سندرم گره سینوسی (SSS) بیماری است که در آن ضربان ساز طبیعی قلب واقع در اتاقک بالای سمت راست قلب (دهلیز راست) آسیب میبیند و دیگر قادر به ایجاد ضربان قلب طبیعی با سرعت طبیعی نیست. ممکن است در نتیجه سایر شرایط پزشکی باشد که در طول زمان به گره سینوسی دهلیزی (گره SA) آسیب میرساند یا ممکن است در نتیجه برخی داروها باشد. این امر میتواند منجر به ضربان قلب بسیار آهسته، خیلی سریع یا ضربان قلب کند و تند شود.
آنچه در این مقاله می خوانید :
هر شرایطی که میتواند باعث آسیب قلبی شود میتواند به گره SA آسیب برساند. این شامل:
سندرم گره سینوسی مردان و زنان را به طور مساوی تحت تأثیر قرار میدهد و در هر سنی ممکن است رخ دهد. اما بیشتر موارد SSS در افراد بالای 70 سال رخ میدهد، زیرا افزایش سن باعث کاهش ضربان قلب و کاهش عملکرد گره SA میشود. اگر هر یک از شرایط زیر را دارید، در معرض خطر بیشتری برای SSS هستید:
شما همچنین در معرض خطر بیشتری برای مصرف داروهایی مانند مسدود کنندههای بتا، مسدود کنندههای کانال کلسیم، دیگوکسین، داروهای ضد آریتمی هستید.
ممکن است سندرم سینوس با علائم کم یا بدون علائم داشته باشید. اگر علائمی دارید، ممکن است شامل موارد زیر باشد:
پزشک متخصص ممکن است براساس علائم فرد به سندرم گره سینوسی مشکوک شود، اما این علائم در بسیاری از بیماریهای دیگر رایج است. برای تشخیص وضعیت فرد، پزشک متخصص یک نوار قلب (ECG) انجام میدهد. این دستگاهی است که ضربان و ریتم قلب شما را ثبت میکند. اگر در زمان ECG علائمی نداشته باشید، ممکن است طبیعی به نظر برسد. سایر آزمایشات ممکن عبارتند از:
ممکن است سندرم سینوس بدون علامت داشته باشید و نیازی به درمان نداشته باشید. با این حال، اگر علائمی دارید و نیاز به درمان دارید، گزینههایی وجود دارد، مانند:
تغییر دارو در صورت مصرف داروهای شناخته شده برای ایجاد سندرم گره سینوسی، پزشک متخصص ممکن است داروهای شما را تغییر دهد.
رقیق کنندههای خون. از آنجایی که خطر تشکیل لختههای خون در قلب و ایجاد سکته وجود دارد، ممکن است به عنوان یک اقدام پیشگیرانه نیاز به مصرف رقیق کننده خون داشته باشید.
ضربان ساز. رایجترین درمان برای افرادی که علائمی دارند که علل قابل برگشت قابل شناسایی ندارند، ایمپلنت ضربان ساز است. این یک دستگاه کوچک با باتری است که جای گره SA شما را میگیرد و ضربان قلب شما را تنظیم میکند. پزشک در طی یک عمل جراحی جزئی، ضربان ساز را زیر پوست قفسه سینه شما قرار میدهد. سیمهایی در قلب قرار میگیرند که میتوانند ضربان قلب را کنترل کنند و در صورت نیاز ضربان قلب را تحریک کنند.
سندرم سینوس اغلب در طول زمان پیشرفت میکند. وقتی قلب شما خیلی آهسته یا خیلی سریع میزند، میتواند منجر به عوارض شود:
اگر در حین آریتمی بیهوش شوید، ممکن است آسیب ببینید.
جریان خون قلبی ممکن است مختل شود که منجر به آسیب ارگانهای دیگر مانند عملکرد مغز و کلیه شود.
زندگی با سندرم گره سینوسی
پیری گره SA فرد باعث بیشتر موارد سندرم گره سینوسی میشود و هیچ راهی برای جلوگیری از آن وجود ندارد. اما شما میتوانید با یادگیری هرچه بیشتر در مورد بیماری و همکاری نزدیک با متخصص قلب و عروق برای یافتن بهترین درمان، از بروز عوارض پیشگیری کنید. همچنین میتوانید تغییراتی در سبک زندگی سالم ایجاد کنید:
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه