شود احتمال حمله قلبی افزایش یابد.
با گذشت زمان فشار خون بالا می تواند به شریان های قلب آسیب برساند. همچنین فشار خون بالا با دیگر شرایط سلامتی مانند چاقی، کلسترول بالا یا دیابت نیز مرتبط است و می تواند ریسک ابتلا به سکته قلبی را افزایش دهد.
درد قفسه سینه به دلیل کمبود اکسیژن یا خون رسانی به قلب ایجاد می شود .
سطح کلسترول خون یا سطح تری گلیسرید بالا یا کلسترول LDL یا همان کلسترول بد نوعی چربی خون می باشد که با رژیم غذایی فرد در ارتباط است و می تواند خطر ابتلا به سکته قلبی را افزایش دهد. همچنین در مقابل سطح بالای کلسترول چربی لیپوپروتئین HDL یا همان کلسترول خوب می تواند خطر ابتلا به حمله قلبی را کاهش دهد.
چاقی یا اضافه وزن با سطح کلسترول بالا ، میزان تری گلیسیرید بالا ، فشار خون بالا و دیابت ارتباط دارد. به طوری که از دست دادن تنها 10 درصد از وزن بدن فرد می تواند خطر ابتلا به سکته قلبی را کاهش دهد.
رژیم غذایی مصرف مقادیر زیادی چربی های اشباع می تواند احتمال حمله قلبی را افزایش دهد. رژیم غذایی پر چرب احتمال ابتلا به بیماری کرونر قلب که یکی از مهم ترین علل ابتلا به سکته قلبی است را افزایش می دهد.
عدم فعالیت فیزیکی می تواند موجب افزایش سطح کلسترول خون و چاقی شود.
تولید مقدار کافی از هورمون ها که توسط پانکراس ترشح خواهد شد یا عدم پاسخگویی به انسولین می تواند سطح قند خون بدن را افزایش دهد و خطر ابتلا به حمله قلبی را افزایش دهد.
سندروم متابولیک زمانی رخ می دهد که فرد دچار چاقی، فشار خون بالا و قند خون شده باشد. این سندروم می تواند احتمال بیماری قلبی را دو برابر کند.
در صورتی که در آشنایان یا بستگان نزدیک فرد دچار حمله قلبی شده باشند، این احتمال در فرد افزایش خواهد یافت.
استرس از هر نوعی می تواند خطر حمله قلبی را در فرد افزایش دهد.
یکی از علت های سکته قلبی ، افسردگی می باشد. افرادی که افسردگی دارند خطر بسیاری در ابتلا به بیماری های قلبی دارند.
یکی از علت های سکته قلبی ، کمبود اکسیژن در خون می باشد. اگر سطح اکسیژن خون به دلیل مسمومیت با مونواکسید کربن یا از بین رفتن عملکرد طبیعی ریه کاهش یابد ، قلب خون بدون اکسیژن را دریافت خواهد کرد. کمبود اکسیژن در خون موجب می شود که عضلات قلب آسیب ببینند .
سابقه پره اکلامپسی
این حالت موجب افزایش فشار خون در دوران بارداری شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را می تواند افزایش دهد.
این وضعیت زمانی رخ می دهد که بیماری هایی مانند ورم مفاصل یا التهاب مفاصل می تواند خطر ابتلا به حمله قلبی را افزایش دهد.
جراحی قلب می تواند در آینده منجر به حمله قلبی شود .
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه