کلسترول بالا برای قلب، خطرهای زیادی را به وجود می آورد. وجود کلسترول به میزانی، برای بدن لازم است. مقداری از کلسترول مورد نیاز بدن، از مواد غذایی و بیشتر آن توسط کبد، تامین می شود. کلسترول نوعی چربی است که در خون وجود دارد. وقتی میزان کلسترول از حالت طبیعی خارج شده و زیاد شود؛ در رگ های خونی رسوبات به وجود می آید. این رسوبات چربی، جریان خون عروق را کاهش می دهند. در ادامه ی مقاله مفهوم کلسترول و مشکلاتی که برای قلب ایجاد می کند را، به طور کامل توضیح داده ایم. با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله می خوانید :
کلسترول نوعی چربی است که به بدن برای تولید سلول ها، هورمون ها، ویتامین D و صفرا کمک می کند. در خون علاوه بر کلسترول، پروتئین نیز وجود دارد. گاهی کلسترول با پروتئین در خون ترکیبب می شوند. این ترکیب به عنوان لیپوپروتئین ، شناخته می شود. دو نوع اصلی لیپوپروتئین داریم:
نوعی چربی دیگر نیز در خون ما وجود دارد که با نام تری گلیسرید شناخته می شود. داشتن اضافه وزن زیاد، خوردن غذاهای شیرین علت های به وجود آمدن تری گلیسرید می باشد. تری گلیسرید به باریک شدن رگ های خونی کمک زیادی می کند؛ در نتیجه برای بدن خطرناک می باشد.
هر چقدر مقدار کلسترول خوب پایین و کلسترول بد بالا باشد، میزان خطر برای فرد بیشتر می شود. مقدار اضافه ی کلسترول LDL در دیواره ی رگ های خونی جمع می شوند. مجموع این کلسترول، ماده ای به نام پلاک را به وجود می آورد. پلاک ها رگ های خونی را باریکی یا مسدود می کنند؛ که در نتیجه جریان خون کاهش می یابد. وقتی خون کافی به قلب و مغز نرسد، بیماری های قلبی مانند حمله قلبی، نارسایی قلبی، آنژین و سکته مغزی رخ می دهد.
تمام افراد می توانند دچار کلسترول بالا شوند. همانطور که گفتیم کلسترول خود در بدن وجود دارد. اما مقداری نیز از طریق مواد غذایی وارد بدن می شود. برای هر دو حالت عواملی وجود دارند که میزان کلسترول را افزایش دهند. برخی از این عوامل را می توان کنترل کرد، اما برخی دیگر، از کنترل ما خارج هستند. عوامل افزایش کلسترول عبارت اند از:
ابتدا با تغییر سبک زندگی مانند انجام ورزش و فعالیت های بدنی، حذف مواد غذایی دارای کلسترول بالا از رژیم غذایی و ترک سیگار تلاش بر این است که کلسترول بدن کاهش یابد. اگر با انجام این موارد، تغییری در میزان کلسترول مشاهده نشود. پزشک برای کنترل داروهایی را، تجویز می کند. داروی اصلی برای کنترل، استاتین می باشد.
در زنان نوعی هورمون به نام استروژن تولید می شود. این هورمون، نوعی هورمون جنسی است؛ که با نزدیک شدن به یائسگی و بعد از یائسگی، کمتر تولید می شود. هر چقد سطح استروژن کاهش یابد؛ سطح کلسترول LDL (نوع مضر) افزایش می یابد؛ و سطح کلسترول HDL (نوع مثبت) کاهش می یابد. در نتیجه چربی و کلسترول در شریان ها جمع می شوند و این فرآیند، حمله قلبی و سکته مغزی را، افزایش می دهد. به طور کل بانوان نسبت به اقایان، بیشتر در معرض کلسترول بالا قرار می گیرند.
تنها با انجام آزمایش خون، میزان کلسترول بدن خود را متوجه می شوید.
چربی خون بالا به خودی خود، علائمی ایجاد نمی کند. اما ممکن است علائم بیماری های قلبی که ناشی از کلسترول بالا می باشد، بروز یابد. مثلا درد در قفسه سینه که به علت آنژین یا حمله قلبی ایجاد می شود.
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه