فشار خون بالا و انواع بیماری های قلبی ناشی از آن

هر بار که قلب شما می تپد ، فشاری ایجاد می کند که خون اکسیژن را از طریق رگ های خونی به اندام های مختلف منتقل می کند. نیروی فشاری خون به دیواره عروق را فشار خون می گویند. فشار خون بالا ، به عنوان HBP یا فشار خون بالا شناخته می شود ، HBP  نوعی بیماری است که قلب بیش از حد طبیعی کار می کند . 
هنگامی که پزشک فشار خون شما را اندازه می گیرد ، نتایج در دو عدد آورده می شود. اولین عددی که فشار خون سیستولیک نامیده می شود ، فشار ناشی از انقباض قلب و فشار خون شما است. عدد دوم که فشار خون دیاستولیک نامیده می شود ، فشار هنگام آرام شدن قلب و پر شدن از خون است. میزان فشار خون شما معمولاً به عنوان عدد فشار خون سیستولیک نسبت به فشار خون دیاستولیک مانند 72/138 داده می شود. فشار خون طبیعی برای بزرگسالان به عنوان فشار سیستولیک کمتر از 120 و فشار دیاستولیک کمتر از 80 تعریف می شود. این به عنوان 120/80 بیان می شود.
در این مقاله توضیحات کاملی درباره ی فشار خون بالا و بیماری های قلبی که ناشی از بیماری قلبی آورده ایم. با ما همراه باشید.

فشار خون بالا

فشار خون بالا چه مشکلاتی را ایجاد می کند؟

فشار خون بالا از بسیاری جهات می تواند به سلامتی شما آسیب برساند. این می تواند به اندام های مهمی مانند قلب ، مغز ، کلیه ها و چشم شما آسیب برساند.

  • سکته مغزی و مشکلات مغزی : فشار خون بالا می تواند باعث پارگی یا انسداد رگ هایی شود که خون و اکسیژن مغز را تأمین می کنند و باعث سکته می شود. سلول های مغزی در اثر سکته می میرند زیرا اکسیژن کافی دریافت نمی کنند. سکته مغزی می تواند باعث ناتوانی جدی در گفتار ، حرکت و سایر فعالیت های اساسی شود. سکته مغزی همچنین می تواند شما را بکشد.
    داشتن فشار خون بالا ، به ویژه در میانسالی ، با عملکرد شناختی ضعیف تر و زوال عقل در اواخر زندگی مرتبط است. 
  • بیماری کلیوی : بزرگسالان مبتلا به دیابت ، فشار خون بالا یا هر دو بیشتر از افراد فاقد این شرایط در معرض خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیه قرار دارند.
  • حمله قلبی و بیماری های قلبی : فشار خون بالا می تواند با کاهش کشش عروق ، که جریان خون و اکسیژن را به قلب شما کاهش می دهد و منجر به بیماری قلبی می شود ، آسیب برساند. گاهی از همین طریق باعث مرگ می شود.

بیماری های قلبی که در اثر فشار خون بالا ایجاد می شود؟

حمله قلبی

حمله قلبی ، هنگامی اتفاق می افتد که خونرسانی به قلب شما مسدود شده و عضله قلب بدون اکسیژن کافی شروع به از بین رفتن می کند. هرچه جریان خون مسدود شود ، آسیب بیشتری به قلب وارد می کند.

نارسایی قلبی

نارسایی قلبی ، شرایطی که به این معنی است که قلب شما نمی تواند خون و اکسیژن کافی را به اندام های دیگر شما پمپ کند. سرانجام قلب از کار افتادن میفتد. آسیب ناشی از حملات قلبی به این مشکل می افزاید.

بزرگ شدن قلب

بزرگ شدن قلب فشار خون بالا قلب شما را مجبور می کند تا بیشتر کار کند تا خون را به بقیه بدن برساند. این امر باعث ضخیم شدن بخشی از قلب شما (بطن چپ) می شود. بطن چپ ضخیم شده خطر حمله قلبی ، نارسایی قلبی و مرگ ناگهانی قلبی را افزایش می دهد. این امر همچنین باعث می شود که قلب برای پر کردن خون کافی برای تأمین اندام های بدن دشوار باشد ، به ویژه در حین ورزش ، بدن شما را به مایعات نگه دارد و ضربان قلب شما افزایش یابد.

صدمه به عروق

عروق سالم انعطاف پذیر ، قوی و کشسان هستند. پوشش داخلی آنها صاف است به طوری که خون آزادانه جریان می یابد ، اندام ها و بافت های حیاتی بدن را با مواد مغذی و اکسیژن تأمین می کند. فشار خون بالا به تدریج باعث افزایش فشار خون در عروق می شود. در نتیجه به سلولهای پوشش داخلی عروق آسیب می رساند.
عروق باریک و آسیب دیده در اثر فشار خون در تأمین خون به قلب شما مشکل دارند. وقتی خون نتواند آزادانه به قلب شما جریان یابد ، با مواردی مانند  درد قفسه سینه (آنژین) ، ریتم نامنظم قلب (آریتمی) یا حمله قلبی مواجه خواهید شد.

بیماری های قلبی

نارسایی قلبی چیست؟

نارسایی قلب به این معنی نیست که قلب کار خود را متوقف کرده است. بلکه یعنی قدرت پمپاژ قلب ضعیف تر از حد نرمال است و یا قلب از خاصیت ارتجاعی کمتری برخوردار است. با نارسایی قلبی ، خون از طریق اتاق های پمپاژ قلب به طور کمتری حرکت می کند و فشار در قلب افزایش می یابد و رساندن اکسیژن و مواد مغذی به بدن برای قلب دشوارتر می شود.
برای جبران کاهش قدرت پمپاژ ، اتاق های قلب با کشش واکنش نشان می دهند تا خون بیشتری را در خود نگه دارند. این باعث حرکت خون می شود ، اما با گذشت زمان ، دیواره های عضله قلب  ضعیف شده و نمی توانند به همان شدت پمپ شوند. در نتیجه ، باعث می شود کلیه ها مایعات و سدیم را در خود نگه دارد. تجمع مایعات حاصل در بازوها ، پاها ، مچ پا ، پا ، ریه ها یا سایر اندام ها  نارسایی احتقانی قلب نامیده می شود.
علائم نارسایی قلبی عبارتند از:

  • تنگی نفس
  • تورم در پا ، مچ پا یا شکم
  • مشکل خوابیدن تخت در رختخواب
  • نفخ شکم
  • نبض نامنظم
  • حالت تهوع
  • خستگی
  • نیاز بیشتر به ادرار شبانه

بیماری ایسکمیک قلب چیست؟

فشار خون بالا همچنین می تواند باعث بیماری ایسکمیک قلب شود. این بدان معنی است که عضله قلب خون کافی دریافت نمی کند. بیماری ایسکمیک قلب معمولاً نتیجه تصلب شرایین (بیماری عروق کرونر) است که مانع جریان خون در قلب می شود.
این بیماری از موارد زیر ناشی می شود:

  • فشار خون بالا
  • بزرگ شدن قلب و ضربان قلب نامنظم
  • مایعات در ریه ها یا اندام تحتانی
  • صداهای غیرمعمول قلب

پزشک شما ممکن است آزمایشاتی را برای تعیین اینکه آیا بیماری فشار خون قلبی دارید ، از جمله الکتروکاردیوگرام ، اکوکاردیوگرام ، آزمایش استرس قلبی ، اشعه ایکس قفسه سینه و آنژیوگرام کرونر انجام دهد.

بیماری فشار خون قلب چگونه درمان می شود؟

به منظور درمان بیماری فشار خون قلبی ، پزشک شما باید فشار خون بالا را که باعث آن شده است درمان کند. آنها با انواع داروها از جمله دیورتیک ها ، بتا بلاکرها ، مهار کننده های ACE ، مسدود کننده های کانال کلسیم ، مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین و گشادکننده های عروقی آن را درمان خواهند کرد. علاوه بر این ها باید خودتان فشار خون بالا را کنترل کنید.

بیماری های قلبی ناشی از فشار خون بالا

چگونه فشار خون بالا را کنترل کنم؟

تغییرات زیادی در سبک زندگی وجود دارد که فشار خون شما را تحت کنترل قرار می دهد که تمامی آنها را مورد بررسی قرار می دهیم.

  • وزن سالم داشته باشید؛ اضافه وزن می تواند خطر فشار خون بالا را افزایش دهد.
  • هر روز ورزش کنید. ورزش متوسط ​​می تواند خطر ابتلا به فشار خون را کاهش دهد. در بیشتر روزهای هفته حداقل 30 دقیقه در روز ورزش کنید. بهتر است برای داشتن یک برنامه ی ورزشی مناسب با یک پزشک خوب مشورت کنید.
  • رژیم غذایی سالم: یک رژیم غذایی غنی از میوه ها ، سبزیجات ، غلات کامل ، و لبنیات کم چرب به کاهش فشار خون کمک خوبی می کند. هرچه پیرتر می شوید ، بدن و فشار خون به نمک حساس می شوند ، بنابراین لازم باشد میزان نمک رژیم غذایی خود را کنترل کنید. بیشتر نمک از غذاهای اماده تأمین می شود. یک رژیم غذایی کم نمک داشته باشید.
  • الکل کمتری بنوشید: نوشیدن الکل بر فشار خون شما تأثیر می گذارد. مردان نباید بیش از دو نوشیدنی در روز و زنان بیش از یک نوشیدنی در روز برای کاهش خطر فشار خون بالا مصرف کنند.
  • سیگار نکشید: سیگار کشیدن خطر ابتلا به فشار خون بالا ، بیماری های قلبی ، سکته مغزی و سایر مشکلات سلامتی را افزایش می دهد. اگر سیگار می کشید ، حتما آن را ترک کنید. شما هرگز برای ترک سیگار پیر نیستید و ترک آن در هر سنی مفید است.
  • خوب بخوابید: اگر به شما گفته شده است که خروپف می کنید یا به نظر می رسد لحظه ای هنگام خواب نفس خود را قطع می کنید ، به پزشک خود اطلاع دهید. این ممکن است نشانه مشکلی به نام آپنه خواب باشد. درمان آپنه خواب و داشتن خواب راحت به کاهش فشار خون کمک کند.
  • استرس را مدیریت کنید: آرامش و کنار آمدن با مشکلات به کاهش فشار خون بالا کمک می کند.
  • درست بلند شوید: از حالت نشسته یا خوابیده به آرامی بلند شوید و قبل از راه رفتن کمی بایستید. به شما اجازه می دهد قبل از راه رفتن فشار خون شما تنظیم شود تا از سرگیجه ، غش یا افتادن جلوگیری کند.
  • فشار خون خود را به طور مداوم بررسی کنید. فشار خون بالا در افراد مسن بسیار شایع است. با افزایش سن ، سیستم عروقی ما تغییر می کند. عروق سفت می شوند ، بنابراین فشار خون بالا می رود. این حتی در مورد افرادی که عادات سالم قلب دارند نیز صادق است. خبر خوب این است که فشار خون در اکثر افراد قابل کنترل است.


دیدگاه کاربران

0 دیدگاه
    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    instagram logo call button