فشار خون، فشاری است که خون به دیواره رگ هامی آورد. هر بار که قلب می تپد، خون را به عروق پمپ می کند. اگر فشار در عروق بیش از حد زیاد شود، فشار خون بالا می گوییم. فشار خون بالا می تواند بر اندام ها فشار بیشتری وارد کند. این می تواند منجر به حمله قلبی ، نارسایی قلبی ، سکته مغزی و نارسایی کلیه شود. در ادامه به تفصیل فشار خون بالا در دوران بارداری را شرح خواهیم داد
آنچه در این مقاله می خوانید :
بعضی از خانم ها قبل از بارداری فشار خون بالا دارند. برخی دیگر برای اولین بار در دوران بارداری فشار خون را تجربه می کنند. از هر 100 زن حدود 8 نفر (8 درصد) نوعی فشار خون بالا در دوران بارداری دارند. اگر شما نیز فشار خون دارید، با ارائه دهنده خدمات پزشکی خود صحبت کنید. کنترل فشار خون می تواند به شما در داشتن یک بارداری سالم و یک کودک سالم کمک کند.
میزان فشار خون شما به صورت دو عدد آورده می شود:
در هر معاینه مراقبت های دوران بارداری ، پزشک فشار خون مادر را بررسی می کند. اگر میزان فشار بالای دارید، می تواند مجددا آن را بررسی کند تا مطمئن شود که آیا فشار خون بالا دارید یا خیر. فشار خون می تواند در طول روز بالا یا پایین رود.
فشار خون بالا می تواند در طول بارداری مشکلاتی برای مادر و کودک ایجاد کند ، از جمله:
مشکلات مادران عبارتند از:
این زمانی است که یک زن باردار فشار خون بالا و نشانه هایی دارد از اینکه برخی از اعضای بدن او مانند کلیه ها و کبد ممکن است به درستی کار نکند. علائم و نشانه های پره اکلامپسی شامل وجود پروتئین در ادرار، تغییر در بینایی و سردردهای شدید است. پره اکلامپسی می تواند یک بیماری جدی باشد. حتی اگر دچار پره اکلامپسی خفیف هستید، برای اطمینان از بدتر نشدن آن نیاز به درمان دارید. بدون درمان، پره اکلامپسی می تواند مشکلات جدی سلامتی از جمله آسیب کلیه ، کبد و مغز ایجاد کند.
در موارد نادر، می تواند به شرایط تهدید کننده زندگی به نام اکلامپسی و سندرم HELLP منجر شود. اکلامپسی باعث تشنج می شود و می تواند به کما منجر شود. سندرم HELLP زمانی است که مشکلات جدی خون و کبدی داشته باشید. HELLP مخفف : H-همولیز، EL -افزایش آنزیم های کبدی، LPتعداد پلاکت کم است.
نوعی دیابت است که فقط زنان باردار به آن مبتلا می شوند. بیشتر خانم ها در هفته های 24 تا 28 بارداری آزمایش دیابت حاملگی را انجام می دهند.
جفت در رحم رشد کرده و از طریق بند ناف کودک را با غذا و اکسیژن تامین می کند. این یک مشکل جدی است که در آن جفت قبل از تولد از دیواره رحم جدا می شود. اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است کودک اکسیژن و مواد مغذی کافی را در رحم دریافت نکند. همچنین ممکن است مادر خونریزی جدی از واژن داشته باشد.
این یک بیماری جدی اما نادر است. زمانی رخ می دهد که مادر پس از زایمان دچار خونریزی شدید می شود. معمولا یک روز پس از زایمان اتفاق می افتد ، اما ممکن است تا 12 هفته پس از تولد کودک هم اتفاق بیفتد.
زمانی اتفاق می افتد که یک زن در طی بارداری یا در طی 1 سال پس از پایان بارداری خود به دلیل مشکلات سلامت مربوط به بارداری می میرد. اگر در دوران بارداری فشار خون بالا داشته باشید، به احتمال زیاد زایمان سزارین نیز دارید.
زایمان قبل از هفته 37 بارداری را زایمان زودرس می گویند. حتی در صورت درمان ، ممکن است یک زن باردار مبتلا به فشار خون بالا یا پره اکلامپسی برای جلوگیری از مشکلات جدی سلامتی برای او و نوزادش ، نیاز به زایمان زودرس داشته باشد.
فشار خون بالا می تواند رگ های خونی بند ناف را باریک کند. این بند ناف است که نوزاد را به جفت متصل کرده و غذا و اکسیژن را از جفت به کودک می رساند. فشار خون باعث می شود، کودک اکسیژن و مواد مغذی کافی دریافت نکند و باعث رشد کند او شود.
وقتی کودک با وزن کمتر 2.250 کیلوگرم به دنیا می آید.
وقتی کودک در هر زمان از بارداری خود به خود در رحم می میرد.
وقتی نوزادی در 28 روز اول زندگی می میرد.
دو نوع فشار خون بالا که می تواند در دوران بارداری اتفاق بیفتد:
این فشار خونی است که قبل از بارداری دارید یا قبل از 20 هفته بارداری ایجاد می شود. و بعد از زایمان از بین نمی رود. تقریبا از هر 4 زن مبتلا به فشار خون مزمن 1 نفر (25 درصد) در دوران بارداری دچار پره اکلامپسی است. اگر در معرض خطر ابتلا به پره اکلامپسی هستید ، ممکن است پزشک برای جلوگیری از آن آسپرین با دوز کم تجویز کند.
اگر مبتلا به فشار خون بالا هستید، ارائه دهنده خدمات پزشکی شما می بایست در هر بار مراجعه برای مراقبت های دوران بارداری فشار خون و ادرار شما را بررسی کند. شاید لازم باشد فشار خون خود را در خانه نیز بررسی کنید. پزشک شما ممکن است از سونوگرافی و آزمایش ضربان قلب جنین برای بررسی رشد و سلامتی کودک شما استفاده کند. پزشک همچنین علائم پره اکلامپسی را بررسی می کند.
اگر قبل از بارداری برای فشار خون مزمن دارو مصرف می کردید ، از پزشک بخواهید بررسی کند و به شما اطمینان دهد که مصرف آن دارو در دوران بارداری بی خطر است. اگر اینگونه نباشد، او شما را به داروی ایمن تری سوئیچ می کند. برخی از داروهای فشار خون که مهار کننده های ACE و مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین نامیده می شوند ، می توانند در دوران بارداری به کودک شما آسیب برسانند.
در نیمه اول بارداری، فشار خون اغلب کاهش می یابد. اگر فشار خون خفیف دارید و قبل از بارداری برای آن دارو مصرف کرده اید ، پزشک ممکن است دوز دارویی را که مصرف می کنید کاهش دهد. یا ممکن است بتوانید در دوران بارداری مصرف دارو را متوقف کنید. هرگز قبل از صحبت با پزشک، مصرف هیچ دارویی را متوقف نکنید. حتی اگر در گذشته داروی فشار خون مصرف نمی کردید، ممکن است لازم باشد که آن را در دوران بارداری شروع کنید.
این فشار خونی است که فقط زنان باردار به آن مبتلا شوند. بعد از هفته 20 بارداری شروع می شود و معمولا پس از زایمان از بین می رود. این شرایط معمولا باعث افزایش ناچیزی فشار خون می شود، اما برخی از خانم ها دچار فشار خون شدید می شوند و ممکن است بعدا در بارداری مانند پره اکلامپسی در معرض عوارض جدی تری باشند.
مانند بالا در طول بارداری، پزشک فشار خون و ادرار مادر را در هر معاینه مراقبت های دوران بارداری بررسی می کند. او ممکن است از سونوگرافی و آزمایش ضربان قلب جنین برای بررسی رشد و سلامتی کودک استفاده کند. همچنین ممکن است از شما بخواهد که فشار خون خود را در خانه بررسی کنید و تعداد ضربات خود را بررسی کنید تا ببینید کودک شما چه زمان و هر چند وقت حرکت می کند. در اینجا دو روش برای انجام شمارش ضربه وجود دارد:
ما نمی دانیم چگونه از فشار خون بالای حاملگی جلوگیری کنیم. اما اگر اضافه وزن یا چاقی دارید، رسیدن به وزن سالم قبل از بارداری ممکن است احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش دهد. و حتی اگر فشار خون حاملگی پس از تولد از بین برود، احتمال دارد که در اواخر زندگی دچار فشار خون بالا شوید. تغذیه سالم ، فعال ماندن و رسیدن به وزن مناسب پس از بارداری می تواند به جلوگیری از فشار خون بالا در آینده کمک کند.
آنچه می توانید انجام دهید در اینجا آورده شده:
آنچه می توانید انجام دهید در اینجا است:
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه