آیا نارسایی قلبی درمان دارد؟ بررسی روش های درمانی

نارسایی قلبی یک بیماری جدی است؛ که قلب در آن، خون را به اندازه کارآمد و کافی پمپ نمی کند. با توجه به نام آن  ، نارسایی قلبی به این معنی نیست که، قلب به معنای واقعی کلمه، از کار افتاده است یا در شرف قطع کار است. بلکه به این معنی است که عضله قلب با گذشت زمان، کمتر توانایی انقباض پیدا کردهاست؛ یا دچار مشکل مکانیکی شده است، که توانایی پر شدن از خون را درست نحام نمی دهد.
خوشبختانه نارسایی قلبی، درمان می شود و علائم آن، بهبود می یابد. در این مقاله تمام روش های درمانی را، برایتان مورد بررسی قرار داده ایم. با ما همراه باشید.

نارسایی قلبی

روش های درمانی نارسایی قلبی

نارسایی قلبی یک بیماری مزمن است که نیاز به مدیریت همیشگی دارد. با این حال ، با درمان ، علائم و نشانه های نارسایی قلبی بهبود می یابد و گاهی اوقات قلب قویتر می شود. روش های درمانی  عبارت اند از:

داروها

پزشکان معمولاً با ترکیبی از داروها، نارسایی قلبی را درمان می کنند. بسته به علائم ، یک یا چند دارو براسی بیمار تجویز می شود. از جمله:

  • مهارکننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE): این داروها به افراد مبتلا به نارسایی سیستولیک قلب کمک می کند تا عمر طولانی تر و احساس بهتری داشته باشند. مهار کننده های ACE، نوعی گشادکننده عروق است ، دارویی که رگ های خونی را برای کاهش فشار خون ، بهبود جریان خون و عملکرد راحت تر قلب، باز می کند. به عنوان مثال می توان به انالاپریل (وازوتک) ، زستریل و کاپتوپریل  اشاره کرد.
  • مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین: این داروها که شامل لوزارتان (Cozaar) و والزارتان (والسارتان) هستند ، دارای مزایای مشابه مهار کننده های ACE هستند. آنها برای افرادی که تحمل مهار کننده های ACE را ندارند ، یک گزینه جایگزین می باشد.
  • مسدود کننده های بتا: این دسته از داروها نه تنها ضربان قلب را کند و فشار خون را کاهش می دهند بلکه در صورت نارسایی سیستولیک قلب ، بخشی از آسیب به قلب شما را محدود یا مسدود می کنند. کارودیلول (Coreg) ، متوپرولول (Lopressor) و بیسوپرولول (Zebeta) نمونه هایی از این نوع داروها هستند.
  • داروهای ادرار آور: ادرار آورها که اغلب قرص های آب نامیده می شوند ، باعث می شوند ادرار بیشتری داشته باشید و مایعات در بدن جمع نشوند. داروهای ادرار آور ، مانند فوروزماید (Lasix) ، مایعات موجود در ریه ها را نیز، کاهش می دهد تا بتوانید راحت تر نفس بکشیدو قلب را از فشار خلاص کند.
    از آنجا که داروهای ادرار آور باعث از دست رفتن پتاسیم و منیزیم در بدن می شوند ، معمولا پزشک مکمل های این مواد معدنی را تجویز می کند.
  • آنتاگونیست آلدوسترون: این داروها شامل اسپیرونولاکتون (آلداکتون) و اپلرنون (اینسپرا) می باشند. داروهای ادرار آور پتاسیم هستند و به افراد مبتلا به نارسایی شدید سیستولیک قلب کمک می کند؛ تا روند بهبودی سریعتری داشته باشند.
    برخلاف برخی دیگر از داروهای ادرار آور ، اسپیرونولاکتون و اپلرونون می توانند سطح پتاسیم موجود در خون را به سطح خطرناکی برسانند؛ بنابراین اغلب پزشک، آزمایش هایی برای دانستن میزان پتاسیم و منیزیم بیمار تجویز می کنند.
  • اینوتروپ ها: اینها داروهای داخل وریدی هستند که در بیماران با نارسایی قلبی شدید، در بیمارستان برای بهبود عملکرد پمپاژ قلب و حفظ فشار خون استفاده می شوند.
  • دیگوکسین (لانوکسین): ، قدرت انقباضات عضله قلب شما را افزایش می دهد. دیگوکسین قلب را تندتر و کندتر می کند و ریتم انقباضات آن را، تنظیم می کند. دیگوکسین علائم نارسایی قلبی را  به طور قابل توجه ای، در نارسایی سیستولیک قلب کاهش می دهد.
  • داروهای ضد آریتمی: ریتم غیر طبیعی قلب را درمان می کنند. براساس نوع علائم و شدت آن، تجویز می شوند.

گاهی اوقات، پزشک همراه با داروهای نارسایی قلبی، داروهای قلبی دیگری مانند نیترات برای درد قفسه سینه ، استاتین برای کاهش کلسترول یا داروهای رقیق کننده خون برای جلوگیری از لخته شدن خون را، تجویز می کند. پزشک به طور مرتب دوزهای بیمار را تنظیم می کند؛ به ویژه هنگامی که بیمار، مصرف  داروی جدیدی را شروع کرده است.

درمان نارسایی قلب

انواع جراحی ها

در برخی موارد ، پزشکان برای درمان مشکل اساسی که منجر به نارسایی قلبی شده است ، جراحی را توصیه می کنند. درمان های جراحی برای نارسایی قلبی، شامل موارد زیر است:

جراحی بای پس کرونر

 اگر رگهای شدید مسدود شده، در نارسایی قلبی شما نقش دارند؛ پزشک جراحی بای پس عروق کرونر را، توصیه می کند. در این روش ، رگ های خونی از پا ، بازو یا سینه، شریان مسدود شده در قلب شما را دور می زنند تا خون، آزادتر از طریق قلب جریان یابد.

ترمیم یا تعویض دریچه قلب

 اگر دریچه معیوب قلب، باعث نارسایی قلبی شما شود، پزشک تعمیر یا تعویض دریچه را، توصیه می کند. جراح می تواند دریچه اصلی را اصلاح کند تا جریان خون به عقب، برطرف شود. با اتصال مجدد دریچه یا برداشتن بافت اضافی دریچه ، دریچه را ترمیم می کنند. بعضی اوقات تعمیر دریچه، شامل سفت یا تعویض حلقه دریچه (آنولوپلاستی) است.
تعویض دریچه در صورت عدم امکان تعمیر انجام می شود. در جراحی تعویض دریچه ، دریچه آسیب دیده با دریچه مصنوعی (پروتز) جایگزین می شود.

بازسازی قلب

سیگنال های الکتریکی که باعث انقباض قلب می شوند به صورت مارپیچی حرکت می کنند، در حالت ایده آل قلب، شکل بیضوی دارند. در نارسایی قلبی ، قلب اغلب بزرگ و دارای شکل کروی می شود و کاهش کارایی قلب را، به دنبال دارد. امروزه، تعدادی از روشهای امیدوار کننده جراحی در حال بررسی هستند تا با بازسازی قسمتهای قلب و عادی کردن شکل آن ، این مشکل را برطرف کنند.

درمان همزمان سازی مجدد قلب (CRT)

بسیاری از افراد مبتلا به نارسایی قلبی، در سیستم الکتریکی قلب خود مشکل دارند که با ناهماهنگ بودن باعث ضعف عضله قلبی می شوند. غالباً با استفاده از یک ضربان ساز دو بطنی، تکانه های الکتریکی را، به هر دو محفظه تحتانی قلب (بطن چپ و راست) ارسال می کنیم؛ تا به بطن های قلب کمک کند، کارآمدتر و هماهنگ تر پمپاژ شوند.

پیوند قلب

برخی افراد چنان نارسایی قلبی دارند که، جراحی یا داروها کمکی نمی کنند. در اینصورت لازم است که قلب بیمار را، با قلب سالم جایگزین شود. پیوند قلب، بقا و کیفیت زندگی، افراد مبتلا به نارسایی قلبی شدید را بهبود می بخشد. بیمارهای نیازمند به قلب، اغلب باید مدتها منتظر بمانند تا قلب اهدا کننده مناسب پیدا شود. برخی از بیماران، در این دوره انتظار، از طریق دارو یا سایر روش های درمانی، بهبود می یابند و از لیست انتظار پیوند خارج می شوند.
اگرچه پیوند قلب می تواند بهترین گزینه برای بیمارانی باشد که، شدیدترین نوع نارسایی قلبی را دارند ، اما این درمان به دلیل کمبود قلب اهدا کننده ، در دسترس تعداد کمی از افراد است. همچنین، پیوند قلب برای همه درمان درستی نیست.

3-تغییر سبک زندگی

این تغییرات، برخی از عوامل موثر در نارسایی قلبی را، بهبود یا کنترل می کنند. تغییرات شامل موارد زیر می باشد:

  • فعالیت های روزمره را اصلاح کرده و به اندازه کافی استراحت کنید؛ تا از فشار روانی قلب، جلوگیری کنید.
  • رژیم غذایی مناسب برای قلب داشته باشید که دارای سدیم و چربی کمی باشد.
  • سیگار نکشید و از قرار گرفتن در معرض دود سیگار سیگار استفاده نکنید.
  • الکل مصرف نکنید.
  • از لاغر شدن ناگهانی پرهیز کنید.
  • از مصرف کافئین خودداری کرده یا آن را محدود کنید.
  • منظم ورزش کنید.
  • استرس را کاهش دهید.
  • چاقی و اضافه وزن را، از بین ببرید.

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه
    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    instagram logo call button