یائسگی و تپش قلب : آیا یائسگی بر روی قلب تأثیر می‌گذارد؟

یائسگی برای هر زنی اتفاق می‌افتد، اما آیا می‌دانستید که می‌تواند بر قلب شما تأثیر بگذارد؟ یائسگی مرحله‌ای از زندگی هر زنی است که تخمدان‌ها تولید تخمک را متوقف می‌کنند و شروع به تولید کمتر هورمون استروژن می‌کنند. میانگین سن یائسگی تقریبا 51 سال است، اما این ممکن است برای برخی از زنان زودتر یا دیرتر رخ دهد. یائسگی معمولاً به تدریج اتفاق می‌افتد – زمان منتهی به آن را پری یائسگی می‌نامند، زمانی که دوره‌های شما ممکن است نامنظم تر و گاهی سنگین‌تر شود. این اغلب در حدود 45 شروع می‌شود.

بیشتر زنان برخی از علائم یائسگی را تجربه می‌کنند که می‌تواند شامل گرگرفتگی، خستگی، تپش قلب، درد عضلانی، خستگی، تمرکز ضعیف، خلق و خوی ضعیف، اضطراب، خشکی واژن و گاهی اوقات بی‌اختیاری ادرار باشد. اینها بین افراد بسیار متفاوت است و ممکن است بیایند و بروند. علائم می‌تواند از سه ماه تا بیش از 10 سال ادامه داشته باشد. متأسفانه، هیچ راهی برای پیش‌بینی مدت زمان ماندگاری آنها وجود ندارد.

تاثیر یائسگی بر روی قلب

چرا یائسگی بر قلب تأثیر می‌گذارد؟

استروژن هورمونی است که به طور طبیعی در بدن زن تولید می‌شود و بخش مهمی از تنظیم چرخه قاعدگی او را تشکیل می‌دهد. می‌تواند محافظت در برابر بیماری عروق کرونر داشته باشد بنابراین خطر حمله قلبی را کاهش می‌دهد. این به کنترل سطح کلسترول شما کمک می‌کند و بنابراین خطر تجمع پلاک‌های چربی در داخل دیواره رگ‌ها را کاهش می‌دهد.

با بالا رفتن سن، رگ‌های خونی سفت‌تر می‌شوند که ناشی از فشار خون بالا است. این یک عامل خطر مرتبط با حملات قلبی و سکته است.

در طول یائسگی و پس از آن، بدن زن به تدریج استروژن کمتری نسبت به قبل تولید می‌کند. این خطر باریک شدن عروق کرونر را افزایش می‌دهد در حالی که قبلا از پوشش دیواره سرخرگ محافظت می‌کرد و باعث کاهش تجمع پلاک می‌شد. این امر خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب یا یک وضعیت گردش خون مانند سکته را افزایش می‌دهد.

آیا درمان جایگزینی هورمون (HRT) بر خطر بیماری قلبی و گردش خون تأثیر می‌گذارد؟

زنان در دوران یائسگی ممکن است از علائم ناخوشایندی مانند گرگرفتگی، تعریق شبانه و تغییرات خلقی رنج ببرند. اگر این موارد را تجربه کردید، ممکن است برای شما درمان جایگزینی هورمونی (HRT) برای کمک به کاهش علائم تجویز شود.

HRT می‌تواند برای تسکین برخی از علائم یائسگی بسیار موثر باشد. اما برخی از زنان از مصرف آن اجتناب می کنند زیرا نگران هستند که ممکن است خطر برخی بیماری‌ها مانند لخته شدن خون را افزایش دهد.

مصرف HRT به شکل قرص می‌تواند خطر لخته شدن خون را افزایش دهد، مانند ترومبوز ورید عمقی (DVT) در ساق پا یا آمبولی ریوی در ریه. اما این خطر را می‌توان با انجام HRT از طریق پوست، به عنوان یک چسب یا ژل کاهش داد. شما باید نیازهای فردی خود را با پزشک عمومی خود در میان بگذارید.

شواهد اخیر نشان می‌دهد که زنان یائسه‌ای که HRT مصرف می‌کنند، در مقایسه با زنانی که HRT مصرف نمی‌کنند، خطر مرگ ناشی از حمله قلبی ندارند.

یائسگی زودرس و قلب

اگر یائسگی زودرس (قبل از 40 سالگی) دارید، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر زودرس هستید، بنابراین درمان بسیار مهم است. درمان‌های رایج شامل HRT و قرص‌های ضدبارداری ترکیبی است – می‌توانید با پزشک عمومی خود در مورد مناسب بودن این قرص‌ها صحبت کنید.

یائسگی و تپش قلب

برخی از زنانی که در دوران یائسگی هستند ممکن است از ضربان قلب خود بیشتر آگاه باشند یا احساس کنند که قلبشان در حال تپیدن است. به اینها تپش قلب می‌گویند. اگر آنها را تجربه کردید، به پزشک عمومی خود مراجعه کنید. برای اکثر زنان تپش قلب بی‌ضرر است و به این معنی نیست که مشکلی برای قلب وجود ندارد، اما پزشک عمومی ممکن است بخواهد شما را معاینه کند تا مطمئن شود.

یائسگی زودرس و خطر بیماری قلبی

از هر 100 زن، یک زن یائسگی زودرس، قبل از 40 سالگی را تجربه می‌کند. این امر آنها را در معرض خطر بالای بیماری قلبی و گردش خون زودرس و همچنین پوکی استخوان (شرایطی که استخوان ها را ضعیف می کند) قرار می دهد.

اگر زمانی که قاعدگی شما متوقف می شود کمتر از 45 سال دارید، ممکن است نیاز به آزمایشاتی داشته باشید تا بررسی کنید که آیا دلیل دیگری پشت آن وجود دارد یا خیر. سابقه خانوادگی می‌تواند نقشی داشته باشد، اما یائسگی زودرس نیز می‌تواند با بیماری تیروئید، عفونت ویروسی و اختلالات خوردن همراه باشد. زنان همچنین به دنبال یائسگی ناشی از جراحی یا درمان در معرض خطر هستند، به عنوان مثال، اگر تحت درمان برای سرطان هستند که نیاز به برداشتن اندام های زنانه دارد.

درمان یائسگی زودرس از اهمیت ویژه ای برخوردار است. افراد این دسته باید از درمان جایگزینی هورمونی (HRT) یا قرص‌های ضد بارداری ترکیبی استفاده کنند تا خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و گردش خون و پوکی استخوان را تا حداقل 51 سالگی کاهش دهند.


دیدگاه کاربران

0 دیدگاه
    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    instagram logo call button