در بزرگسالان، ضربان قلب معمولی در حالت استراحت ۶۰ تا ۸۰ ضربه در دقیقه (bpm) است. این میزان میتواند به دلیل اختلالات ساختاری یا الکتریکی قلب افزایش یا کاهش یابد. تغییرات ممکن است به دلیل برخی عوامل رفتاری یا محیطی نیز باشد. ریتم نامنظم قلب میتواند باعث جهش ضربان قلب بین بالا و پایین در وضعیتی به نام آریتمی یا دیس ریتمی شود. این میتواند هشداردهنده باشد، اما همیشه منجر به عوارض شدید سلامتی نمیشود. اگر فردی مشکوک به ناهنجاری در ریتم ضربان قلب خود باشد یا به طور مکرر بالارفتن ناگهانی ضربان قلب باشد، باید برای تشخیص با پزشک تماس بگیرد.
آنچه در این مقاله می خوانید :
این مقاله چندین علت احتمالی بالارفتن ناگهانی ضربان قلب را بررسی میکند که با برخی از اختلالات ساختاری و الکتریکی قلب شروع میشود.
بالارفتن ناگهانی ضربان قلب دلایل مختلفی دارد که میتوان به دودسته عمده تقسیم کرد:
در مواردی چون هیجان، اضطراب یا ترس و بیشتر اوقات، علت واکنش طبیعی بدن به محرکهای خارجی ضربان قلب به طور ناگهانی بالا میرود. مانند تغییر مناطق زمانی، استفاده از تونیکها یا داروها، استرس.
افزایش ضربان قلب در حالت استراحت یا افزایش ضربان قلب، بهاندازه بار نیست. علت ممکن است بیماری قلبی عروقی یا اختلال در عملکرد سایر اندامها باشد. یکی از علل اصلی آن حالت تاکیکاردی گفته میشود.
قلب ما از چندین بخش تشکیل شده است. با انقباض، خون را در سراسر بدن پمپاژ میکند. زمانی که فرد در حالت هیجانی قرار دارد، انقباضات قلبی بیشتر رخ میدهد. مولد پالس کار قلب را کنترل میکند، بهاصطلاح. گره سینوسی در حالت عادی، یک تکانه در گره سینوسی ایجاد میشود که سپس به سایر حفرههای قلب گسترش مییابد.
هنگامی که سیستم عصبی بر روی گره سینوسی تأثیر میگذارد (بهعنوانمثال، با بیماریهای تیروئید)، میتواند ضربان قلب سریع ایجاد کند. در برخی بیماریها، نقش ضربانساز به سلولهای سیستم هدایت قلب که در دهلیزها، گره دهلیزی و یا بطنها قرار دارند منتقل میشود. از جایی که تکانه الکتریکی منشأ گرفته است، تاکیکاردی را میتوان طبقهبندی کرد.
ضربان قلب سریع با نبض طبیعی، بهعنوانمثال. ضربان قلب از هنجار ۹۰ ضربه در دقیقه بیشتر است، اما نبض ریتمیک با فواصل یکسان بین نوسانات نبض است. این وضعیت طبیعی است و میتواند تحتتأثیر استرس فیزیکی یا عاطفی رخ دهد. اغلب این یک اختلال عملکردی است. اما تاکیکاردی سینوسی میتواند نشاندهنده نارسایی قلبی، کمخونی، مسمومیت باشد.
که ممکن است بدون علامت باشد، با ضربان قلب قوی مشخص میشود. در هر ناحیه کوچکی از دهلیز رخ میدهد. اپیزودیک است و بهصورت شروع ناگهانی تپش قلب ظاهر میشود. ممکن است متناوب اما تکراری یا مستمر و مداوم باشد.
بهعنوان تاکیکاردی گره شناخته میشود، زیرا. کانون نابجا (انقباض خودسرانه) در گره دهلیزی بطنی قرار دارد. اغلب در افراد زیر ۴۵ سال و بیشتر در زنان رخ میدهد. این به دلیل حساسیت بیشتر به تأثیرات عاطفی یا ویژگیهای ذاتی سیستم هدایت قلب است.
تپش قلب از ۱۰۰ تا ۲۲۰ ضربه در دقیقه که با افزایش تعداد انقباضات در بطنها مشخص میشود. این به دلیل ساختار مختل میوکارد رخ میدهد که در نتیجه آن انتقال تکانه الکتریکی به سایر قسمتهای قلب دشوار است. کار بدن با چنین سرعتی میتواند منجر به فیبریلاسیون بطنی – بینظمی کامل عملکردهای قلبی و ایست گردش خون شود. مهم است که تاکیکاردی بطنی همیشه منشأ آلی داشته باشد، عملکردی ندارد.
برای تعیین دقیق، باید با یک متخصص مشورت کنید. پزشکان مرکز قلب و عروق FSCC FMBA معاینه کامل قلب شما را انجام میدهند تا شکل تاکیکاردی را بادقت ۱۰۰٪ تعیین کنند و توصیههایی را ارائه دهند یا درمان را تجویز کنند.
اختلالات هدایت، بهویژه بلوک قلبی، میتواند باعث اختلال در سیگنالهای الکتریکی شود که قلب را قادر میسازد خون را به بدن و ریهها پمپاژ کند.این اختلال بر ریتم و سرعت ضربان قلب تأثیر میگذارد و در نتیجه، قلب ممکن است مقدار خون لازم برای عملکرد بدن را پمپاژ نکند.
فرد مبتلا ممکن است علائم زیر را تجربه کند:
درمان بسته به نوع بلوک قلبی فرد متفاوت خواهد بود. این ممکن است شامل مصرف داروها – مانند آتروپین، گلیکوپیرولات، یا داروهای ضدآریتمی – یا تحت عمل جراحی مانند جراحی ضربانساز باشد.
برخی داروها میتوانند بر ضربان قلب تأثیر بگذارند و باعث شوند که ریتم بین ضربان بالا و پایین جهش کند.برخی از داروها میتوانند باعث تاکیکاردی شوند عبارتاند از:
فرد مبتلا به A-fib در صورت مصرف داروهای زیر باید محتاط باشد:
داروهای ضدآریتمی، از جمله:
فعلوانفعالات بین قلب و مغز باعث میشود بدن به آن پاسخ دهد احساسات مانند خشم، خلق افسرده و استرس. سطوح پاسخ از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
احساسات منفی باعث فعالیت نامتناسب در سمت راست مغز میشود. برای توضیح این موضوع، قلب باید نحوه تپش خود را تغییر دهد و باعث ایجاد ضربانهای نامتناسب یا اضافی شود. این باعث میشود سیگنالهای الکتریکی ناپایدار شوند و در نتیجه باعث ایجاد آریتمی شوند.استرس میتواند باعث ایجاد طیفی از علائم جسمی و روانی شود، از جمله:
مدیریت استرس میتواند در کاهش خطر ابتلا به آریتمی مهم باشد. تکنیکهای کاهش استرس و آرامش، مانند مدیتیشن، میتوانند اشکال مؤثری از درمان باشند. همچنین یائسگی و تپش قلب نیز به علت تغییرات هرمونی و در نتیجه تاثیر بر خلقوخو، مرتبط هستند.
درصورتیکه به علت بالارفتن ناگهانی ضربان قلب به پزشک مراجعه کنید، متخصص قلب و عروق عوامل خطری را که ممکن است وضعیت بیمار را بدتر کنند، ارزیابی میکند. این ممکن است سابقه خانوادگی، کهولت سن، فشارخون شریانی، برخی بیماریهای مزمن، شیوه زندگی و غیره باشد.
قوانین ساده است. یک رژیم سالم و استراحت کافی تأثیر مثبتی دارد. این یک خواب کامل و آرام، تغذیه خوب، محدودکردن موقعیتهای استرسزا، رویکرد صحیح به فعالیت بدنی است. هنگامی که تاکیکاردی نباید سیگار بکشد، الکل بنوشید. الکل و نیکوتین میتوانند به طور مستقل بر ضربان قلب تأثیر بگذارند و همچنین تحریککننده آسیبشناسیهای جدیتر شوند.
اگر ضربان قلب سریع وجود دارد، بسیار مهم است که همیشه تمام نسخههای پزشک را دنبال کنید و دائماً به معاینات برنامهریزیشده مراجعه کنید. متخصص اثربخشی درمان تجویز شده را ارزیابی میکند، وضعیت سلامتی را روشن میکند. داروهای تجویز شده را بهتنهایی لغو نکنید. فقط یک متخصص قلب به شما کمک میکند تاکتیکهای مناسب را انتخاب کنید و ریتم قلب خود را کنترل کنید.
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه