شرایطی که قلب شما را تحت تاثیر قرار می دهد بیماری های قلبی عروقی شناخته می شود. فشار خون بالا، چربی خون بالا، اضافه وزن، چاقی، استعمال دخانیات، دیابت، فعالیت بدنی کم، رژیم غذایی نامناسب می تواند باعث ایجاد بیماری های قلبی عروقی شود. بیماری های قلبی عروقی می تواند بر بیماری های قلب و خونرسانی به نواحی محیطی بدن اثر بگذارد. انواع مختلفی از بیماری های قلبی وجود دارد. انواع بیماری های قلبی می توان به بیماری های قلبی مادرزادی که در هنگام تولد و برخی از بیماری ها در طول زمان ایجاد خواهند شد. بیماری قلبی اصطلاحی برای اختلال در قلب می باشد. بیماری قلب و عروق می تواند مشکلات عروق خونی و سیستم گردش خون را توصیف می کند و می تواند به ناهنجاری و انواع مسائل قلب اشاره کند. انواع مختلفی از بیماری های قلبی وجود دارد که بر بخش های مختلف بدن تاثیر گذار است.
آنچه در این مقاله می خوانید :
بیماری قلبی به علت آسیب به تمام یا بخشی از قلب، صدمه به شریان های عروق کرونر، نرسیدن اکسیژن و مواد مغذی به اندام ها می تواند ایجاد شود. برخی از بیماری های قلبی مانند کراتومیوپاتی هیپرتروفیک ژنتیکی هستند و قبل از تولد رخ می دهند.
حمله یا سکته قلبی زمانی رخ می دهد که یکی از عروق کرونر توسط لخته خون بسته شود یا بخشی از عضله قلب آسیب دیده باشد. این اتفاق باعث کمبود و فقدان خون در بخشی از قلب خواهد شد. نرسیدن خون باعث نرسیدن اکسیژن و غذا به سلول ها و در نتیجه آن مرگ سلولی خواهد شد.
به هنگام بروز حمله قلبی افراد عموما یک یا دو نمونه از علائم ذکر شده را احساس خواهند کرد. علائم قلبی در برخی از خانم ها و آقایان متفاوت باشد، این نشانه ها می تواند شامل سوزش معده، تپش قلب به صورت نامنظم، سرفه و یا از دست دادن اشتها باشد. توجه به علائم بیماری قلبی و مراجعه سریع به پزشک می تواند موجب آسیب به بافت قلب شود و حتی مرگ شود.
علائم هشدار دهنده از یک حمله قلبی عبارتند از:
درصورتی که علائم شما بیش از 15 دقیقه به طول بینجامد حتما با اورژانس تماس بگیرید.
بیماری عروق کرونر زمانی رخ خواهد داد که عروق کرونری که مواد غذایی، اکسیژن و خون را به ماهیچه قلب می رسانند، به علت جمع شدن کلسترول در آن عروق کرونر بیمار شده و در معرض آسیب قرار می گیرد این لایه های کلسترولی موجب نازک شدن رگ ها و در نتیجه آن نرسیدن خون و اکسیژن کافی بع قلب خواهد شد. بیماری در عروق کرونری می تواند خطر حمله قلبی را افزایش دهد. از اثرات این بیماری می توان به مرگ ناگهانی بدون هشدار اشره کرد. این اتفاق معمولا در افراد مبتلا به حمله قلبی یا سایر آسیب های قلبی رخ میدهد.
این بیماری نوعی از بیماری عروق کرونر است که در آن جریان خون به عضله کاهش پیدا می کند ولی درد و علائم کمتری ایجاد خواهد کرد. ناراحتی ایجاد شده عموما در زمان فعالیت های جسمی صورت می گیرد.
آریتمی قلبی یا تپش نامنظم قلب، ایجاد مشکل در ریتم تپش قلب می باشد، زمانی که پالس الکتریکی ای که ضربان قلب را تنظیم می کند، بهم ریخته و درست و منظم عمل نمی کند رخ می دهد.علائمی مانند سرگیجه، خستگی، تنگی نفس، درد در قفسه سینه و تپش قلب سریع که مانند تپش قلب احساس خواهد شد. آریتمی بدون درمان خطری تهدید کننده می باشد.
البته تپش قلب را ممکن است بسیاری از ما تجربه کرده باشیم ، اما در صورتی که تپش بسیار متفاوت با تپش قلب همیشگی باشد و یا به علت آسیب دیدگی و ضعف قلب رخ دهد باید جدی گرفته شود. تپش قلب نامنظم می تواند مرگ بار باشد. در صورتی که تپش قلب نامنظم طولانی شود و یا درد در قفسه سینه را افزایش دهد باید سریعا به بیمارستان مراجعه کنید.
انسداد یک نقص قلب می باشد که تا حدودی یا به طور کامل می تواند جریان خون را مسدود کند. تنگی میتواند در دریچه های قلب، عروق یا رگ ها رخ دهد که انسداد نامیده میشود.
این بیماری زمانی رخ خواهد داد که موجب تغییر در ماهیچه قلب شود، این تغییرات می توانند توانایی قلب را در پمپاژخون کاهش دهند. بیماری هایی همچون فشار خون بالا یا بیماری های دریچه قلب به همراه کاردیومیواتی رخ خواهد داد.
نارسایی قلبی یا نارسایی احتقانی قلب زمانی اتفاق خواهد افتاد که قلب قادر به پمپاژ خون در بدن نباشد، در این بیماری سمت چپ و راست یا هر دو طرف بدن تحت تاثیر قرار خواهد گرفت، فشار خون بالا یا بیماری عروق کرونر می تواند منجر به ابتلا به این بیماری شود. در این بیماری قلب نباید تحت فشار باشد. این بیماری عموما در طول زمان بدتر می شود و بطور ناگهانی رخ می دهد.
نارسایی قلبی میتواند ناشی از:
نارسایی احتقانی قلب: در این شرایط قلب بسیار ضعیف یا سفت است بای آنکه بتواند خون را به طور موثر در بدن پمپ کند. تنگی نفس و تورم پا از علائم شایع نارسایی احتقانی قلب هستند.
بیماری یا نقص مادرزادی قلبمی تواند بر عملکرد قلب تاثیر بگذارد.
نارسایی دریچه میترال زمانی اتفاق میفتد که دریچه میترال قلب به خوبی بسته نشود و همین امر باعث برگشت خون به قلب شود. خون در افراد مبتلا به نارسایی دریچه میترال به خوبی در بدن پخش نمی شود و باعث می شود که فرد مبتلا به این بیماری احساس خستگی و از نفس افتادن بکند.
آنژین نوعی ناراحتی یا درد می باشد و از انواع بیماری های قلبی محسوب می شود. آنژین قلبی یا آنژین صدری بیماری ای است که در آن اکسیژن کافی به قلب نمی رسد. البته آنژین خود به تنهایی یک بیماری محسوب نمی شود اما از نشانه های بیماری عروق کرونری می باشد زیرا فقدان اکسیژن ذکر شده بعلت بسته شدن عروق کرونر ایجاد می شود. آنژین ممکن است ناشی از محدود شدن شریان یا اسپاسم عضلانی در شریان های عروق کرونری باشد. این اسپاسم ها می توانند به علت سیگار کشیدن، سرما و احساسات قوی و غیره ایجاد شوند. آنژین حمله قلبی نمی باشد و موجب آسیب دائمی به قلب نمی شود حتی اگر درد ایجاد کند. از علل آنژین می توان به آترواسکلروز یا اسپاسم عروق کرونر اشاره کرد. آنژین عموما زمانی رخ می دهد که قلب کار سختتر از حد طبیعی انجام دهد. آنژن در درجه اول درد در قفسه سینه می باشد و سپس به بازوی چپ منتقل می شود. ناراحتی در سینه، شانه ها، بازو (چپ و راست)، گردن، گلو یا فک را شامل می شود.
روماتیسم قلبی گروهی از اختلالات قلبی کوتاه مدت یا حاد و بلند مدت یا مزمن می باشد که در جریان تب روماتیسمی اتفاق میفتد. آسیب به دریچه های قلب نتیجه تب روماتیسمی می باشد.
قلب و تمام بافت های بدن به اکسیژن و مواد مغذی برای ادامه حیات خود دارند. پلاک چربی یا آترواسکلروز می تواند بر روی شریان هایی که خون حاوی اکسیژن را به قسمت های مختلف بدن برساند تاثیر بگذارد. بیماری شریانی محیطی از انواع بیماری های قلبی می باشد و علت آن باریک یا تنگ شدن شریان هاست. بیماری شریان محیطی زمانی اتفاق خواهد افتاد که جریان خون غنی از اکسیژن به پاها مسدود شود یا کاهش یابد. انسداد در رگ های پا اکسیژن و مواد مغذی آن را از بین می برد و عموما در ران و پاهها علائمی را ایجاد خواهد کرد.
علائم PAD
بیشتر بیماری های قلبی ابتدا به صورت مزمن بوده و کم کم رشد می کنند. بیماری های قلبی ابتدا با علائم کوچک شروع و کم کم شدید می شوند. افراد عموما در مواجهه با بیماری های قلبی علائمی مانند خستگی، تنگی نفس، تورم در مچ پا، احتباس مایعات و علائم دیگری را مشاهده می کنند. تغییر در سبک زندگی، جراحی یا حتی پیوند قلب ممکن است لازم باشد.
ابتدا فرد با درمان های دارویی آغاز به کار می کند، در صورت عدم پاسخگویی جراحی برای ترمیم مشکل پیشنهاد خواهد شد.
آنژیوپلاستی : در این بخش از جراحی که به صورت جراحی بسته نیز می باشد با استفاده از کاتتر و بالون عروق خونی بسته شده را باز می کنند و جریان خون را در آن دوباره برقرا می کنند. در برخی مواقع در صورت نیاز استنت گذاری نیز انجام می شود.
جراحی بای پس عروق کرونری : جریان خون برای رسیدن به بخش مسدود شده قلب در افرا مبتلا به آرتریت مسدود شده جراحی انجام می شود.
دستگاه ضربان ساز : دستگاه الکترومغناطیسی یا الکترونیکی ضربان قلب را برای افراد مبتلا به آریتمی تنظیم می کنند.
پیوند قلب
جراحی تعمیر یا جایگزینی دریچه های قلب
داروهایی که به کاهش شدت بیماری و آسیب به آن کمک می کند می باشد. داروهایی که برای بیماری های قلبی وجود دارند عموما از لخته شدن خون جلوگیری می کنند.
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه