فشار خون بالا یکی از خطرناکترین عوامل خطر برای سکته مغزی، حمله قلبی و بسیاری از بیماریهای قلبی عروقی است. اگر میخواهید فشار خون خود را به طور طبیعی کاهش دهید، در درجه اول باید از شش نکته اساسی توصیه شده توسط متخصصان قلب پیروی کنید. ما در این مقاله به بررسی راههای کاهش فشار خون دیاستولیک پرداختهایم. با ما همراه باشید.
با کمک ورزش و حرکات روزمره، میتوانید مقادیر فشار خون خود را حدود 5 تا 9 میلی متر جیوه (دیاستولیک 3-5 میلی متر جیوه) کاهش دهید. حداقل پنج بار در هفته به مدت 30 دقیقه فعال باشید. اگر مقادیر اولیه بالا باشد، افت فشار خون به ویژه قابل توجه است. ورزشهای استقامتی مانند دوچرخه سواری، پیاده روی یا شنا خوب هستند.
چاقی یک عامل خطر مهم فشار خون بالا است. مطالعات نشان دادهاند که کاهش وزن متوسط چهار کیلوگرمی میتواند فشار خون سیستولیک را به طور متوسط 4 میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیک را تا 2 میلی متر جیوه کاهش دهد. با هر کیلوگرم کمتر میتوانید فشار خون خود را 1-2 میلیمتر جیوه کاهش دهید.
حدود 50 درصد از بیماران فشار خون بالا به نمک حساس هستند. مطالعات نشان دادهاند که یک قاشق چایخوری نمک را در روز کاهش دهید. میتوانید فشار خون سیستولیک را حدود 6-8 میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیک را حدود 3 میلی متر جیوه کاهش دهید. به خصوص غذای سالم (میوه، سبزیجات تازه تهیه شده) با محتوای نمک کم مشخص میشود، در حالی که نان دارای محتوای نمک بالایی است. با این حال، گاهی اوقات چند هفته طول میکشد تا اثر کاهش فشار خون ناشی از محدودیت نمک تأثیر بگذارد.
استرس در محل کار یا در خلوت باعث افزایش فشار خون میشود. مطمئن شوید که استراحت و خواب کافی دارید. استرس باعث ایجاد فرآیندهای مولکولی در بدن میشود. و این میتواند منجر به التهاب مزمن در بدن شود که سپس به عروق آسیب میرساند و فشار خون را افزایش میدهد.
فشار خون تنها یک هفته پس از ترک سیگار کاهش مییابد. دو سال پس از ترک سیگار، یک فرد سیگاری تقریباً به اندازه یک فرد غیرسیگاری مادامالعمر خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را دارد.
اغلب توجه بسیار کمی به محدود کردن مصرف نمک میشود. با پرهیز از محصولات آماده، محصولات پخته شده، مصرف کم ژامبون، سوسیس و پنیر و استفاده از ادویه جات ترشی جات به جای نمک هنگام آشپزی میتوانید در مصرف نمک صرفه جویی کنید. همچنین از افزودن نمک به غذای سر سفره خودداری کنید. چندین مطالعه نشان دادهاند که نمک خوراکی کمتر در رژیم غذایی میتواند تأثیر مفیدی بر فشار خون داشته باشد.
غذاهایی مانند سبزیجات تازه، میوهها و آجیل به طور طبیعی حاوی مواد معدنی ارزشمندی مانند منیزیم و پتاسیم هستند. محصولات آماده، کنسرو، نان، سوسیس و ژامبون حاوی مقدار زیادی کلرید سدیم هستند که باعث افزایش فشار در رگهای خونی میشود. بنابراین، غذاهایی که به صورت صنعتی تولید میشوند، فقط باید در حد اعتدال مصرف شوند.
درمانهای خانگی به ندرت میتوانند فشار خون بالا را درمان کنند، اما میتوانند به کاهش فشار خون کمک کنند. این درمانها عبارتند از:
سیر میتواند فشار خون دیاستولیک را کاهش دهد. زیرا حاوی مواد فعالی است که بدن آنها را به ماده پیام رسان رقیق کننده خون سولفید هیدروژن تبدیل میکند. خون رقیقتر فشار کمتری ایجاد میکند و راحتتر در سراسر بدن توزیع میشود.
چای تهیه شده از گلهای هیبیسکوس میتواند فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش دهد. این اثر به طور علمی برای افراد دارای فشار خون بالا نرمال و پایین مورد مطالعه قرار گرفته است.
فلاونوئیدهای موجود در زالزالک به اختلالات ریتم قلب کمک میکند. پروسیانیدهای الیگومریک نیز تأثیر مثبتی بر فشار خون بالا دارند. زالزالک به صورت قطره، قرص یا چای در دسترس است.
ادویه سرشار از منیزیم و پتاسیم است. منیزیم ماهیچهها را تقویت میکند و بر این اساس قلب شما را قویتر میکند. حتی میتواند تاثیر فوری بر قلب داشته باشد. پتاسیم سطح سدیم را در سلولهای شما کاهش میدهد که به نوبه خود فشار خون را کاهش میدهد. میتوانید از هل در غذا استفاده کنید یا کپسول آن را کامل بخورید.
آب انار سرشار از تانن است که تحقیقات نشان داده است که اثر محافظتی بر رگهای خونی دارد. طبق یک مطالعه، آب انار به کاهش فشار خون نیز کمک میکند.
کلام آخر
کاهش فشار خون باعث افزایش طول عمر میشود. یک رژیم غذایی متعادل با نمک کم، ورزش فراوان و پرهیز از نیکوتین و الکل، و همچنین برخی درمانهای خانگی میتواند به کاهش فشار خون به طور طبیعی کمک کند. گاهی اوقات درمان با داروهای فشار خون بالا اجتناب ناپذیر است. اگر تغییر سبک زندگی برای کاهش دائمی فشار خون کافی نباشد، دارو میتواند از درمان حمایت کند. داروها بر روی قدرت قلب، وضعیت عروقی و میزان خون تأثیر دارند و توسط پزشک با شرایط جسمانی فرد تنظیم میشوند.
عوامل موثری مانند سن، بیماریهای همراه و عوارض جانبی دارو برای انتخاب تعیین کننده هستند. هدف از درمان دارویی فشار خون بالا کاهش آهسته و با دقت آن به منظور جلوگیری از عوارض جانبی نامطلوب مانند سرگیجه یا سردرد است. بنابراین، دوز و مصرف منظم دارو باید رعایت شود تا از اثر مطلوب اطمینان حاصل شود. اثر به دست آمده از تجویز دارو باید با معاینات منظم بررسی شود.
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه