همه افراد، حداقل یکبار، پس از خوردن غذا تپش قلب را تجربه خواهند کرد. در واقع، غذا و نوشیدنی میتواند باعث تپش قلب شود. اما سؤال اصلی شاید این باشد که چرا بعد از خوردن غذا دچار تپش قلب میشویم؟ در ادامه همراه ما باشید تا به طور کامل پاسخ این سؤال را دریافت کنید.
آنچه در این مقاله می خوانید :
تپش قلب که بهعنوان ضربان قلب نیز شناخته میشود، اختلالی است که با درک ناخوشایند ضربان قلب فرد مشخص میشود که میتواند سریع یا نامنظم باشد. علل این پدیده میتواند متفاوت باشد، یکی از رایجترین آنها حملات پانیک است.
بنابراین تپش قلب فقط زمانی اتفاق نمیافتد که شما تلاش میکنید. در بیشتر موارد، بهخصوص زمانی که گهگاه رخ میدهند، علامتی از یک مورد جدی نیستند. اما برسیم به موضوع این مقاله که تپش قلب بعد از غذا خوردن است.
قلب نسبت به نوع غذا و نوشیدنی که وارد بدن خود میکنیم بسیار حساس است. اغلب اوقات، تپش قلب بعد از غذا خوردن ناشی از پرخوری است که قلب بهسختی میتواند آن را تحمل کند.در موارد دیگر، غذاها و نوشیدنیهای خاصی وجود دارند که میتوانند باعث تپش قلب شوند .
مثلاً تپش قلب در مرحله هضم میتواند افزایش یابد، زیرا وقتی معده بهدرستی هضم نمیشود، متورم میشود و دیافراگم را بلند میکند و قلب که بلافاصله بالای آن قرار دارد آزرده میشود و با افزایش شدید فرکانس واکنش نشان میدهد.
درصورتیکه معده حساسی داشته باشید با پرخوری یا تند خوری ممکن است دچار تپش قلب شوید اما برخی از مواد غذایی به خود خودی باعث ایجاد تپش قلب میشوند. این موارد عبارتاند از:
هر شخصی ممکن است پس از مصرف برخی غذاها یا نوشیدنیها تپش قلب را تجربه کند. الکل یکی از علل شایع ضربان قلب یا تغییرات ریتم قلب است.محققان دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو دریافتند که الکل میتواند باعث تپش قلب در افراد مبتلا به آریتمی قلبی شود.
بهویژه، این یک محرک رایج برای افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی بوده است، وضعیتی که باعث میشود قسمت بالایی قلب، از جمله دهلیزها، از ریتم بطنها یا قسمت پایینی قلب خارج شود.پزشکان مطمئن نیستند که چرا الکل به این شکل بر قلب تأثیر میگذارد، اما میدانند که برخی از افراد نسبت به سایرین آسیبپذیرتر هستند.
کافئین یکی دیگر از مواد غذایی است که بسیاری از محققان معتقدند میتواند باعث تپش قلب شود. این ماده در مواد غذایی زیر وجود دارد:
بااینحال، یک مطالعه در سال 2016 که مجله انجمن قلب آمریکا منتشر کرد، هیچ ارتباطی بین مصرف کافئین و ریتم نامنظم قلب پیدا نکرد.
برخی از افراد قبل یا بعد از غذا مکملهای غذایی مصرف میکنند که میتواند بر ضربان قلب آنها تأثیر بگذارد. نمونههایی از مکملهای غذایی که میتوانند بر ضربان قلب تأثیر بگذارند عبارتاند از:
مردم همچنین باید هر دارویی را که همراه غذا مصرف میکنند در نظر بگیرند. برخی از داروهای سرماخوردگی، آلرژی و آسم حاوی فنیل افرین یا پسودوافدرین هستند که میتواند ضربان قلب را افزایش دهد. افراد مبتلا به دیابت میتوانند از انسولین برای کاهش قند خون خود استفاده کنند. اگر قند خون آنها بعد از غذا خوردن به دلیل انسولین بیش از حد پایین بیاید، ممکن است تپش قلب را تجربه کنند.
برخی از افراد ممکن است قبل یا بعد از غذا یک سیگار بکشند که همچنین میتواند باعث تپش قلب شود.
غذاهای غنی از نمک مانند سس سویا نیز یکی از عوامل افزایش ضربان قلب بعد از خوردن غذا هستند.
نوشیدنیها و غذاهایی با سطوح بالای تیرامین میتوانند باعث افزایش فشارخون و در نتیجه تپش قلب بعد از خوردن غذا شوند. در اینجا آنها چیست:
شکر نیز میتواند این مشکل را ایجاد کند. در این راستا، انجمن قلب آمریکا توصیه میکند که بیش از 9 قاشقچایخوری در روز (36 گرم) مصرف نشود. در واقع، مصرف زیاد قند میتواند باعث ترشح هورمون اپینفرین یا آدرنالین در بدن شود که باعث افزایش ضربان قلب میشود.
تپش قلب نیز میتواند به دلیل حساسیت غذایی رخ دهد. بهعنوانمثال، سوزش سر دل ناشی از مصرف غذاهای تند میتواند این مشکل را ایجاد کند.
سطوح پایین پتاسیم و کمآبی بدن نیز میتواند منجر به تپش قلب بعد از غذا شود.
توصیه این است که یک دفترچه خاطرات غذایی داشته باشید. به مصرف الکل، قندها، کربوهیدراتها، کافئین و نمک توجه کنید تا بفهمید که چه چیزی ممکن است علت بیماری شما باشد. در دفتر خاطرات خود نهتنها آنچه میخورید را بنویسید، بلکه احساس خود را بعد از هر وعده غذایی نیز یادداشت کنید. این به شما این امکان را میدهد که راحتتر غذا یا غذاهایی که ممکن است باعث تپش قلب شما شوند را شناسایی کنید.
اگر تپش قلب بعد از غذا خوردن مکرر رخ میدهد، توصیه میشود به پزشک مراجعه کنید، بهخصوص اگر علائم زیر را دارید :
در واقع، این علائم میتواند نشانهای از یک بیماری زمینهای باشد که نباید آن را دستکم گرفت، مانند دیابت، کمخونی، تیروئید پرکار یا فشارخون بالا.
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه