آنژین قلبی به درد قفسه سینه گفته می شود که در اثر کاهش جریان خون به قلب انسان ایجاد می شود. آنژین قلبی می تواند به علت های مختلفی ایجاد شود که همین امر موجب می شود که راه های زیادی برای درمان و پیشگیری آن باشد. آنژین جز بیماری های رگ های قلبی است که با فشار، سنگینی و درد در قفسه سینه همراه خواهد بود. فردی که مبتلا به آنژین صدری می شود فشار را بر روی قفسه سینه خود احساس می کند و گویی جسم سنگینی را روی قلب و قفسه سینه را قرار داده شده است. آنژین دردی است که تفکیک آن از دردهای دیگر قفسه سینه سخت است که باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. در این مقاله به این سوال که آیا آنژین قلبی خطرناک است پاسخ خواهیم داد.
آنچه در این مقاله می خوانید :
آنژین قلبی یا درد قفسه سینه و به علت نرسیدن اکسیژن کافی به قلب ایجاد خواهد شد. آنژین به خودی خود خطرناک نیست ولی نشانه ای از بیماری قلبی میباشد.
آنژین پایدار زمانی رخ می دهد که قلب بیش از حد معمول فعالیت کند. آنژین پایدار الگوی منظمی دارد و امکان دارد که بیمار ماه ها یا سال ها آن را تجربه کند و عموما استراحت یا دارو علائم آن را برطرف خواهد کرد. افرادی که به آنژین پایدار مبتلا می شوند علائم زیر را تجربه خواهند کرد:
آنژین ناپایدار در زمان استراحت اتفاق میافتد و عموما علت آن تصلب شرایین است که از رسیدن خون به قلب جلوگیری خواهد کرد و منجر به سکته قلبی خواهد شد. استراحت و دارو نمی تواند علائم را بهبود ببخشد. فرد مبتلا به آنژین ناپایدار باید تحت نظر پزشک متخصص قلب و عروق قرار بگیرد.
آنژین میکروواسکولار با بیماری عروق کرونر (MVD) اتفاق میفتد و می تواند کارکرد صحیح رگ های کرونر را تحت تاثیر قرار دهد و موجب کمبود اکسیژن رسانی شود. این نوع از آنزِن در خانم ها شایع است.
آنژین واریانت یا پرینزمتال از موارد نادر است که در زمان استراحت بدن در ساعات نیمه شب یا صبح زود ایجاد شود. این آنژین زمانی رخ می دهد که اسپاسم و گرفتگی در عروق ایجاد شود. آنژین واریانت نوعی بیماری مزمن است ، اما دارو می تواند به کنترل آن کمک کند.
آنژین قلبی می توانند به صورت مداوم و غیرمداوم باشد که در صورت بروز باید سریعا به پزشک مراجعه کنید که هر دو عامل حملات قلبی هستند.
آنژین قلبی پرینزمتال نوعی از آنژین بسیار نادری است که به علت اسپاسم رگ های قلبی رخ می دهد که در کوتاه مدت نیز موجب کاهش فشار خون می شود. این نوع از آنژین عموما شدید است که در زمان استراحت نیز اتفاق میفتد و با دارو نیز برطرف نمی شود.
آنژین به علت خونرسانی ضعیف به قلب اتفاق میفتد. خون با خود اکسیژن حمل می کند که قلب به آن نیاز دارد. اگر ماهیچه های قلب خون کافی دریافت نکند دچار حمله قلبی میشود.
گاهی جریان خون به ماهیچه های قلب نمیرسد که در این حالت به آن بیماری شریان اکلیلی گفته می شود. شریان قلب به علت وجود چربی باریک شده که به آن آرتروسکلروز گفته می شود. این مشکل به علت عدم تغذیه رسانی در قلب ایجاد خواهد شد زیرا اکسیژن کافی ندارد که البته همیشه با وجود چربی در شریان فرد دچار این مشکل نخواهد شد. در زمان فعالیت بدن به اکسیژن بیشتری نسبت به زمانی که استراحت می کند دارد.
آنژین پایدار : این نوع از آنژین با افزایش فعالیت فیزیکی در فرد افزایش خواهد یافت زیرا در این زمان قلب درخواست بیشتری برای دریافت خون دارد و در این زمان اگر شریان های قلب باریک شود با عدم دریافت خون کافی ممکن است فرد دچار ناراحتی شود. فعالیت هایی مانند استرس های عاطفی، هوای سرد، وعده های غذایی سنگین و سیگار کشیدن می تواند موجب باریک شدن شریان ها شود.
آنژین ناپایدار : افزایش چربی در رگ های خونی می تواند موجب ایجاد لخته خون شود و مسیر جریان خون را دچار انسداد کند که در نتیجه آن جریان خون به ماهیچه های قلب کاهش خواهد یافت و این نوع از درد قلب یا استراحت و مصرف دارو التیام نمیابد و گاهی ممکن است منجر به شدت آن نیز شود. که در صورت عدم توجه فرد دچار حمله قلبی خواهد شد.
آنژین پرینزمتال : در این نوع از آنزین به علت باریک شدن شریان موجب درد در قفسه سینه شده و استرس ، سیگار کشیدن و استفاده از داروهای غیرقانونی می تواند موجب این آنژین شود.
افزایش سن : با افزایش سن خطر بیماری های قلبی افزایش خواهد یافت.
فشار خون بالا : فشار خون بالا با میزان پمپاژ خون به قلب ارتباط دارد و این فشار خون بالا می تواند به شریان های قلب آسیب برساند.
سابقه خانوادگی : در این حالت احتمال ابتلای فرد افزایش خواهد یافت.
افزایش کلسترول : کلسترول موجب باریک شدن شریان ها شده و بالا رفتن سطح کلسترول و تری گلیسرید می تواند موجب بالا رفتن احتمال آنژین شود.
دیابت : دیابت به معنای ناتوانی در تولید انسولین می باشد. انسولین هورمونی در درون پانکراس می باشد که موجب می شود بدن از گلوکز استفاده کند که نوعی از قند غذایی است و دیابت میتواند موجب افزایش شریان اکلیلی شده و احتمال ابتلا به حملات قلبی را افزایش دهد.
استعمال دخانیات : سیگار کشیدن یا در معرض آن بودن می تواند دیواره های شریان را مسدود کند و موجب اجتماع کلسترول در رگ های قلب فرد شود.
عدم فعالیت : عدم فعالیت ورزشی قلب فرد را تضعیف خواهد کرد، و فرد بیشتر در معرض بیماری قلبی قرار خواهد بود.
چاقی و اضافه وزن : چاقی می تواند خطر آنژین را افزایش دهد. همچنین می تواند موجب افزایش کلسترول و فشار خون و دیابت شود.
استرس : استرس می تواند عامل حملات قلبی و آنژین شود. استرس می تواند موجب فشار خون بالا شود و هورمون های تولید شده در مواقع استرس نیز موجب باریک شدن رگهای قلب خواهد شد.
در صورتی که قلب شما بیش از چند دقیقه طول کشید و اگر با دارو برطرف نشد می تواند نشان دهنده حمله قلبی باشد که در این حالت باید فرد سریعا به بیمارستان مراجعه کند.
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه