آنژین نوعی درد قفسه سینه است که ناشی از کاهش جریان خون به قلب است. کمبود جریان خون به این معنی است که عضله قلب اکسیژن کافی دریافت نمیکند. این درد اغلب در اثر فعالیت بدنی یا استرس احساسی ایجاد میشود. آنژین پایدار یا Stable angina که به آن آنژین صدری نیز گفته میشود ، شایع ترین نوع آنژین است. Stable angina یک الگوی قابل پیش بینی از درد قفسه سینه است. فرد معمولاً می تواند الگو را بر اساس آنچه در هنگام احساس درد در قفسه سینه خود انجام میدهید پیگیری کنید. ردیابی آنژین پایدار میتواند به فرد کمک کند علائم خود را راحتتر مدیریت کنید. آنژین ناپایدار یکی دیگر از انواع آنژین است. ناگهان رخ میدهد و با گذشت زمان بدتر میشود. ممکن است در نهایت منجر به حمله قلبی شود.
اگرچه میزان جدی بودن آنژین پایدار کمتر از آنژین ناپایدار است ، اما میتواند دردناک و ناراحت کننده باشد. هر دو نوع آنژین معمولاً علائم یک بیماری زمینه ای قلبی هستند ، بنابراین مهم است که به محض بروز علائم به پزشک مراجعه کنید.
آنچه در این مقاله می خوانید :
آنژین پایدار زمانی رخ میدهد که عضله قلب اکسیژن مورد نیاز برای عملکرد صحیح را دریافت نکند. وقتی ورزش میکنید یا استرس را تجربه میکنید ، قلب فرد بیشتر کار میکند.
عوامل خاصی مانند تنگی عروق (تصلب شرایین) میتواند مانع دریافت اکسیژن بیشتر قلب فرد شود. هنگامی که پلاکها (ماده ای از چربی ، کلسترول ، کلسیم و سایر مواد) در دیوارههای شریان ایجاد میشود ، عروق فرد باریک و سفت میشوند. لخته شدن خون همچنین میتواند عروق فرد را مسدود کرده و جریان خون غنی از اکسیژن به قلب را کاهش دهد.
احساس دردناکی که در طول یک دوره آنژین پایدار ایجاد میشود اغلب به عنوان فشار در مرکز قفسه سینه توصیف میشود. درد میتواند قفسه سینه فرد را فشار دهد یا مانند یک وزنه سنگین که بر روی سینه فرد قرار دارد. این درد ممکن است از قفسه سینه به گردن ، بازوها و شانه های فرد سرایت کند. در طول یک دوره Stable angina ، ممکن است موارد زیر را نیز تجربه کنید:
آنژین پایدار معمولاً پس از انجام فعالیت بدنی رخ میدهد. علائم معمولاً موقتی بوده و در بیشتر موارد تا 15 دقیقه طول میکشد. این تفاوت با آنژین ناپایدار دارد که در آن درد میتواند مداوم و شدیدتر باشد. میتوانید در هر زمان از روز یک قسمت Stable angina داشته باشید. با این حال ، به احتمال زیاد علائم را در صبح تجربه میکنید.
عوامل خطر برای آنژین پایدار عبارتند از:
پزشک در مورد سابقه پزشکی فرد سوال میکند و آزمایشهایی را برای تشخیص آنژین پایدار انجام میدهد. آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:
نوار قلب: فعالیت الکتریکی قلب فرد را اندازه گیری میکند و ریتم قلب فرد را ارزیابی میکند.
آنژیوگرافی: نوعی اشعه ایکس است که به پزشک اجازه میدهد عروق خونی فرد را ببیند و جریان خون به قلب فرد را اندازه گیری کند
این آزمایشات میتواند تعیین کند که آیا قلب فرد به درستی کار میکند و آیا رگ مسدود شده است یا خیر.
تست استرس: همچنین ممکن است لازم باشد از تست استرس استفاده کنید. در طول انجام تست استرس ، پزشک هنگام تمرین ورزش ، ضربان قلب و تنفس فرد را کنترل میکند. این نوع آزمایش میتواند تعیین کند که آیا فعالیت بدنی باعث ایجاد علائم در فرد میشود یا خیر.
آزمایش خون : در برخی موارد ، پزشک ممکن است آزمایش خون را برای اندازه گیری سطح کلسترول و پروتئین سی-واکنشی (CRP) انجام دهد. سطح بالای CRP میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش دهد.
درمان آنژین پایدار شامل تغییر در شیوه زندگی ، دارو و جراحی است. فرد معمولاً میتواند زمان وقوع درد را پیش بینی کنید ، بنابراین کاهش فعالیت بدنی میتواند به مدیریت درد قفسه سینه فرد کمک کند. ورزش و رژیم غذایی خود را با پزشک خود در میان بگذارید تا مشخص شود چگونه میتوانید شیوه زندگی خود را با خیال راحت تنظیم کنید.
برخی از شیوههای زندگی میتواند به جلوگیری از دورههای بعدی Stable angina کمک کند. این تغییرات ممکن است شامل ورزش منظم و خوردن رژیم غذایی سالم از غلات کامل ، میوه ها و سبزیجات باشد. همچنین اگر سیگاری هستید باید سیگار را ترک کنید.
این عادتها همچنین میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای مزمن (طولانی مدت) مانند دیابت ، کلسترول بالا و فشار خون را کاهش دهند. این شرایط میتواند بر آنژین پایدار تأثیر بگذارد و در نهایت منجر به بیماری قلبی شود.
دارویی به نام نیتروگلیسیرین به طور موثر درد ناشی از آنژین پایدار را تسکین میدهد. پزشک به فرد میگوید که در صورت ابتلا به آنژین ، چه مقدار نیتروگلیسیرین مصرف کنید.
ممکن است برای مدیریت بیماریهای زمینهای که به ایجاد آنژین پایدار کمک میکند ، از داروهای دیگر مانند فشار خون بالا ، کلسترول بالا یا دیابت استفاده کنید. در صورت داشتن هر یک از این شرایط به پزشک خود اطلاع دهید. پزشک ممکن است داروهای خاصی را تجویز کند که می تواند به تثبیت فشار خون ، کلسترول و سطح گلوکز کمک کند. این کار خطر ابتلا به آنژین را کاهش خواهد داد.
پزشک همچنین ممکن است داروهای رقیق کننده خون را برای جلوگیری از لخته شدن خون ، عامل موثر در آنژین پایدار ، برای فرد تجویز کند.
اغلب از روش کم تهاجمی به نام آنژیوپلاستی برای درمان آنژین پایدار استفاده میشود. در طی این روش ، یک جراح یک بالون کوچک را داخل شریان فرد قرار میدهد. بادکنک برای بزرگ شدن شریان باد میشود و سپس یک استنت وارد میشود. استنت به طور دائم در شریان فرد قرار میگیرد تا مسیر باز شود.
برای پیشگیری از درد قفسه سینه ممکن است نیاز به ترمیم عروق مسدود شده باشد. جراحی قلب باز ممکن است برای انجام پیوند عروق کرونر انجام شود. این ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر ضروری باشد.
چشم انداز افراد مبتلا به آنژین پایدار به طور کلی خوب است. این وضعیت اغلب با مصرف دارو بهبود مییابد. ایجاد برخی تغییرات در شیوه زندگی نیز میتواند از بدتر شدن علائم فرد جلوگیری کند. این شامل:
اگر نتوانید به شیوه زندگی سالمتری روی آورید ، ممکن است با درد قفسه سینه مبارزه کنید. همچنین ممکن است در معرض افزایش انواع دیگر بیماریهای قلبی باشید. عوارض احتمالی آنژین پایدار شامل حمله قلبی، مرگ ناگهانی ناشی از ریتم غیرطبیعی قلب و آنژین ناپایدار است. در صورت عدم درمان آنژین پایدار ، این عوارض میتوانند ایجاد شوند. مهم است که به محض مشاهده علائم آنژین پایدار با پزشک خود تماس بگیرید.
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه