آنژین صدری یا درد قفسه سینه که ناراحتی ای است که بر اثر کاهش جریان خون به عضله ایجاد می شود. آنژین صدری حمله قلبی نمی باشد و باعث ایجاد آسیب به قلب نمی شود ولی جز نشانه هایی است که از حمله قلبی و گرفتگی عروق کرونر خبر می دهد. از عوامل ایجاد کننده آنژین کاهش جریان خون در عروق عضله قلبی مانند افت فشار خون یا انسداد عروق، افزایش جذب خون در عضله قلبی می باشد.
آنژین صدری شبیه به احساس فشار و فشردگی در قفسه سینه می باشد به طوری که گویی قفسه سینه در حال خرد شدن است. درد از وسط قفسه سینه و پشت استخوان سینه یا طرف چپ جلوی قفسه سینه آغاز و به قسمت های دیگر بدن مانند شکم و بازوها گسترش پیدا خواهد کرد.
آنچه در این مقاله می خوانید :
آنژین صدری یا همان آنژین که نوعی درد قفسه سینه می باشد که باعث می شود که جریان خون به قلب کاهش یابد. و ازعلائم بیماری عروق کرونری می باشد. نتیجه کاهش جریان خون ، نرسیدن اکسیژن کافی به قلب است که موجب درد در قفسه سینه می شود. آنژین حمله قلبس نیست و نشاندهنده خطر ابتلا به حمله قلبی می باشد. برخی از افراد علائم آنژین صدری را مانند احساس سوزش در سینه یا وزن سنگین در قفسه سینه احساس می کنند.
در صورت تنگ و مسدود شدن عروق کرونر که عموما به علت آترواسکلروز است خون کافی به ماهیچه ها نمی رسد. اگر عضله قلب جریان خون کافی را دریافت نکند، مواد متابولیکی در عضله ایجاد شده و باعث درد خواهد شد. و آنژین صدری زمانی اتفاق میفتد که قلب به سختی کار کند برای مثال در هنگام ورزش کردن با این حالت مواجه خواهید شد. محدود کردن دریچه های قلب می تواند موجب افزایش فشار انسولین در قلب شود.
عموما آنژین های صدری در حین ورزش کردن ایجاد می شوند و در حالت استراحت از بین خواهند رفت.
ورزش، فشارهای عاطفی و هیجانی، افزایش دمای بدن یا خوردن غذای سنگین که بر اثر افزایش نیاز عضله قلب به اکسیژن حالت پایدار پدید خواهد آمد. این نوع از آنژین با استراحت کردن و در مواردی با مصرف نیتروگلیسیرین زیر زبانی در عرض 5 دقیقه از بین خواهد رفت.
این درد بیش از 30 دقیقه به طول می انجامد. احتمال این آنژین حتی در حالت استراحت نیز وجود خواهد داشت. دوره و دفعات درد روز به روز بیشتر خواهد شد. استراحت و مصرف نیتروگلیسیرین نیز کمکی به کاهش درد نخواهد کرد. آنژین صدری ناپایدار می تواند از علائم هشداردهنده برای سکته قلبی باشد.
در صورتی که چربی های رسوب کرده پاره شوند و تشکیل لخته بدهند و باعث مسدود شدن جریان خون شوند می توانند به سکته قلبی و آنژین صدری ناپایدار منجر شوند.
این آنژین به علت انقباض و اسپاسم ناگهانی عروق قلبی ایجاد خواهد شد که ممکن است با تصلب شرایین همراه باشد. در این حالت درد شدید بوده و در زمان استراحت (شب هنگام یا صبح زود) هم می تواند بیمار را بیازارد. در حین آنژین بیمار رنگ پریده، دچار تنگی نفس و تعریق شدید می باشد. این بیماری بسیار نادر است.
ضخیم شدن شریان ها که خون، اکسیژن و مواد مغذی را به قلب می رساند یا آترواسکلروز. این حالت زمانی رخ خواهد داد که رسوبات چربی به مرور و با تنگ شدن شریان ها موجب کاهش جریان خون به قلب خواهد شد. که علائم آن زمانی ایجاد می شود که قلب شما به جریان خون بیشتری نیاز داشته باشد مانند شرایط عاطفی و ورزش کردن. در این حالات قلب سعی می کند به علت خونرسانی بیشتر به بدن خون را سریعتر پمپاژ خواهد کرد و شریان هایی که تنگ شده اند موجب نگهداشتن خون خواهند شد. در این شرایط مقدار کمی اکسیژن دریافت می کند و همین امر موجب درد در قلب و قفسه سینه خواهد شد.
از علل دیگر آنژین صدری
تشخیص آنژین صدری در ابتدا به وجود علائم، سوابق پزشکی بیمار، و این سوال که آیا گلیسریل ترینیت می تواند درد را تسکین دهد ؟ بستگی دارد و بر این 3 اصل استوار است. در ادامه متخصص قلب و عروق برای اطمینان بیشتر آزمایش هایی را تجویز می کند.
این آزمایش جهت تشخیص اختلالات در قلب مانند آریتمی یا ایسکمی که کمبود اکسیژن و خون به قلب استفاده می شود، و فعالیت های الکتریکی قلب را ثبت می کند.
این تست در زمان راه رفتن بر روی تردمیل انجام می شود، و برای کمک به ارزیابی عملکرد قلب کاربرد دارد. ECG در طول دوره تمرین ثبت و توسط متخصص قلب و عروق بررسی می شود تا ببیند که آیا قلب شما به ضربان مناسب می رسد یا نه!
این آزمایش آنزیم های تروپونین را شناسایی و بعد از اینکه قلب آنژیوگرافی شدید یا دچار حمله قلبی شد، به خون وارد می شود. آزمایش خون می تواند کلسترول بالا، LDL و تری گلیسیرید را شناسایی کند و شما را در معرض خطر ابتلا به بیماری های عروق کرونری و آنژین قرار دهد.
آزمایش تصویربرداری غیرتهاجمی می تواند باعث شود که سایر منابع درد در قفسه سینه مانند پنومونی را رد کند.
CT قفسه سینه : آزمایشی است که می تواند علل درد در قفسه سینه مانند بیماری آئورت یا لخته خون در رگ های خونی ریه ها را شناسایی کند.
آنژیوگرافی کامپیوتری CT : این نوع تصویربرداری وجود پلاک در شریان های خونی را نشان می دهد که آیا شریان ها تنگ هستند و موجب کاهش جریان خون به قلب هستند! این کار بدون کاتتر از طریق شریان ها به قلب انجام می شود.
این آزمون با مواد کنتراست قابل انجام است. برای این است که تعیین کنیم جریان خون خوب به عضله قلب وجود دارد. در صورتی که مناطق با کاهش جریان خون وجود داشته باشد، می تواند پلاک را با تنگ شدن رگ های خونی نشان دهد. این آزمایش در دو حالت استرس و استراحت انجام می شود تا تعیین کند که آیا کاهش جریان خون فقط با ورزش قابل انجام است.
در این آزمایش لوله نازک و طولانی به نام کاتتر می تواند با استفاده از سوزن به شریان در کشاله ران یا دست اضافه شود. کاتتر توسط یک سیم به عروق کرونر هدایت خواهد شد و سپس ماده حاجب بطور مستقیم به شریان های عروق کرونر تزریق می شود. تصاویر در رگ های خونی با استفاده از اشعه ایکس گرفته می شود.
در این آزمایش امواج صوتی فرکانس بالا تولید و برای ایجاد تصاویر متحرک از قلب استفاده می شوند. و حرکت دیواره های قلب ارزیابی خواهد شد. در صورت کاهش حرکت در دیواره قلب کاهش جریان خون به علت تنگی شریان عروق کرونری را نشان می دهد.
تغییر در شیوه زنذگی مانند تغییر در رژیم غذایی و مصرف غذاهای کم چربی و کم نمک، همچنین ترک دخانیات و پیدا کردن روش هایی برای کاهش استرس.
دارو درمانی : تجویز داروهایی مانند آسپرین، استاتین، بتابلوکرها، مسدودکننده های کانال کلسیم یا نیترات.
آنژیوپلاستی: این روش توسط بالن یا فنر و استنت قابل انجام است، که برای باز کردن شریان های عروق مسدود شده کرونر و بهبود جریان خون به قلب انجام می شود.
جراحی بای پس عروق کرونر : این عمل جراحی جریان خون را به قلب می دهد و با استفاده از ورید یا شریان از نقاط دیگر بدن برای تخلیه جریان خون در اطراف منطقه تنگی یا انسداد در شریان های کرونری قلب.
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه