درد قلب در بارداری : علل، علائم و راه های درمان آن

به بی‌خوابی ، خوردن شیرینی دائمی و به دستشویی رفتن مکرر برای تخلیه مثانه عادت کرده‌اید. اما اکنون شما درد قفسه سینه دارید ، نگران هستید – آیا این یکی دیگر از علائم عادی بارداری است یا چیزی بیشتر است؟ درد قفسه سینه در دوران بارداری می‌تواند نگران کننده باشد، اما لزوماً غیر معمول نیست. دلایل زیادی می‌تواند برای آن وجود داشته باشد – و بیشتر اوقات ، هیچ ربطی به قلب فرد ندارد. اما در موارد نادر ، درد قفسه سینه در دوران بارداری ممکن است با یک بیماری جدی مرتبط باشد. در اینجا در مورد درد قلب در بارداری و زمان مراجعه به پزشک صحبت خواهیم کرد.

درد قلب در بارداری

علائمی که ممکن است همراه با درد قفسه سینه در بارداری باشد!

در دوران بارداری ، هر تغییری در بدن فرد می‌تواند ضربان قلب وی را افزایش دهد تا بیشتر از حد نرمال شود. نوزاد در حال رشد شما همچنین ممکن است به شکم و ریه‌های شما فشار وارد کند. به همین دلیل کاملاً طبیعی است که درد قفسه سینه را تجربه کنید:

علل درد قفسه سینه در اوایل بارداری

علت های درد قلب در بارداری به شرح زیر است:

اضطراب

اگر به تازگی شروع به نشان دادن تغییرات فیزیکی کرده‌اید و یا در حال تجربه اولین بارداری خود هستید، هیجان بارداری جدید می‌تواند به سرعت به اضطراب و استرس تبدیل شود. ممکن است احساس استرس یا اضطراب داشته باشید یا حتی دچار حمله پانیک شده باشید. این اتفاق می‌تواند در هر زمان از دوران بارداری فرد باردار اتفاق بیفتد. همه این احساسات می‌توانند علائم جسمی مانند درد قفسه سینه را به شما نشان دهند. همچنین ممکن است موارد زیر را داشته باشید:

  • تنگی قفسه سینه
  • سرگیجه
  • احساس عصبانیت
  • تنفس سریع
  • مشکل در تمرکز

بیماری صبحگاهی زنان باردار

گاهی اوقات ، اولین علائم بارداری تهوع و استفراغ است. تهوع صبحگاهی می‌تواند در هر زمان از روز و گاهی شب‌ها نیز اتفاق بیفتد. این به دلیل افزایش هورمون‌هایی است که بدن شما هنگام بارداری شروع به تولید می‌کند. حالت تهوع و استفراغ گاهی اوقات می‌تواند باعث کاهش موقت وزن و حتی کم آبی بدن شود. تهوع شدید صبحگاهی می‌تواند منجر به درد قفسه سینه شود. هنگامی که استفراغ اسیدی مکرراً گلو را تحریک کند، ممکن است درد قلب را احساس کنید. خارش مداوم همچنین می‌تواند عضلات شکم و قفسه سینه شما را خسته کرده و باعث درد عضلانی در فرد شود.

علل درد قلب در دوران بارداری

شرایط ریه

اگر فرد آسم دارد ، ممکن است در دوران بارداری بدتر شود. و احتمال دارد علائم آسم شدیدتری نسبت به آنچه قبلاً آن را تجربه کرده‌ است به فرد نشان دهد و منجر به سفت شدن قفسه سینه ، تنگی نفس و درد قلب در بارداری شود.
عفونت‌های ریوی ، سرماخوردگی ، آلرژی شدید یا ذات الریه در دوران بارداری نیز می‌تواند باعث درد قفسه سینه یا درد قلب در بارداری شود. یک آنفولانزا یا سرماخوردگی معمولی می‌تواند در دوران بارداری علائم بیشتری را در فرد ایجاد کند. درد قلب در شرایط ریه می‌تواند در هر زمان ، از جمله سه ماهه اول رخ دهد.

سوزش سردل

رفلاکس اسید می‌تواند باعث درد قلب شود که واقعاً فرد در قفسه سینه خود احساس سوزش می‌کند. این علت بسیار شایع درد قفسه سینه در دوران بارداری است که ربطی به قلب فرد ندارد. درد سوزش سر دل معمولاً در وسط قفسه سینه رخ دهد. ممکن است درد تا گلو نیز بالا رود.
درد قفسه سینه در اثر سوزش سر دل به این دلیل رخ می‌دهد که اسید معده به مری می‌چسبد ، لوله‌ای که از دهان به معده متصل می‌شود.
سطوح بالاتر هورمون پروژسترون در دوران بارداری ممکن است علت این درد باشد. این هورمون ماهیچه‌های اسفنکتر گرد را که معمولاً دهانه بالای معده را می‌بندد ، شل می‌کند. 
در حالی که سوزش سر دل در سه ماهه دوم و سوم شایع تر است ، برخی از زنان نیز در سه ماهه اول دچار آن می‌شوند.

نفخ معده

نفخ معده می‌تواند باعث باد، بو و صداهایی شود که امیدوارید هیچکس دیگر آنها را نشنود. گاز نیز می‌تواند باعث درد قفسه سینه در دوران بارداری شود. گاهی اوقات سوء هاضمه نامیده می‌شود.
سوء هاضمه زمانی اتفاق می‌افتد که گاز در قسمت بالای معده شما گیر کرده باشد. اگر نفخ معده دارید ، ممکن است درد قفسه سینه را در قسمت تحتانی یا فوقانی قفسه سینه احساس کنید – آنقدر نزدیک قلب شما که باعث نگرانی شما شود.
درد قفسه سینه ناشی از گاز گرفتگی بیشتر در سه ماهه دوم یا سوم بارداری شایع است، زیرا نوزاد در حال رشد به شکم فشار می‌آورد. اما ممکن است زودتر در سه ماهه اول اتفاق بیفتد. تغییر هورمون‌های بارداری می‌تواند باعث ایجاد مشکل در هضم طبیعی شما شود و منجر به ایجاد گاز بیشتر از حد معمول شود.

علل درد قفسه سینه در دوران بارداری

علل درد قفسه سینه در دوران بارداری

از علت‌های درد قفسه سینه در بارداری می‌توانید به موارد زیر اشاره کنید:

درد سینه

تغییرات هورمونی در دوران بارداری به این معنی است که ممکن است سایز سینه‌های فرد افزایش یابد. این امر می‌تواند منجر به افزایش درد قفسه سینه در دوران بارداری شود.
اگر سینه‌های کوچکی دارید، با افزایش سایز سینه‌ها، درد بیشتری را تجربه خواهید کرد. درد قفسه سینه ناشی از رشد سینه‌ها معمولاً در سه ماهه سوم بارداری شدیدتر است ، اما می‌توانید از سه ماهه اول درد قفسه سینه یا حساسیت به سینه را تجربه کنید.

درد دنده

همانطور که می‌دانید بدن فرد در دوران بارداری دچار تغییر می‌شود ، حتی استخوان‌های فرد حرکت می‌کنند! این بیشتر در سه ماهه سوم اتفاق می‌افتد ، اما می‌تواند در سه ماهه دوم اتفاق بیفتد.
درد دنده یا کوستوکندریت می‌تواند باعث ایجاد درد سینه در دوران بارداری شود. همچنین تنفس عمیق در اواخر دوران بارداری می‌تواند دردناک باشد.

لخته شدن خون ریه‌ها

لخته شدن خون در ریه‌ها یا آمبولی ریه (PE) یک علت نادر درد قفسه سینه است. اما جدی است. این وضعیت تهدید کننده زندگی زمانی اتفاق می‌افتد که لخته خون باعث انسداد ریه‌ها می‌شود. در صورت داشتن اضافه وزن یا چاقی در دوران بارداری و سابقه لخته شدن خون یا اختلال ژنتیکی مانند فاکتور V لیدن ، که مستعد ابتلا به لخته شدن است ، در معرض خطر بیشتری قرار دارند. زنان باردار می‌توانند در طول یا بعد از زایمان و بعد از زایمان دچار آمبولی ریه شوند. در موارد بسیار نادر ، همچنین می‌تواند در اواخر بارداری ، در طول سه ماهه سوم اتفاق بیفتد. آمبولی ریه علائم زیر را ایجاد می‌کند:

  • درد قفسه سینه هنگام تنفس عمیق
  • درد هنگام سرفه
  • ضربان قلب سریع
  • ورم پا

در صورت مشکوک بودن به لخته شدن خون فوراً به پزشک اطلاع دهید.

بیماری‌های قلبی جدی

همچنین شرایط جدی و بالقوه تهدید کننده زندگی وجود دارد که می‌تواند باعث درد قفسه سینه در دوران بارداری شود. این موارد شامل کاردیومیوپاتی پس از زایمان و سکته قلبی (حمله قلبی) است. در حالی که این شرایط محتمل نیست‌، همیشه مهم است که در صورت وجود درد قفسه سینه به پزشک خود اطلاع دهید تا بتوان آنها را رد کرد.

درمان درد قلب در بارداری

درمان های خانگی برای علل شایع درد قلب در بارداری

بیشتر دلایل درد قلب در بارداری طبیعی است. نیازی به درمان دارویی نخواهید داشت بسته به علت درد قفسه سینه ، گاهی اوقات می‌توانید با درمان های خانگی به تسکین آن کمک کنید. نکاتی در مورد درد قفسه سینه در دوران بارداری عبارتند از:

  • سعی کنید مدیتیشن کنید ، به موسیقی آرام گوش دهید و در صورت داشتن اضطراب کودک خود را در آغوش بگیرید.
  • در صورت عدم موفقیت در مدیریت خود ، با یک درمانگر یا ارائه دهنده سلامت رفتاری برنامه ریزی کنید تا در مورد اضطراب صحبت کنید.
  • چندین وعده غذایی کوچک تر بخورید تا حالت تهوع و استفراغ را از بین ببرید.
  • از مصرف غذاهای تند خودداری کنید.
  • از مصرف غذاهای دیگری که ممکن است سوزش سر دل شما را بدتر کنند خودداری کنید. گوجه فرنگی ، لبنیات ، شکلات ، نعناع و مرکبات متداول ترین مواد غذایی هستند.
  • از مصرف غذاهایی که باعث نفخ معده شما می‌شوند ، مانند غذاهای فرآوری شده و غذاهای شیرین خودداری کنید.
  • برای تسکین حالت تهوع چای زنجبیل بنوشید.
  • از کمپرس سرد برای تسکین تورم و درد عضلانی استفاده کنید.
  • برای تسکین درد ماهیچه ها و دنده ها از کمپرس گرم یا بطری آب گرم استفاده کنید.
  • به پهلو بخوابید تا فشار را از قفسه سینه و ریه‌ها بردارید.
  • بخوابید یا با بالش بدن خود دراز بکشید تا بتوانید وزن اضافی را تحمل کنید.

چه زمانی باید به پزشک برای درد قلب در بارداری مراجعه کنید؟

اگر درد قفسه سینه دارید که برطرف نمی‌شود ، شدید است یا علائم دیگری دارید که حتی در زمان استراحت یا دراز کشیدن نیز رخ می‌دهد، فوراً به پزشک مراجعه کنید. برخی از زنان باردار می‌توانند فشار خون بالا و سایر شرایطی را که ممکن است بر قلب تأثیر بگذارد ، دریافت کنند. در صورت داشتن موارد زیر به پزشک مراجعه کنید:

  • تنگی نفس شدید یا مشکل در تنفس
  • تنگی نفس ناگهانی
  • درد قفسه سینه که هنگام سرفه تشدید می‌شود
  • حالت تهوع و استفراغ بیش از حد
  • تپش قلب
  • ضربان قلب تند
  • سردرد
  • تاری دید
  • سرگیجه
  • غش کردن
  • ادرار تیره یا ادرار کمتر از حد معمول
  • تورم پا یا مچ پا
  • تورم پا یا مچ پا فقط در یک طرف
  • تورم صورت یا هر جای بدن شما
  • درد عضلات ساق پا یا درد پا

اگر در دوران بارداری درد قفسه سینه دارید و اگر تا به حال دچار واریس یا لخته شدن خون شده‌اید ، به پزشک خود اطلاع دهید. همچنین ، در صورت وجود سابقه بیماری قلبی ، سکته مغزی ، لخته شدن خون یا وریدهای واریسی به پزشک خود اطلاع دهید. اگر آمبولی ریه در خانواده شما وجود داشته باشد ، احتمال ابتلا به آن بیشتر است.

درمان دارویی درد قلب در بارداری

اکثر زنان باردار برای درمان درد قفسه سینه نیازی به درمان ندارند. اما اگر در دوران بارداری دچار درد شدید قفسه سینه شده‌اید یا علت اصلی آن برطرف نشده یا جدی است ، پزشک ممکن است درمان پزشکی را برای شما تجویز کند. درمان دارویی یا علت اصلی درد قفسه سینه می‌تواند به جلوگیری از آن کمک کند. به عنوان مثال ، پزشک ممکن است داروهای آسم شما را در دوران بارداری تغییر دهد تا از درد قفسه سینه جلوگیری کند.
اگر بیماری صبحگاهی جدی دارید ، پزشک ممکن است دارو و مایعات داخل وریدی را برای کنترل تهوع و استفراغ توصیه کند.
پوشیدن جوراب های فشاری و راه رفتن هر چند وقت یکبار می‌تواند از لخته شدن خون در پاهای فرد- و هر جای دیگر بدن جلوگیری کند. همچنین ممکن است پزشک پس از بچه دار شدن ، داروی رقیق کننده خون به نام هپارین را تجویز کند تا از لخته شدن خون جلوگیری شود.
اگر مشکلات فشار خون دارید ، ممکن است به دارو نیاز داشته باشید که فقط باید توسط پزشک تجویز شود.

حرف آخر

درد قلب در بارداری معمولاً مورد نگرانی نیست. بیشتر علل درد قفسه سینه هیچ ارتباطی با قلب شما ندارند. استرس ، سرماخوردگی ، آسم و سایر شرایط شایع می‌تواند منجر به درد قفسه سینه در دوران بارداری شود.
اضافه وزن نوزاد ، تغییر بدن و تغییر اندام نیز می‌تواند باعث درد قفسه سینه شود. در موارد نادر ، درد قفسه سینه و سایر علائم ممکن است نشانه یک بیماری جدی تر باشد. اگر علائم شدیدی دارید یا احساس کاملاً درستی ندارید ، به پزشک خود اطلاع دهید.

منبع


دیدگاه کاربران

0 دیدگاه
    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    instagram logo call button