بیماری عروق کوچک وضعیتی است که در آن دیوارههای سرخرگهای کوچک قلب به درستی کار نمیکنند. این جریان خون غنی از اکسیژن به قلب را کاهش میدهد و باعث درد قفسه سینه (آنژین)، تنگی نفس و سایر علائم و نشانههای بیماری قلبی میشود. بیماری عروق کوچک نیز ممکن است نامیده شود:
آنچه در این مقاله می خوانید :
بیماری عروق کوچک قابل درمان است اما ممکن است تشخیص آن دشوار باشد. این عارضه معمولاً زمانی تشخیص داده میشود که پزشک متخصص علائمی که نشاندهنده بیماری قلبی را در فرد مشاهده کرده است، در شریانهای اصلی قلب باریک یا ناچیز تشخیص داده میشود. بیماری عروق کوچک در زنان و در افرادی که دیابت یا فشار خون بالا دارند شایع تر است.
علائم و نشانه های بیماری عروق کوچک عبارتند از:
اگر برای بیماری عروق کرونر با آنژیوپلاستی و استنت درمان شدهاید و علائم و نشانههایتان از بین نرفته است، ممکن است به بیماری عروق کوچک نیز مبتلا باشید.
اگر درد قفسه سینه و سایر علائم و نشانهها مانند تنگی نفس، تعریق، حالت تهوع، سرگیجه، یا دردی که به خارج از قفسه سینه به یک یا هر دو بازو یا گردن گسترش مییابد، به دنبال مراقبتهای پزشکی اورژانسی باشید.
تشخیص اینکه آیا برخی از علائم ناشی از بیماری عروق کوچک است، به خصوص اگر درد قفسه سینه نداشته باشید، ممکن است دشوار باشد. برای تعیین علت علائم خود به پزشک مراجعه کنید.
اگر درد قفسه سینه جدید یا غیرقابل توضیحی دارید یا فکر میکنید که دچار حمله قلبی شدهاید، فوراً با اورژانس تماس بگیرید یا با کمک پزشکی اورژانس تماس بگیرید.
در بیماری عروق کوچک کرونری، شریانهای کوچک مثل همیشه شل نمیشوند (گشاد میشوند). در نتیجه، قلب به اندازه کافی خون غنی از اکسیژن دریافت نمیکند. متخصصان فکر میکنند که علل بیماری عروق کوچک با علل بیماری های موثر بر عروق بزرگتر قلب مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا، چاقی و دیابت یکسان است.
بیماری عروق کوچک در زنان بیشتر از مردان است. عوامل خطر برای بیماری عروق کوچک عبارتند از:
بیماری عروق کوچک میتواند پمپاژ خون را به بقیه بدن برای قلب دشوارتر کند. یکی از عوارض احتمالی بیماری عروق کوچک، حمله قلبی است.
کارهایی که میتوانید انجام دهید و ممکن است خطر ابتلا به بیماری عروق کوچک را کاهش دهد عبارتند از:
سیگار نکشید و از سایر محصولات تنباکو استفاده نکنید. اگر سیگار میکشید یا از تنباکو استفاده میکنید، آن را متوقف کنید. اگر مشکل ترک سیگار دارید با پزشک متخصص خود صحبت کنید.
از یک رژیم غذایی سالم برای قلب استفاده کنید. رژیم غذایی غنی از غلات کامل، گوشت بدون چربی، لبنیات کم چرب و میوه ها و سبزیجات را انتخاب کنید. نمک، شکر، الکل، چربی های اشباع شده و چربی های ترانس را محدود کنید.
به طور منظم تمرین کن. ورزش منظم به بهبود عملکرد ماهیچه قلب کمک میکند و جریان خون را از طریق شریانها حفظ میکند. حداقل 150 دقیقه در هفته فعالیت متوسطی مانند پیادهروی داشته باشید.
وزن سالم را حفظ کنید. اضافه وزن به قلب فشار میآورد و میتواند منجر به کلسترول بالا، فشار خون بالا و دیابت شود.
کلسترول را مدیریت کنید. از پزشک متخصص خود بپرسید که هر چند وقت یکبار باید کلسترول خود را چک کنید. اگر سطح کلسترول بد (کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم) بالا باشد، پزشک ممکن است تغییراتی در رژیم غذایی و داروهای شما تجویز کند تا به کاهش سطح کلسترول و محافظت از سلامت قلبی عروقی کمک کند.
فشار خون را کنترل کنید. از پزشک خود بپرسید که چند بار باید فشار خون خود را اندازه گیری کنید. اگر فشار خون بالا دارید یا سابقه بیماری قلبی دارید، ممکن است معاینات مکرر را توصیه کند.
قند خون را کنترل کنید. با پزشک متخصص خود درباره برای تعیین اهداف قند خون مناسب مشورت کنید.
استرس را مدیریت کنید. راههایی برای کمک به کاهش استرس عاطفی پیدا کنید. ورزش بیشتر، تمرین تمرکز حواس، گوش دادن به موسیقی و برقراری ارتباط با دیگران در گروههای حمایتی برخی از راههای کاهش استرس هستند.
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه