دانستن انواع فشار خون برای زندگی حیاتی است. فشار موجود در خون انسان، خون را در اطراف سیستم گردش به حرکت درمیآورد. بدون فشار خون هیچ اکسیژن یا مواد مغذی از طریق شریانهای ما به بافتها و اندامها منتقل نمیشود. با این حال، فشار خون میتواند به طور خطرناکی افزایش یابد و همچنین میتواند بسیار پایین بیاید. فشار خون چیزی است که به اکسیژن و مواد مغذی اجازه میدهد از طریق سیستم گردش خون ما حرکت کنند. فشار خون نیرویی است که خون را از طریق سیستم گردش خون ما به حرکت درمیآورد. این یک نیروی مهم است زیرا اکسیژن و مواد مغذی در اطراف سیستم گردش خون ما برای تغذیه بافتها و اندامها بدون فشار خون تحت فشار قرار نمیگیرند. فشار خون نیز حیاتی است زیرا گلبولهای سفید و آنتیبادیهای ایمنی و هورمونهایی مانند انسولین را در خون به گردش در میآورد.
آنچه در این مقاله می خوانید :
خون تازهای که تحویل داده میشود، به اندازه تامین اکسیژن و مواد مغذی مهم است. میتواند مواد زائد سمی متابولیسم، از جمله دیاکسیدکربنی را که با هر نفس بازدم میکنیم. سمومی که از طریق کبد و کلیههایمان پاک میکنیم، جذب کند. همچنین حامل یک عامل دفاعی در برابر آسیب بافتی است، پلاکتهای انعقادی از، از دست دادن خون پس از آسیب جلوگیری میکنند. در این مقاله قصد داریم به توضیح کامل انواع فشار خون بپردازیم. با ما در این مقاله همراه باشید.
قلب فشار خون را با بیرون راندن خون هنگام انقباض در هر ضربان قلب ایجاد میکند. با این حال، فشار خون نمیتواند تنها توسط قلب پمپاژ کننده ایجاد شود. فشار خون نیرویی است که خون را از طریق سیستم گردش خون ما به حرکت در میآورد. فشار خون نیرویی است که خون را به شریانها وارد میکند.
دو نوع فشار خون وجود دارد: فشار خون سیستولیک به فشار داخل شریانها در زمانی که قلب در حال پمپاژ است، اشاره دارد. فشار دیاستولیک فشاری است که در داخل شریانها در زمانی که قلب بین ضربانها استراحت میکند اشاره دارد. زمانی که شریانهای فرد سالم و منبسط شوند، خون به راحتی جریان مییابد و قلب مجبور نیست خیلی سخت کار کند. اما وقتی رگهای فرد خیلی باریک یا سفت هستند، فشار خون بالا میرود، قلب بیش از حد کار میکند و شریانها ممکن است آسیب ببینند.
وقتی قلب میتپد، فشار وارد میشود و خون را از طریق شریانهای فرد به بقیه قسمتهای بدن جریان خواهد یافت. این نیرو روی رگهای خونی فشار ایجاد میکند و این فشار خون سیستولیک است. در اینجا نحوه درک عدد فشار خون سیستولیک را آوردهایم:
قرائت دیاستولیک یا عدد پایین، فشاری است که در شریانها در زمانی که قلب بین ضربانها استراحت میکند. این زمانی است که قلب پر از خون میشود و اکسیژن دریافت میکند. عدد فشار خون دیاستولیک به این معنی است:
حتی اگر عدد دیاستولیک شما نرمال باشد (کمتر از 80)، اگر میزان سیستولیک 120-129 باشد، ممکن است فشار خون بالا باشد.
فشار خون با ابزاری به نام فشارسنج اندازه گیری میشود. ابتدا یک کاف دور بازوی فرد قرار میگیرد و با یک پمپ باد میشود تا گردش خون قطع شود. یک دریچه کوچک به آرامی کاف را خالی میکند و پزشک اندازهگیری فشار خون را با گوشی پزشکی انجام میدهد. پزشک گوشی پزشکی را روی بازوی فرد زیر کاف قرار میدهد تا به صدای نبض خون در شریانهای او گوش دهد. اولین صدای تند خون به فشار خون سیستولیک اشاره دارد. هنگامی که صدا محو شد، عدد دوم نشان دهنده فشار دیاستولیک، فشار خون قلب در حالت استراحت است. فشار خون بر حسب میلی متر جیوه (میلی متر جیوه) اندازه گیری میشود و ابتدا عدد سیستولیک و سپس عدد دیاستولیک ثبت میشود. به عنوان مثال، فشار خون طبیعی به صورت 120/80 میلیمتر جیوه ثبت میشود. اندازه گیری فشار خون میتواند تحت تأثیر عواملی بالا یا پائین برود. این عوامل عبارتند از:
فشار خون نیز تحت تأثیر وضعیت احساسی و زمان روز ممکن است متغیر باشد. از آنجایی که فاکتورهای زیادی میتوانند بر خوانش فشار خون تأثیر بگذارند، برای اندازه گیری دقیق باید فشار خون خود را چندین بار اندازه گیری کنید.
کارشناسان فشار خون طبیعی را کمتر از 80/120 میلی متر جیوه میدانند. بر اساس دادههای جمعیتی، حدود 42 درصد از بزرگسالان آمریکایی فشار خون طبیعی دارند. فشار خون ثابت یا بالاتر از 140/90 فشار خون بالا در نظر گرفته میشود. به طور معمول با افزایش سن و رشد فشار خون افزایش مییابد. فشار خون نیز میتواند بسیار پایین باشد، وضعیتی که به آن افت فشار خون میگویند. فشار خون پایین به فشار خون کمتر از 90/60 اشاره دارد. علائم افت فشار خون شامل سرگیجه، غش و گاهی اوقات شوک است.
بسیاری از افراد میتوانند یاد بگیرند که فشار خون خود را در خانه چک کنند. میتوانید کیتهای فشار خون را که از کاف یا فناوری دیجیتال الکترونیکی استفاده میکنند، در داروخانه، فروشگاه لوازم پزشکی یا آنلاین خریداری کنید. از آنجایی که فشار خون بالا میتواند بدون هیچ علامتی وجود داشته باشد، مهم است که اعداد فشار خود را بدانید. فشار خون بالا میتواند باعث سکته مغزی، حمله قلبی، نارسایی قلبی و نارسایی کلیه شود. چک کردن فشار خون یکی از مهمترین کارهایی است که میتوانید برای بهبود سلامت خود انجام دهید.
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه