بیماری قلبی هر گونه حالتی است که بر قلب شما تأثیر میگذارد، مانند بیماری عروق کرونر و آریتمی. با توجه به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای امریکا (CDC)، بیماریهای قلبی مسئول 1 مورد از هر 4 چهار مرگ در امریکا در هر سال است. این آمار به این معنی است که بیماریهای قلبی عامل اصلی مرگ در مردان و زنان است. به همین دلیل در این مقاله ما به بررسی روشهای تشخیص بیماریهای قلبی و بهترین راه تشخیص بیماری قلبی خواهیم پرداخت.
برای تشخیص بیماری قلبی، پزشک یک سری آزمایشها و ارزیابیها را انجام میدهد. آنها همچنین ممکن است از برخی از این آزمایشها را برای غربالگری بیماری قلبی قبل از بروز علائم قابل توجه استفاده کنند.
آنچه در این مقاله می خوانید :
علائم یک مشکل قلبی میتواند شامل موارد زیر باشد:
در صورت مشاهده هر یک از این علائم، باید با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید. تشخیص و درمان زودهنگام میتواند به کاهش خطر عوارض مانند حمله قلبی یا سکته مغزی کمک کند.
با توجه به وجود بیماریها مختلف قلبی و راههای مختلف تشخیص هر بیماری، نمیتوان گفت که کدام راه بهترین راه تشخیص بیماری قلبی است. ما در زیر به بررسی روشهای تشخیص انواع بیماریهای قلبی میپردازیم.
در طول قرار ملاقات، پزشک از فرد در مورد علائم و سابقه پزشکی خانوادگی او سؤال میکند. پزشکان همچنین ضربان قلب و فشار خون بیمار را بررسی میکنند.
همچنین ممکن است پزشک آزمایش خون تجویز کند. بهعنوان مثال، آزمایش کلسترول میزان چربی و کلسترول در جریان خون شخص را اندازه گیری میکند. پزشک میتواند از این آزمایشها برای تعیین خطر ابتلا به بیماری قلبی و حمله قلبی استفاده کند.
آزمایش کلسترول کامل چهار نوع چربی در خون فرد را بررسی میکند:
تری گلیسیریدها نوعی چربی در خون هستند. سطوح بالای تری گلیسیرید اغلب با دیابت، سیگار کشیدن و مصرف زیاد الکل همراه است.
پزشک همچنین ممکن است آزمایشهای پروتئین واکنشی C (CRP) را برای بررسی بدن فرد، برای بررسی علائم التهاب تجویز کند. پزشکان میتوانند از نتایج CRP و کلسترول هر فرد برای ارزیابی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در او استفاده کنند.
پس از اتمام معاینه فیزیکی و آزمایش خون، پزشک ممکن است آزمایشهای غیر تهاجمی اضافی را تجویز کند. عدم تهاجم به این معنی است که این آزمایشها شامل ابزارهایی نیست که پوست را بشکافد یا به صورت فیزیکی وارد بدن شوند. بسیاری از آزمایشهای غیرتهاجمی برای کمک به پزشک برای بررسی بیماریهای قلبی وجود دارد.
الکتروکاردیوگرام (EKG) یک آزمایش کوتاه است که فعالیت الکتریکی قلب فرد را کنترل میکند. این دستگاه فعالیت قلب را روی یک نوار کاغذ ثبت میکند. پزشک ممکن است از این آزمایش برای بررسی ضربان قلب نامنظم یا آسیب قلبی استفاده کند.
اکو کاردیوگرام، سونوگرافی قلب است. در این روش پزشک از امواج صوتی برای ایجاد تصویری از قلب بیمار استفاده میکند. ممکن است پزشک از آن برای ارزیابی دریچههای قلب و ماهیچههای قلب استفاده کند.
برای تشخیص مشکلات قلبی، ممکن است پزشک هنگام انجام فعالیتهای شدید فرد را معاینه کند. در طول تست استرس، پزشکان ممکن است از بیمار بخواهند که دوچرخه ثابت سواری کند یا چند دقیقه پیاده روی کند یا روی تردمیل بدود. آنها با افزایش ضربان قلب، واکنش بدن فرد را در برابر استرس کنترل میکنند.
اسکن دو طرفه کاروتید از امواج صوتی برای ایجاد تصاویری از شریانهای کاروتید بیمار در دو طرف گردن استفاده میکند. این تصاویر به پزشک اجازه میدهد تا تجمع پلاک در عروق وی را بررسی کرده و خطر سکته مغزی را ارزیابی کند.
اگر پزشک احساس کند نیاز به نظارت بر قلب بیمار در طی 24 تا 48 ساعت وجود دارد، از وی میخواهد دستگاهی به نام هولتر مانیتور بپوشد. این دستگاه کوچک مانند EKG مداوم کار میکند. پزشک میتواند از آن برای بررسی ناهنجاریهای قلبی که در EKG طبیعی قابل تشخیص نیستند، مانند آریتمی قلبی یا ضربان نامنظم قلب استفاده کند.
اشعه ایکس قفسه سینه از مقدار کمی اشعه برای ایجاد تصاویری از قفسه سینه، از جمله قلب فرد استفاده میکند. این تصاویر میتواند به پزشک در تعیین علت تنگی نفس یا درد قفسه سینه کمک کند.
در صورت بیهوشی بیمار، پزشک ممکن است آزمایش میز شیب دار را انجام دهد. آنها از بیمار میخواهند روی میزی دراز بکشد که از حالت افقی به حالت عمودی حرکت میکند. با حرکت میز، آنها ضربان قلب، فشار خون و سطح اکسیژن بیمار را کنترل میکنند. نتایج به دست آمده به پزشک کمک میکند تا تشخیص دهد آیا غش کردن شخص ناشی از بیماری قلبی بوده یا بهخاطر بیماری دیگری است.
سی تی اسکن از چندین تصویر اشعه ایکس برای ایجاد یک تصاویر مقطعی از قلب انسان استفاده میکند. پزشک ممکن است از انواع مختلف سی تی اسکن برای تشخیص بیماری قلبی استفاده کند. برای مثال، آنها ممکن است از اسکن قلب برای غربالگری نمره کلسیم برای بررسی وجود رسوبات کلسیم در عروق کرونری بیمار استفاده کنند. یا ممکن است از سی تی آنژیوگرافی عروق کرونر برای بررسی رسوب چربی یا کلسیم در عروق وی استفاده کنند.
در MRI، آهنرباهای بزرگ و امواج رادیویی تصاویری از داخل بدن شخص ایجاد میکنند. در حین MRI قلب، یک تکنسین تصاویری از رگهای خونی و قلب بیمار هنگام تپش ایجاد میکند. پس از انجام آزمایش، پزشک میتواند از تصاویر برای تشخیص بسیاری از بیماریها، مانند بیماریهای عضلات قلب و بیماری عروق کرونر استفاده کند.
گاهی اوقات آزمایشهای غیرتهاجمی پاسخهای کافی را ارائه نمیدهند. ممکن است پزشک برای تشخیص بیماری قلبی از یک روش تهاجمی استفاده کند. روشهای تهاجمی شامل ابزارهایی است که به صورت فیزیکی وارد بدن میشوند، مانند سوزن، لوله یا اسکوپ.
در طول کاتتریزاسیون قلبی، پزشک یک لوله انعطافپذیر طولانی را از طریق رگ خونی در کشاله ران یا قسمت دیگری از بدن بیمار وارد میکند. سپس آنها این لوله را به سمت قلب وی حرکت میدهند. پزشک میتواند از این روش برای انجام آزمایشاتی برای بررسی مشکلات عروق خونی و ناهنجاریهای قلبی استفاده کند.
بهعنوان مثال، پزشک ممکن است آنژیوگرافی عروق کرونر را با کاتتریزاسیون انجام دهد. آنها رنگ مخصوصی را به رگهای خونی قلب بیمار تزریق میکنند. سپس از اشعه ایکس برای بررسی عروق کرونری وی استفاده میکنند. آنها میتوانند از این آزمایش برای جستجوی عروق تنگ یا مسدود شده استفاده کنند.
اگر فردی ریتم غیرطبیعی قلب دارد، پزشک وی ممکن است یک مطالعه الکتروفیزیولوژی را برای تعیین علت و بهترین برنامه درمانی انجام دهد. در طول این آزمایش، پزشک یک کاتتر الکترود را از طریق رگ خونی بیمار به قلب وی هدایت میکند. آنها از این الکترود برای ارسال سیگنالهای الکتریکی به قلب بیمار و ایجاد نقشهای از فعالیت الکتریکی قلب او استفاده میکنند.
پزشک ممکن است با تجویز داروها یا سایر روشهای درمانی، ضربان قلب طبیعی بیمار را بازیابی کند.
اگر مشکوک به بیماری قلبی هستید، از پزشک خود وقت بگیرید. عواملی که شما را در معرض خطر بیشتری برای بیماری قلبی قرار میدهد عبارتاند از:
پزشک شما ممکن است یک معاینه فیزیکی انجام دهد، آزمایش خون بدهد یا از آزمایشهای دیگر برای بررسی مشکلات قلبی یا عروقی استفاده کند. این آزمایشها میتواند به آنها در تشخیص بیماریهای قلبی و ایجاد برنامه درمانی کمک کند. پزشک بهترین راه تشخیص بیماری قلبی را برای هر فرد تعیین میکند.
عوارض بیماری قلبی شامل حمله قلبی و سکته مغزی است. با تشخیص و درمان به موقع میتوانید خطر عوارض را کاهش دهید. در صورت داشتن هرگونه نگرانی با پزشک خود مشورت کنید. آنها به شما یاد میدهند چگونه علائم بیماری قلبی را شناسایی کرده و قلب سالم داشته باشید.
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه