ضخیم شدن دیواره قلب بیماری ای ژنتیکی و و اکتسابی است. در این بیماری فضای حفره ی بطن چپ کوچک میشود و در نتیجه بر روی پمپاژ قلب تاثیر منفی میگذارد. در این مقاله در مورد چگونگی ضخیم شدن دیواره قلب، علائم آن ، راه های تشخیص، درمان و پیشگیری آن توضیح میدهیم.
آنچه در این مقاله می خوانید :
به افزایش اندازه سلول ها به طور کلی هیپروتروفی گفته میشود. این افزایش اندازه سلول ها منجر به بزرگ شدن عضو نیز میشود. در واقع در این عارضه هیچ سلول جدیدی به وجود نمی آید و فقط سلول ها بزرگتر می شوند. دو نوع بزرگی قلب داریم که میتوانند به صورت جداگانه و یا به طور همزمان باهم در یک بیمار ایجاد شوند. نوع اول در اثر فشار زیاد به قلب ایجاد میشود و حفره های اصلی قلب یعنی بطن ها را درگیر میکند. مهم ترین عامل افزایش ضخامت عضلات قلب افزایش فشار خون است. زمانی که فشار خون افزایش پیدا میکند قلب نیز برای پمپاژ کردن خون نیرو و قدرت بیشتری نیاز دارد. برای همین عضلات قلب ضخیم میشوند تا با این فشار مقابله کنند. در نوع دوم اندازه حفره قلب گشاد میشود. در هر دو نوع هر کدام یک که باشد همراه با مشکلات قلبی دیگر همراه میشود.
زمانی که عضلات قلب زخیم میشوند درست است که تا حدی با فشار مقابله میکند اما باز هم کار پمپاژ به درستی انجام نمیشود. در این صورت احتمال بروز حملات قلبی افزایش پیدا میکند. در حالت خفیف علائم این بیماری فقط زمان ورزش یا فعالیت خود را نشان میدهد اما در حالت شدید حتی هنگام استراحت علائم خود را نشان میدهند. اما علائمی که عنگام ضخیم شدن دیواره قلب بروز پیدا میکنند شامل:
تشخیص درمان ضخیم شدن دیواره های قلب بسیار اهمیت دارد زیرا این بیماری ممکن است هیچ علائمی از خود نشان ندهد و درمان نکردن این موضوع موجب مرگ ناگهانی شخص شود. برای تشخیص این بیماری لازم است که به متخصصین قلب و عروق مراجعه کرد تا با انجام معاینات فیزیکی و انجام آزمایشات لازم متوجه این بیماری شود. یک یاز این آزمایش ها اکوکاردیوگرافی قلب است که این آزمایش زمانی انجام میشود که پزشک در تغییرات الکروگرام قلبی اختلال مشاهده کندو اکوکاردیو گرافی به پزشک اطلاعات دقیقی برای تشخیص و درمان این بیماری به پزشک میدهد. البته در برخی موارد نیاز به آزمایشات ژنتیک برای تشخیص این بیماری می باشد.
عواملی که میتوانند در به وجود آمدن این اختلال تاثیر گذار باشند دو دسته هستند: انتسابی و اکتسابی
انتسابی: در حالت انتسابی و یا همان خدادادی و یا مادرزادی ضخیم شدن شدن عضلات قلب (هیپرتروفی) به صورت ژنتیکی است. به این صورت که عضلات قلب فرد به صورت ژنتیکی ضعبف هستند و برای پمپ کردن خون نیاز به قدرت بیشتری دارند. در این حالت عضله قلب به مرور زمان ضخیم میشود. اما با این حال میزان ابتلا به این بیماری احتمال کمی دارد و به طور کلی بسیار نادر است.اما ضخیم شدن بطن راست قلب میتواند به علت بیماریهای ریوی مثل آمفیزم و برونشیت مزمن بوجود آید.
اکتسابی: عواملی مانند شیمی درمانی، بیماریهای تیروئیدی و ژنتیکی، مصرف کوکائین، تجمع آهن اضافی در بدن، مصرف بعضی از داروهای درمانکننده ایدز و تماس با فلزاتی همچون کبالت، سرب و جیوه، کارکرد نامناسب دریچههای قلبی (خوب بسته نشدن دریچههای بین حفرهای) میتوانند در به وجود آمدن این بیماری موثر باشند.
بهترین راه برای درمان این بیماری کنترل و درمان فشار خون در افراد مبتلا است. علاوه بر این راه دارو درمانی که توسط پزشک تجویز میگردد نیز کارساز و ثمر بخش است:
دیدگاه کاربران
8 دیدگاهسلام خسته نباشید پدر بنده ۶۳ سالشونه برای عمل فتق به دکتر مراجعه کرد و بعد از آزمایشات قبل عمل جهت بیهوشی و … متوجه ضخامت دیواره قلب شدن که بهش قرص بیتورول ۵۰ دادن روزی نصف در دو وعده باید بخوره میخواستم از شما خواهش کنم نظرتونو بگید که آیا این ضخامت خطرناکه یا خیر ؟ آیا با دارو کنترل میشه یا خیر؟ و با گذشت چقدر وقت به اوج خودش میرسه و اینکه ورزش و رژیم تاثیری روی بهبودش داره؟
سلام
پدر من ۵۰ سالشه و دکتر گفته که دیواره ی قلبت ضخیم هست و این خیلی خطر ناکه ؟
خیلی مسئله ی جدی هست؟
کلا باید از چه چیز ها و غذاهایی فاصله بگیره؟
این بیماری با مصرف دارو رفع میشه؟
به غیر از مصرف قرص دیگه راحل هایی دیگه برای رفع این بیماری هست
پدرم قبلا هیچ گونه بیماری زمینه یی نداشته و تنها مشکلش که اونم خیلی کم بود مشکل فشار داشته
نمیدونم بابام خوب میشه یا نه؟🥺
بابام اصلا مریض نمیشده ولی حالاااا
My
ایشالله پدرتون سلامت باشه
آیا مصرف طولانی مدت سوستاک 4/6 روزی دو عدد ایجاد ضخامت دیواره قلب میکنه؟؟ سن 70 ساله،، نیاز به عمل باز دارم ولی بخاطر مشکلات کلیه نمیتونم عمل باز انجام بدهم،، تشکر از راهنمایی شما
من همین بیماری را داشتم رفتم دکترقرق کنکور۲/۵ وقرص والسارتان۸۰هرروز صبح وآسپرین۸۱شب۱عدد دوسالمصرف کردم بعد رفتم رجایی اکوکاردیوگرافی انجام دادم گفتن مشکلی نداری ولی بازهم داروها رو مصرف میکنم ایاداروها رو ادامه بدم یانه چون ظاهرا مشکلم ارثی بوده
رفلکسی قلبی مادر راده دارد و دریچه قلب من ضخصم شد چه داوری خوب است فشار خون بالا ۱۴ الهی ۱۵ می باشد خواهش میکنم من راهنمایی کنید
سلام آقای دکتر وقت بخیر …اقای دکتر من نزدیک ۶ سال دچار بیماری رحیم شدن دیواره قلب شدم خواستم ببینم جز قرص فشار راه درمان دیگه ای هم داره اصلا قابل درمان هستش این بیماری