استرس و بیماری قلبی چه رابطه‌ای با یک دیگر دارند؟

استرس می‌تواند باعث انواع ناراحتی‌های جسمی جزئی ‌شود. شایع‌ترین علائم استرس عرق کردن دست‌ها و ناراحتی معده است. همچنین استرس می‌تواند خطر ابتلا به مشکلات جدی قلبی را نیز افزایش دهد. از آنجایی که استرس در تمام ابعاد زندگی مانند؛ کار، ورزش، روابط عاطفی و احساسی و … نقش دارد. می‌تواند در همه این رویدادها به قلب آسیب برساند. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی رابطه استرس و بیماری قلبی بپردازیم. با ما همراه باشید. همه افراد به طرق مختلف استرس را احساس می‌کنند و نسبت به آن واکنش نشان می‌دهند. میزان استرسی که تجربه می‌کنید و نحوه واکنش به آن می‌تواند منجر به طیف گسترده‌ای از مشکلات سلامتی شود. استرس ناشی از کار نیز می‌تواند به قلب آسیب برساند. تحقیقات نشان داده است افرادی که بیشتر نگران از دست دادن شغل خود هستند، نزدیک به 20 درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی هستند. اما افرادی که از شغل خود راضی هستند، به دلیل رقابت‌ پذیری شغل خود یا به دلیل اینکه سعی در ایجاد تعادل بین کار و زندگی خانگی خود دارند، استرس مزمن نیز دارند.

استرس و بیماری قلبی

با کمال تعجب، حتی استرس مربوط به رویدادهای لذت بخش نیز می‌تواند خطر بیماری قلبی را افزایش دهد. برای مثال؛ در جریان یک رویداد اخیر فوتبال جام جهانی، حملات قلبی در یکی از شهرهای آلمان در روزهایی که تیم این کشور در حال بازی بود، بیش از دو برابر شد.

استرس و بیماری قلبی چه ارتباطی با یک دیگر دارند؟

استرس می‌تواند التهاب را در بدن فرد افزایش دهد، که به نوبه خود با عواملی مرتبط است که می‌تواند به قلب آسیب برساند، مانند فشار خون بالا و کاهش کلسترول(HDL). اما استرس مزمن می‌تواند به روش غیرمستقیم‌تری بر قلب نیز تأثیر بگذارد. وقتی نگران هستید، تمایل دارید که بخوابید یا از ورزش کردن پرهیز کنید. همچنین معمولا در مواقعی که استرس دارید غذاهای ناسالم می‌خورید. همه این تغییرات در سبک زندگی می‌تواند سلامت قلب را به خطر بی‌اندازد.

چگونه از قلب خود محافظت کنیم

اغلب مردم استرس خود را تقریباً جدا از سلامتی خود می‌دانند. اگر با هر نوع استرسی دست و پنجه نرم می‌کنید، می‌تواند عواقب مضری داشته باشد. ما برای کمک به کنترل استرس در ادامه مواردی را بررسی کرده‌ایم که می‌تواند در محافظت از قلب در مواقع استرس زا کمک کننده باشد. برای کنترل استرس بهتر است مشاوره دریافت کنید. سطح استرس خود را با روانپزشک یا مشاور خود در میان بگذارید. گاهی اوقات، فقط صحبت با پزشک می‌تواند فرد را متقاعد کند که سبک زندگی خود را تغییر دهد. به عنوان انگیزه به استرس نگاه کنید و بگذارید استرس به شما انگیزه دهد. به جای استفاده از آن به عنوان بهانه‌ای برای اجتناب از فعالیت بدنی، استرس را دلیلی برای ورزش کردن تبدیل کنید.

استرس مداوم نه تنها عوارض روحی و روانی دارد، بلکه می‌تواند علائم جسمی نیز ایجاد کند. عوارض ناشی از استرس شامل سردرد، ناراحتی معده، تنش و درد عضلات و بی خوابی است. همچنین بیماری قلبی یکی دیگر از مشکلات بالقوه مرتبط با استرس است. استرس می‌تواند منجر به فشار خون بالا شود که می‌تواند خطر حمله قلبی و سکته مغزی را ایجاد کند. استرس همچنین در خطرات ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مانند سیگار کشیدن، پرخوری و عدم فعالیت بدنی نقش دارد. همچنین استرس مزمن با افزایش حوادث قلبی عروقی مرتبط است.

آیا مدیریت استرس می‌تواند بیماری قلبی را کاهش دهد؟

مدیریت استرس برای سلامتی و رفاه مفید است. سلامت روانی منفی با افزایش خطر بیماری قلبی و سکته مرتبط است. اما سلامت روانی مثبت با خطر کمتر بیماری قلبی و مرگ مرتبط است. شرایط منفی سلامت روان عبارتند از؛ افسردگی، استرس مزمن، اضطراب، خشم، بدبینی ونارضایتی از زندگی

این شرایط با واکنش‌های مضر در بدن ما مرتبط هستند، مانند:

  • ضربان قلب و ریتم نامنظم
  • افزایش مشکلات گوارشی
  • افزایش فشار خون
  • التهاب
  • کاهش جریان خون به قلب

ویژگی‌های مثبت سلامت روان عبارتند از؛ خوشبختی، خوش بینی، حق شناسیو احساس رضایت از زندگی. این افراد حتی چون دارای سلامت روان مثبت هستند حتی در مواقعی که استرس دارند، استرس نمی‌تواند به سلامت جسمانی آن‌ها آسیب برساند.

چگونه استرس خود را کنترل کنیم؟

خوشبختانه می‌توانید استرس را از راه هایی که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم کنترل کنید. برای کنترل استرس بهتر است به طور منظم ورزش کنید. چرا که ورزش می‌تواند استرس، تنش، اضطراب و افسردگی را از بین ببرد. پیاده‌روی در طبیعت، مدیتیشن یا یوگا انجام دهید. وقت گذاشتن برای دوستان و خانواده حفظ ارتباطات اجتماعی و صحبت با افرادی که به آنها اعتماد دارید، در کاهش و کنترل استرس بسیار کمک کننده است.

استرس و بیماری قلبی

استرس چگونه می‌‌تواند منجر به بیماری قلبی شود؟

استرس یک بخش طبیعی از زندگی است، استرس می‌تواند ناشی از دلایل فیزیکی مانند کم خوابی یا داشتن یک بیماری باشد. یکی دیگر از دلایل استرس می‌تواند احساسی باشد، مانند نگرانی در مورد نداشتن پول کافی یا مرگ یکی از عزیزان. استرس همچنین می‌تواند ناشی از دلایلی مانند تعهدات و فشارهای روزمره باشد که باعث می‌شود احساس کنید کنترلی در دست ندارید. هورمون کورتیزول در پاسخ به استرس ترشح می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که سطوح بالای کورتیزول ناشی از استرس طولانی مدت می‌تواند کلسترول خون، تری گلیسیرید، قند خون و فشار خون را افزایش دهد. این‌ها عوامل خطر رایج برای بیماری قلبی هستند. استرس همچنین می‌تواند باعث ایجاد تغییراتی شود که باعث ایجاد رسوب پلاک در شریان‌ها می شود. حتی استرس جزئی می‌تواند باعث مشکلات قلبی مانند جریان خون ضعیف به عضله قلب شود. این وضعیتی است که در آن قلب، خون یا اکسیژن کافی دریافت نمی‌کند. و استرس طولانی مدت می‌تواند بر نحوه لخته شدن خون تأثیر بگذارد. این امر باعث چسبندگی خون و افزایش خطر سکته می‌شود.

کلام آخر

همانطور که متوجه شده‌اید استرس و بیماری قلبی می‌توانند رابطه مستقیمی با یک دیگر داشته باشند. اگر به دلایل مختلفی مانند؛ مشکلات مالی، مشکلات کاری، مشکلات عاطفی و احساسی و… در زندگی خود استرس دارید، بهتر است با مراجعه به مشاور یا پزشک استرس خود را کاهش دهید تا از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری کنید.


دیدگاه کاربران

1 دیدگاه
  • Zohreh
    4 فروردین 1401

    سلام مرسی مفید بود ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

instagram logo call button