از کجا بفهمیم فشار خون بالا داریم ؟ غربالگری فشار خون

25 تا 30 درصد افراد در ایران از فشار خون بالا رنج می برند و این آمار فقط براساس کسانی است که فشارخون شان مشخص شده است. داشتن فشارخون بالا یک وضعیت خطرناک است که می تواند منجر به بیماری قلبی یا سکته مغزی شود. اما آیا می دانید کمتر از 50٪ از افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند ، از وضعیت خود آگاه هستند؟

خوشبختانه می توان با استفاده از غربالگری فشار خون ، فشار خون را تحت نظر داشت. برای اینکه این کار به درستی انجام شود ، باید به طور مرتب آزمایشات فشارخون را انجام دهید. اگر نمی دانید هر چند وقت یک بار برای انجام یک غربالگری باید بروید، جای نگرانی نیست! برای آگاهی از هر آنچه در مورد انجام آزمایش فشار خون باید بدانید ادامه مطلب را بخوانید.

غربالگری فشار خون

چرا غربالگری فشار خون مهم است؟

همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم ، فشار خون بالا یک بیماری شایع برای مردم است. که در صورت عدم درمان ، می تواند پیامدهای جدی برای سلامتی شما داشته باشد. فشار خون به طور خاص ، بررسی می کند که خون در حین حرکت چقدر به دیواره های شریان فشار می آورد.
اگر فشار خون نرمال باشد ، هیچ تأثیری بر عروق ایجاد نمی کند. اما فشار خون بالا می تواند فشار زیادی به بدن وارد کند و این می تواند بسیار خطرناک باشد. فشار خون بالا ، می تواند منجر به هر یک از موارد زیر شود:

داشتن فشار خون پایین نیز می تواند بر سلامتی تأثیر بگذارد ، گرچه خطر این اغلب کمتر از فشار خون بالا است. داشتن فشار خون پایین می تواند باعث سرگیجه و یا حتی منجر به غش شود. که می تواند خطرناک باشد زیرا غش می تواند منجر به صدمات جدی تری مانند آسیب به سر شود.
خوشبختانه ، در صورت تشخیص سریع فشار خون بالا یا پایین ، می توان به راحتی آن را درمان کرد. شما می توانید این کار را به روش های مختلفی مانند استفاده از دارو یا تغییر رژیم غذایی انجام دهید!
اما اگر از شرایط خود اطلاعی ندارید ، کارهای کمی در مورد آن می توانید انجام دهید. به همین دلیل است که با یک چک کردن منظم فشار خون می توانید سلامتی طولانی مدت خود را تضمین کنید.

در آزمایش غربالگری فشار خون چه اتفاقی می افتد؟

آزمایش فشار خون فقط چند دقیقه طول می کشد و پزشک می تواند به راحتی آن را انجام دهد. برای این کار ، آنها از یک فشار سنج استفاده می کنند. فشارسنج می توانند دستی یا الکترونیکی باشند. یک مانیتور فشار خون دارای یک کاف است ، که آن را دور بازو قرار می دهند. سپس این کاف باد می شود و باعث می شود که دور بازو شما محکم شود. هنگامی که کاف در اطراف بازوی شما سفت شد ، پزشک یا پرستار اجازه می دهد هوا به تدریج از کاف خارج شود. و نمی گذارد این فشار طولانی شود.

این نتایج چه معنی ای می دهد؟

نتایج حاصل از غربالگری شما با استفاده از دو عدد ارائه می شود که به صورت یکی بر دیگری نشان داده می شوند. این اعداد دو نوع فشار را اندازه گیری کرده و نشان می دهند:

  • فشار عروق در هنگام ضربان قلب
  • فشار وقتی قلب بین ضربان ها استراحت می کند.

اگر فشار خون شما 140/90 یا بیشتر باشد ، فشار خون بالا دارید. فشار خون طبیعی در حدود 120/80 یا کمتر قرار دارد. 90/60 فشار خون خیلی پایین است. فشار خون برخی از افراد بین میزان طبیعی و مقدار بالا قرار دارد. این نیز به عنوان فشار خون بالا یا پیش فشار خون شناخته می شود. به عنوان مثال ، داشتن فشار خون 130/85 به این معنی است که شما پیش فشار خون دارید.

چند وقت یکبار باید برای تست بروید؟

فشار خون می تواند با گذشت زمان تغییر کند ، بنابراین مهم است که مرتبا بررسی شود. این باعث می شود که بتوانید قبل از خطرناک شدن شرایط ، تغییر ایجاد کنید. هرچه پیرتر می شوید فشار خون نیز افزایش می یابد رنج می برید. این بدان معناست که در سنین بالا تر باید برای انجام آزمایشات به طور منظم تری وارد شوید. هر فرد بالای 40 سال باید حداقل سالی یکبار برای غربالگری فشار خون مراجعه کند.

بین 18 تا 40 سال می توانید این زمان را بیشتر کنید. در این دوره بهتر است حداقل هر سه تا پنج سال یکبار برای بررسی فشارخون بروید. برخی افراد قبل از 40 سالگی در گروه پرخطر قرار می گیرند. این شامل موارد زیر است:

  • آمریکایی های آفریقایی تبار
  • افرادی که چاق یا اضافه وزن دارند
  • افرادی که به اندازه کافی فعال نیستند
  • افرادی که زیاد الکل می نوشند
  • افرادی که رژیم غذایی سالمی را دنبال نمی کنند
  • افرادی که از نارسایی کلیه ، بیماری قلبی یا دیابت رنج می برند
  • سیگاری ها
  • افرادی که سابقه خانوادگی فشار خون دارند
  • افرادی که خواب کافی ندارند
  • افرادی که بیش از حد کافئین مصرف می کنند

اگر در هر یک از این دسته ها قرار می گیرید ، بهتر است مرتبا فشار خون خود را بررسی کنید. با پزشک خود صحبت کنید تا ببینید هر چند وقت برای بررسی فشار خون بروید.

علائم فشار خون بالا که باید مراقب آنها باشید

بررسی منظم فشار خون بالا یک روش خوب برای حفظ سلامتی بدن است. با این حال ، می توانید با مراقبت از علائم فشار خون بالا در زمان های بین آزمایشات ، از این امر پشتیبانی کنید. فشارخون در بیشتر موارد هیچ علائمی ندارد، و این علائم در صورت وجود فشارخون بالا در حالت بحرانی ایجاد می شود.

این علائم شامل:

  • سردردهای شدید
  • بینایی آشفته
  • درد قفسه سینه
  • خستگی و گیجی
  • مشکل تنفس
  • ضربان قلب نامنظم
  • خون در ادرار
  • صدای کوبیدن در قفسه سینه ، گردن یا گوش ها

همانطور که در بالا اشاره شد، در بیشتر مواقع علائم فشار خون در شرایط بحرانی ظاهر می شوند، بنابراین اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید ، حتما هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید و یا با شماره 115 تماس بگیرید. با این کار قبل از اینکه صدمه جدی ببینید، می توانید از پس آن برآیید! هرکدام از این علائم می تواند نشانه بیمارهای دیگری نیز باشد، اما مراجعه به پزشک امری ضروری است.

درمان فشار خون بالا

خوشبختانه ، درمان فشار خون بالا نسبتا آسان است. و هر چه زودتر آن را تشخیص دهید، احتمال معکوس کردن اثرات آن بیشتر است. نوع درمانی که پزشک برای شما تجویز می کند به موارد مختلفی از جمله میزان فشار خون بالا و علت آن بستگی دارد.
به عنوان مثال ، اگر رژیم غذایی و سبک زندگی شما باعث فشار خون شما شده باشد ، ممکن است بتوانید با تغییر در این موارد ، این مشکل را برطرف کنید. اگر سابقه خانوادگی فشار خون دارید ، ممکن است پزشک برای کمک به کاهش این مشکل دارو تجویز کند. در برخی موارد ، پزشک برای کاهش فشار خون ترکیبی از روش های درمانی را تجویز می کند.


دیدگاه کاربران

0 دیدگاه
    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    instagram logo call button