دیابت و بیماری های قلبی : افزایش قند خون چه بیماری های قلبی را به دنبال دارد؟

بیماری قلبی از بیماری های بسیار شایع و جدی است. در افراد مبتلا به دیابت، احتمال ابتلا به بیماری قلبی یا سکته مغزی دو برابر بیشتر از کسی است که دیابت ندارد و در سنین پایین تر است. هر چه بیشتر به دیابت مبتلا شوید ، احتمال بیماری قلبی نیز بیشتر می شود.

اما خبر خوب این است که شما می توانید با تغییر برخی از عادات سبک زندگی ، خطر بیماری قلبی را کاهش داده و سلامت قلب خود را بهبود ببخشید. این تغییرات به شما کمک می کند تا دیابت را نیز بهتر مدیریت کنید.

دیابت و بیماری های قلبی

چه ارتباطی بین دیابت ، بیماری قلبی و سکته مغزی وجود دارد؟

با گذشت زمان ، گلوکز خون بالای دیابت می تواند به رگ های خونی و اعصاب کنترل کننده قلب و رگ های شما آسیب برساند. هر چه بیشتر به دیابت مبتلا شوید ، احتمال ابتلا به بیمارهای قلبی بیشتر خواهد شد.

افراد دیابتی احتمال ابتلا به بیماری قلبی در سنین پایین تر از افراد بدون دیابت دارند. در بزرگسالان مبتلا به دیابت ، بیشترین علت مرگ بیماری قلبی و سکته مغزی است. بزرگسالان مبتلا به دیابت تقریبا دو برابر بیشتر از افراد بدون دیابت در اثر بیماری قلبی یا سکته می میرند.

خبر خوب این است که اقداماتی که برای مدیریت دیابت انجام می دهید به کاهش احتمال ابتلا به بیماری قلبی یا سکته مغزی نیز کمک می کند.

در صورت ابتلا به دیابت چه چیز دیگری احتمال بیماری قلبی را افزایش می دهد؟

اگر به دیابت مبتلا هستید ، عوامل خطر دیگری می تواند احتمال ابتلا به بیماری قلبی یا سکته مغزی را افزایش دهد. مانند:

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد. اگر دیابت دارید ، ترک سیگار مهم است زیرا هم سیگار کشیدن و هم دیابت رگ های خونی را باریک می کنند. سیگار کشیدن همچنین احتمال بروز سایر مشکلات طولانی مدت مانند بیماری ریه را افزایش می دهد. سیگار کشیدن همچنین می تواند به عروق خونی پاهای شما آسیب برساند و خطر عفونت های زیر پا ، زخم و قطع عضو را افزایش دهد.

فشار خون بالا

اگر فشار خون دارید، قلب شما باید بیشتر کار کند تا خون را پمپاژ کند. فشار خون بالا می تواند قلب را تحت فشار قرار دهد، به رگ های خونی آسیب برساند و خطر حمله قلبی ، سکته مغزی ، مشکلات چشم و مشکلات کلیوی را افزایش دهد.

سطح غیر طبیعی کلسترول

کلسترول نوعی چربی است که توسط کبد تولید و در خون یافت می شود. شما در خون دو نوع کلسترول دارید: LDL و HDL

LDL ، اغلب کلسترول “بد” نامیده می شود ، می تواند رگ های خونی شما را جمع کرده و مسدود کند. سطح بالای کلسترول LDL خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد.

نوع دیگری از چربی خون، که تری گلیسیرید  نامیده می شود، نیز می تواند  در صورت بالاتر بودن از سطح  مشخصی، خطر بیماری قلبی را افزایش دهد.

چاقی و چربی شکم

اضافه وزن یا چاقی می تواند بر توانایی شما در کنترل دیابت تأثیر بگذارد و خطر بسیاری از مشکلات سلامتی از جمله بیماری های قلبی و فشار خون را افزایش دهد. اگر اضافه وزن دارید ، یک برنامه غذایی سالم با کاهش کالری اغلب سطح گلوکز را کاهش و نیاز شما به داروها را نیز کاهش می دهد.

چربی اضافی شکم در اطراف کمر ، حتی اگر اضافه وزن نداشته باشید ، می تواند احتمال ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.

دور کمرتان اندازه گیری کنید،اگر شرایط زیر را دارید، شما چربی شکمی دارید.

  • برای آقایون، دورکمر بیش تر از 101 سانتی متر
  • برای خانم ها، دور کمر بیش تر از 89 سانتی متر

سابقه خانوادگی بیماری قلبی

سابقه خانوادگی بیماری قلبی نیز ممکن است به احتمال ابتلا به بیماری قلبی اضافه کند. اگر یک یا چند نفر از اعضای خانواده شما قبل از 50 سالگی دچار حمله قلبی شده باشند، احتمال ابتلا به بیماری قلبی حتی بیشتر هم  می شود.

شما نمی توانید اینکه بیماری قلبی در خانواده شما وجود دارد را تغییر دهید، اما اگر مبتلا به دیابت هستید، حتی مهمتر است که اقدامات لازم را برای محافظت از خود در برابر بیماری های قلبی انجام دهید و احتمال سکته مغزی را کاهش دهید.

خطر بیماری قلبی مرتبط با دیابت

با دیابت چگونه می توانم احتمال حمله قلبی یا سکته مغزی را کاهش دهم؟

مراقبت از دیابت برای کمک به شما در مراقبت از قلب مهم است. با انجام اقدامات زیر برای مدیریت دیابت برای سالم نگه داشتن قلب و عروق می توانید شانس خود را برای حمله قلبی یا سکته مغزی کاهش دهید.

این چهار مورد مهم در دیابت را مدیریت کنید.

اول آزمون A1C :

آزمایش A1C متوسط ​​سطح گلوکز خون شما را در 3 ماه گذشته نشان می دهد. این با چک های گلوکز خون که هر روز انجام می دهید متفاوت است. هرچه عدد A1C شما بیشتر باشد، در طی 3 ماه گذشته میزان گلوکز خون شما بالاتر است. مقادیر بالای گلوکز خون می تواند به قلب ، رگ های خونی ، کلیه ها ، پا و چشم شما آسیب برساند.

هدف A1C برای بسیاری از افراد دیابتی رسیدن به زیر 7 درصد است. بعضی از افراد ممکن است با هدف کمی بالاتر A1C بهتر عمل کنند. پزشک خود بپرسید که هدف شما چه میزان باید باشد.

دوم فشار خون:

فشار خون نیروی خون شما در برابر دیواره رگ های خونی است. اگر فشار خون شما خیلی زیاد شود ، قلب شما را بیش از حد سخت می کند. فشار خون بالا می تواند باعث حمله قلبی یا سکته مغزی شود و به کلیه ها و چشم شما آسیب برساند.

هدف فشار خون در بیشتر افراد دیابتی زیر 140 بر 90 میلی متر جیوه است. از دکترتان در خصوص فشارخون مناسب خود  و راه های کاهش فشار خون بپرسید.

سوم کلسترول:

LDL یا کلسترول “بد” می تواند رگ های خونی شما را جمع کرده و مسدود کند. سطح بالای کلسترول بد باعث حمله قلبی یا سکته می شود. کلسترول HDL یا “خوب” به حذف کلسترول “بد” از رگهای خونی کمک می کند.

از پزشک خود در خصوص سطح مناسب کلسترول خونتان بپرسید. اگر بیش از 40 سال سن دارید ، ممکن است لازم باشد از داروهایی مانند استاتین برای کاهش کلسترول و محافظت از قلب خود استفاده کنید. برخی از افراد با کلسترول بد (LDL ) بسیار بالا در سنین پایین نیز ممکن است نیاز به مصرف دارو داشته باشند.

چهارم ترک سیگار:

عدم استعمال سیگار برای افراد دیابتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا هم سیگار کشیدن و هم دیابت رگ های خونی را باریک می کند ، بنابراین قلب شما مجبور است بیشتر کار کند.

اگر سیگار را ترک کنید:

  • خطر ابتلا به حمله قلبی ، سکته مغزی ، بیماری عصبی ، بیماری کلیوی ، بیماری چشم و قطع عضو را کاهش خواهید داد.
  • سطح گلوکز ، فشار خون و کلسترول خون ممکن است بهبود یابد.
  • گردش خون شما بهبود می یابد.
  • ممکن است در حین فعال بودن جسمی زمان راحت تری داشته باشید.

اگر سیگار می کشید یا از سایر محصولات تنباکو استفاده می کنید ، این کار را متوقف کنید. از پزشک خود کمک بخواهید تا مجبور نباشید این کار را به تنهایی انجام دهید.

از پزشک یا تیم مراقبت های بهداشتی خود در مورد اهداف خود برای، فشار خون و کلسترول و آنچه می توانید برای رسیدن به این اهداف انجام دهید ، بپرسید.

عادات سبک زندگی سالم را ایجاد یا حفظ کنید

ایجاد یا حفظ عادات سبک زندگی سالم می تواند به شما در کنترل دیابت و پیشگیری از بیماری های قلبی کمک کند.

  • یک برنامه غذایی سالم را دنبال کنید.
  • فعالیت بدنی را بخشی از برنامه روزمره خود قرار دهید.
  • در یک وزن سالم بمانید یا به آن برسید.
  • به اندازه کافی بخوابید.

یاد بگیرید که استرس را کنترل کنید

مدیریت دیابت همیشه آسان نیست. احساس استرس ، ناراحتی یا عصبانیت هنگامی که با دیابت زندگی می کنید معمول است. ممکن است بدانید برای سالم ماندن چه کاری باید انجام دهید اما ممکن است به مرور زمان در اجرای برنامه خود مشکل داشته باشید. استرس طولانی مدت می تواند گلوکز و فشار خون شما را افزایش دهد ، اما می توانید روش هایی برای کاهش استرس خود بیاموزید. تنفس عمیق ، باغبانی ، پیاده روی ، یوگا ، مدیتیشن ، سرگرمی یا گوش دادن به موسیقی مورد علاقه خود را امتحان کنید.

پزشکان چگونه بیماری قلبی را در دیابت تشخیص می دهند؟

پزشکان بیماری قلبی را در دیابت  با بررسی موارد زیر تشخیص می دهند.

  • علائم شما
  • سابقه پزشکی و خانوادگی شما
  • میزان احتمال ابتلا به بیماری در شما
  • معاینه بدنی
  • نتایج حاصل از آزمایشات مانند:

آزمایشاتی که برای کنترل دیابت  A1C ، فشار خون و کلسترول

آزمایشات دیگر برای بررسی سلامت قلب مانند:

  • نوار قلب (ECG یاEKG ) برای اندازه گیری فعالیت الکتریکی قلب است.
  • اکوکاردیوگرام (اکو) برای بررسی میزان ضخامت عضله قلب و میزان عملکرد خوب قلب در پمپ خون است.
  • تست استرس ورزشی (تست تردمیل) برای دیدن عملکرد قلب در هنگام کار سخت است .

برای محافظت از قلب خود دارو بخورید

داروها ممکن است قسمت مهمی از برنامه درمانی باشد. پزشک بر اساس نیازهای خاص شما دارو تجویز می کند. دارو ممکن است باهدف کنترل موارد زیر تجویز شود:

  • گلوکز خون
  • فشار خون
  • کلسترول خون
  • کاهش خطر لخته شدن خون ، حمله قلبی یا سکته
  • درمان آنژین یا درد قفسه سینه که اغلب علامت بیماری قلبی است (آنژین همچنین می تواند یکی از علائم اولیه حمله قلبی باشد.)

آسپرین برای همه بی خطر نیست. پزشک می تواند به شما بگوید که آیا مصرف آسپرین برای شما مناسب است و دقیقا میزان مصرف آن چقدر باید باشد.

استاتین ها می توانند خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی را در برخی از افراد دیابتی کاهش دهند. استاتین ها نوعی دارو هستند که اغلب برای کمک به افراد در رسیدن به اهداف کلسترول استفاده می شود.

اگر در مورد داروهای خود سوالی دارید با پزشک خود صحبت کنید. قبل از شروع داروی جدید ، از پزشک خود در مورد عوارض جانبی احتمالی و چگونگی جلوگیری از آن سوال کنید. اگر عوارض جانبی دارو شما را آزار می دهد ، به پزشک خود بگویید. بدون اینکه ابتدا با پزشک خود مشورت کنید ، مصرف داروهای خود را قطع نکنید.


دیدگاه کاربران

0 دیدگاه
    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    instagram logo call button