نارسایی قلبی یک بیماری جدی است؛ که قلب در آن، خون را به اندازه کارآمد و کافی پمپ نمی کند. با توجه به نام آن ، نارسایی قلبی به این معنی نیست که، قلب به معنای واقعی کلمه، از کار افتاده است یا در شرف قطع کار است. بلکه به این معنی است که عضله قلب با گذشت زمان، کمتر توانایی انقباض پیدا کردهاست؛ یا دچار مشکل مکانیکی شده است، که توانایی پر شدن از خون را درست نحام نمی دهد.
خوشبختانه نارسایی قلبی، درمان می شود و علائم آن، بهبود می یابد. در این مقاله تمام روش های درمانی را، برایتان مورد بررسی قرار داده ایم. با ما همراه باشید.
نارسایی قلبی یک بیماری مزمن است که نیاز به مدیریت همیشگی دارد. با این حال ، با درمان ، علائم و نشانه های نارسایی قلبی بهبود می یابد و گاهی اوقات قلب قویتر می شود. روش های درمانی عبارت اند از:
پزشکان معمولاً با ترکیبی از داروها، نارسایی قلبی را درمان می کنند. بسته به علائم ، یک یا چند دارو براسی بیمار تجویز می شود. از جمله:
گاهی اوقات، پزشک همراه با داروهای نارسایی قلبی، داروهای قلبی دیگری مانند نیترات برای درد قفسه سینه ، استاتین برای کاهش کلسترول یا داروهای رقیق کننده خون برای جلوگیری از لخته شدن خون را، تجویز می کند. پزشک به طور مرتب دوزهای بیمار را تنظیم می کند؛ به ویژه هنگامی که بیمار، مصرف داروی جدیدی را شروع کرده است.
در برخی موارد ، پزشکان برای درمان مشکل اساسی که منجر به نارسایی قلبی شده است ، جراحی را توصیه می کنند. درمان های جراحی برای نارسایی قلبی، شامل موارد زیر است:
اگر رگهای شدید مسدود شده، در نارسایی قلبی شما نقش دارند؛ پزشک جراحی بای پس عروق کرونر را، توصیه می کند. در این روش ، رگ های خونی از پا ، بازو یا سینه، شریان مسدود شده در قلب شما را دور می زنند تا خون، آزادتر از طریق قلب جریان یابد.
اگر دریچه معیوب قلب، باعث نارسایی قلبی شما شود، پزشک تعمیر یا تعویض دریچه را، توصیه می کند. جراح می تواند دریچه اصلی را اصلاح کند تا جریان خون به عقب، برطرف شود. با اتصال مجدد دریچه یا برداشتن بافت اضافی دریچه ، دریچه را ترمیم می کنند. بعضی اوقات تعمیر دریچه، شامل سفت یا تعویض حلقه دریچه (آنولوپلاستی) است.
تعویض دریچه در صورت عدم امکان تعمیر انجام می شود. در جراحی تعویض دریچه ، دریچه آسیب دیده با دریچه مصنوعی (پروتز) جایگزین می شود.
سیگنال های الکتریکی که باعث انقباض قلب می شوند به صورت مارپیچی حرکت می کنند، در حالت ایده آل قلب، شکل بیضوی دارند. در نارسایی قلبی ، قلب اغلب بزرگ و دارای شکل کروی می شود و کاهش کارایی قلب را، به دنبال دارد. امروزه، تعدادی از روشهای امیدوار کننده جراحی در حال بررسی هستند تا با بازسازی قسمتهای قلب و عادی کردن شکل آن ، این مشکل را برطرف کنند.
بسیاری از افراد مبتلا به نارسایی قلبی، در سیستم الکتریکی قلب خود مشکل دارند که با ناهماهنگ بودن باعث ضعف عضله قلبی می شوند. غالباً با استفاده از یک ضربان ساز دو بطنی، تکانه های الکتریکی را، به هر دو محفظه تحتانی قلب (بطن چپ و راست) ارسال می کنیم؛ تا به بطن های قلب کمک کند، کارآمدتر و هماهنگ تر پمپاژ شوند.
برخی افراد چنان نارسایی قلبی دارند که، جراحی یا داروها کمکی نمی کنند. در اینصورت لازم است که قلب بیمار را، با قلب سالم جایگزین شود. پیوند قلب، بقا و کیفیت زندگی، افراد مبتلا به نارسایی قلبی شدید را بهبود می بخشد. بیمارهای نیازمند به قلب، اغلب باید مدتها منتظر بمانند تا قلب اهدا کننده مناسب پیدا شود. برخی از بیماران، در این دوره انتظار، از طریق دارو یا سایر روش های درمانی، بهبود می یابند و از لیست انتظار پیوند خارج می شوند.
اگرچه پیوند قلب می تواند بهترین گزینه برای بیمارانی باشد که، شدیدترین نوع نارسایی قلبی را دارند ، اما این درمان به دلیل کمبود قلب اهدا کننده ، در دسترس تعداد کمی از افراد است. همچنین، پیوند قلب برای همه درمان درستی نیست.
این تغییرات، برخی از عوامل موثر در نارسایی قلبی را، بهبود یا کنترل می کنند. تغییرات شامل موارد زیر می باشد:
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه