سکته قلبی خاموش عموما بدون علائم رخ میدهد. همین بدون علامت بودن باعث میشود که حمله قلبی نادیده گرفته شود و باعث شود که روزها، ماه ها یا حتی در مواردی سال ها بعد تشخیص داده شوند. البته سکته قلبی خاموش ممکن است در مواردی علائم کمی ایجاد کند. برخی از علائمی که ایجاد میکند ممکن است شامل درد قفسه سینه، تنگی نفس و عرق سرد بر روی بدن باشد. حمله قلبی خاموش یا ایسکمی خاموش همان به علت عدم رسیدن اکسیژن به عضله قلب است. لازم به ذکر است همه حملات قلبی باعث درد قفسه سینه یا سایر علائم کلاسیک شناخته شده نمیشوند. اما حملات قلبی خاموش میتوانند به همان اندازه کشنده باشند. علائم معمولی حمله قلبی شامل احساس فشار و درد در قفسه سینه است. همچنین ممکن است در بازوها، شانه ها، گردن، پشت، دندان ها یا فک درد وجود داشته باشد. درد معده، تنگی نفس، سبکی سر، تعریق، تهوع و اضطراب نیز شایع است. از این علائم میتوان به عنوان علائم کلاسیک یاد کرد، اما حملات قلبی همیشه به این شکل ظاهر نمیشوند. در حقیقت ، تقریباً نیمی از حملات قلبی اکثر این علائم را نشان نمیدهد. اگر، جریان خون به عضله قلب همچنان کاهش یابد یا به طور کامل قطع شود. به این بیماری ایسکمی گفته میشود.
آنچه در این مقاله می خوانید :
به علت عدم وجود علائم ، حملات قلبی خاموش به ندرت در زمان وقوع مشخص میشود. به طور معمول در نوار قلب (ECG) است که علائم تشخیصی توسط پزشک مشخص میشود. اگرچه این حملات قلبی هیچ علامتی ندارند، اما این بدان معنا نیست که هیچ آسیبی نمی رساند. اما سوال اینجاست که حملات قلبی خاموش چقدر شایع و چقدر خطرناک است؟
سکته قلبی خاموش زمانی اتفاق میافتد که علائم سکته قلبی کمتر مشهود باشد یا تشخیص داده نشود. در انفارکتوس خاموش بیمار ممکن است علائمی مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس، تعریق را تجربه نکند. علائمی که فرد ممکن است آن را تجربه کند:
در بسیاری از این موارد شخص ممکن است که علائم را احساس نکند یا بعد از مدتی علائم از بین برود و باعث شود که فرد به دنبال علت آن نرود. همین امر باعث میشود که سکته قلبی خاموش خطرناک باشد، زیرا میتواند عوارض جانبی طولانی مدت برای قلب ایجاد نماید.
افرادی که از حمله قلبی خاموش جان سالم به در می برند ، اغلب گزارش می دهند که یک یا چند مورد از علائم فوق را نادیده گرفته اند یا علائم را به چیز دیگری نسبت دادهاند. آنها ممکن است تصور کنند استفراغ و خستگی شدید ناشی از عفونت ویروسی بوده است. یا ممکن است هنگام بالا رفتن از پله ها دچار تنگی نفس جدید شوند اما فقط فرض کنند که باید بیشتر ورزش کنند. افراد مبتلا به برخی بیماری ها (مانند افراد مسن یا افراد مبتلا به دیابت) نیز به احتمال زیاد این علائم ظریف را از دست میدهند.
برای جلوگیری از حمله قلبی، مهم است که عوامل خطر خود را بشناسید. به طور منظم به پزشک خود مراجعه کنید و وقتی سوالی در مورد سابقه پزشکی ، سابقه پزشکی خانواده ، رفتارها و انتخاب شیوه زندگی شما میپرسد، صادقانه و کامل پاسخ دهید.
عوامل خطر برای حمله قلبی معمولی و خاموش یکسان است:
اگر به هر یک از این دلایل در معرض خطر بالای حمله قلبی قرار دارید، باید از یک متخصص پزشکی درخواست ارزیابی کنید.
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه