سکته قلبی و آنژین هردو علائم مشابهی مانند درد و فشار در قفسه سینه دارند. علیرغم شباهت ها ، آنها شرایط مختلفی هستند که نیاز به مراقبت های پزشکی متفاوت دارند. برای آنکه بتوانیم از یکدیگر تششخیص دهیم، باید هر یک را به خوبی بشناسیم. در این مقاله تفاوت سکته قلبی با آنژین و اطلاعاتی که برای تخشیص این دو بیماری نیاز دارید را، مورد بررسی قرار داده ایم. با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله می خوانید :
تفاوت اصلی بین آنژین و سکته قلبی این است که آنژین در نتیجه عروق کرونر باریک و سکته قلبی در نتیجه مسدود شدن عروق کرونر به وجود می آید. به همین دلیل آنژین برخلاف حمله قلبی ، آسیب دائمی قلب ایجاد نمی کند. در آنژین که قلب شما به دلیل تنگی عروق کرونر، خون کافی دریافت نمی کند، قلب سعی می کند با ضربان بیشتر و سریعتر خون رسانی خود را بهبود بخشد. در این حالت قلب نیاز به استاحت دارد. برخی از افراد قبل از حمله قلبی دوره های آنژین را تجربه می کنند. حتی ممکن است بعد از آن نیز تجربه کنند. اما هرگز قبل یا بعد از حمله قلبی، آنژین رخ نمی دهد.
آنژین و حمله قلبی علائم یکسانی دارند که تشخیص آن ها از یکدیگر را، دشوار می کند. مشترک ترین علائم، مشکلاتی است که در قفسه سینه به وجود می آید:
با این حال ، اگر درد قفسه سینه شما سه تا پنج دقیقه طول بکشد و پس از استراحت یا دارو برطرف شود ، آنژین است. اما اگر درد مداوم بود و با همان شدت اولیه ادامه داشت، حتما با اورژانس تماس بگیرید.
علائم آنژین می تواند از فردی به فرد دیگر ، بین زن و مرد و با توجه به نوع آنژین شما متفاوت باشد. علائم اصلی آنژین عبارتند از:
زنان علائم آنژین خود را کمی متفاوت از مردان تجربه می کنند.این علائم شامل موارد زیر می باشد:
هنگامی که جریان خون در عضله قلب شما مسدود می شود، دچار سکته قلبی می شوید. اغلب توسط ایجاد شدن لخته خون، عروق مسدود می شوند. عضله قلب بدون اکسیژن ، آسیب های جدی می بیند یا حتی ممکن است دیگر کار نکند. در صورت احساس سکته قلبی، فورا بدون تلف کردن وقت، با اورژانس تماس بگیرید. درد قفسه سینه بیشترین علامت سکته قلبی است. درد قفسه سینه شما ممکن است همراه موارد زیر باشد:
علائم سکته قلبی که کمتر شایع می باشد:
زنان علائم بیشتری را در سکته قلبی تجربه می کنند. علائم حمله قلبی در زنان عبارت اند از:
آنژین خود یک بیماری نیست. بلکه نشان از یک بیماری زمینه ای قلب مانند بیماری عروق کرونر است. آنژین را به دو نوع پایدار و ناپایدار طبقه بندی می کنیم.
نکته ی مهم این است که آنژین های پایدار می تواند به آنژین های ناپایدار شود. اگر آنژین مکرر ، شدید و طولانی شد، حتما به پزشک مراجعه کنید.
قلب برای ادامه فعالیت خود، نیاز به اکسیژن دارد. این اکسیژن از طریق خون موجود در عروق تامین می شود. وقتی فردی دچار بیمارهای قلبی شده باشد. خون کافی به عبارتی دیگر اکسیژن کافی به قلب نمی رسد. هنگامی که قلب اکسیژن مورد نیاز خود را دریافت نکند دچار آنژین می شود. آنژین قابل درمان است و نگرانی بابت این موضوع نمی باشد. همانطور که گفتیم آنژین پایدار و ناپایدار می باشد که علاوه بر بیماری های قلبی می تواند ناشی از عوامل دیگر باشد، که عبارت اند از:
خوشبختانه آنژین درمان می شود. برای رهایی از علائم ناشی از آنژین چند راه وجود دارد. در ابتدا با استفاده از داروها و تغییر سبک زندگی بهبود می یابد. اما در برخی موارد از جراحی نیز، برای درمان سریعتر و بهتر استفاده می کنیم. داروهایی که به ما کمک می کنند عبارت اند از:
جراحی ها شامل موارد زیر می باشد:
با انجام یک سری از تغییرات در روند زندگی خود، درصد زیادی از آسیب های آنژین و سکته قلبی در امان خواهید ماند.
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه