آنژین پرینزمتال نوعی بیماری شایع به علت اسپاسم در شریان های کرونری می شود. آنژین پرینزمتال ، واریانت یا وازواسپاستیک به لحاظ علائم، تشخیص و درمان با آنژین های معمولی متفاوت است. آنژین همواره بر اثر گرفتگی شریان های کرونری به وجود نمی آید. گاهی آنژین در افرادی اتفاق میفتد که شریان کرونری به طور کامل فاقد پلاک های عروقی است. آنژین در برخی از افراد به علت اسپاسم یا تنگی ناگهانی شریان های کرونری ایجاد می شود. شریان های کرونری عروق خونی هستند که به عضله قلب خونرسانی می کنند. آنژین پرینزمتال بر اثر اسپاسم و گرفتگی شریان های کرونری ایجاد می شود. اسپاسم شریان کرونری موجب کمبود اکسیژن در بخشی از عضله قلب خواهد شد که از شریان مبتلا خون دریافت خواهد کرد. آنژین پرینزمتال موجب حمله قلبی یا آریتمی های مرگ بار قلبی شود که بعد از تشخیص درست می تواند به طور موثر درمان شود. آنژین پرینزمتال می تواند باعث عواقب شدیدی در مصرف کنندگان سیگار، کوکائین و آمفتامین شود.
آنچه در این مقاله می خوانید :
آنژین پرینزمتال دردی است که به علت انقباض یا اسپاسم عروق کرونر و در زمان استراحت در اول صبح زمانی که بیمار از خواب بیدار می شود ایجاد می شود. اسپاسم در سرخرگی که ر آنژیوگرافی طبیعی به نظر میرسد نیز ممکن است رخ بدهد. در این نوع از آنژین ناراحتی و درد قفسه سینه با تپش قلب یا تنگی نفس شدید شروع شود. ممکن است ناراحتی قفسه سینه در زمان فعالیت ایجاد شود که میزان فعالیتی که موجب شروع درد می شود عموما متغیر است. اسپاسم به طور موقت موجب کاهش در قطر عروق کرونر خواهد شد که همین امر سبب کاهش رسیدن اکسیژن به عضله قلب است.
درد آنژین پرینزمتال متفاوت از دردهای دیگر آنژین می باشد. آنژین پرینزمتال با تنگی قفسه سینه، فشار، فشردگی در قفسه سینه ، گرفتگی یا سوزش می شود. همچنین علاوه بر ناراحتی و فشار در قفسه سینه علائمی مانند حالت تهوع، عرق کردن، تپش قلب و تنگی نفس را فرد تجربه می کند. در صورتی که علائم بیش از 15 دقیقه ادامه پیدا کند. آنژین ها عموما در زمان فعالیت یا استرس خود را نشان می دهند. اما آنژین پرینزمتال در زمان استراحت خود مخصوصا در زمان اولین ساعت های روز بین نیمه شب و اول صبح خود را نشان می دهد. بعد از بروز علائم ممکن است که فرد تصور کند به حمله قلبی دچار شده است. بهتر است هر چه سریعتر آنژین پرینزمتال فرد تشخیص داده شود تا درمان آن نیز موثر باشد.
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه