اسپاسم عروق کرونر یا اسپاسم قلب نوعی آنژین صدری است که با نامهای آنژین وازواسپاستیک، واریانت یا پرینزمتال نیز شناخته میشود. آنژین درد ناشی از عدم دریافت خون کافی از عضله قلب است. اسپاسم یا تنگ شدن ناگهانی رگ خونی که قلب را تأمین میکند با کاهش میزان اکسیژن دریافتی قلب باعث ایجاد آنژین میشود. اسپاسم عروق کرونر معمولاً باعث درد میشود، درحالیکه اسپاسم شدید گاهی اوقات میتواند منجر به ضربان قلب نامنظم و حتی باعث حمله قلبی شود که بهعنوان انفارکتوس حاد میوکارد (AMI) و مرگ ناگهانی شناخته میشود. این سند اطلاعات بیشتری در مورد اسپاسم عروق کرونر به شما میدهد و همچنین تشخیص و درمان این اختلال را توضیح میدهد.
آنچه در این مقاله می خوانید :
این اختلال با انواع دیگر آنژین متفاوت است. اول، انواع دیگر آنژین معمولاً زمانی رخ میدهد که فرد فعال است و در افرادی که بیماری عروق کرونر (CAD) دارند. CAD تجمع مواد چرب به نام پلاک در شریانهای قلب است. در عوض، اسپاسم عروق کرونر بیشتر در زمانی که فرد در حال استراحت است رخ میدهد. در واقع، معمولاً در شبهنگام خواب، معمولاً بین نیمهشب تا اوایل صبح اتفاق میافتد.
علامت اصلی احساس فشار، له شدن یا سوزش در قفسه سینه است. این احساس معمولاً بین 5 تا 30 دقیقه طول میکشد. همچنین ممکن است فرد هوشیاری خود را از دست بدهد. در برخی موارد هیچ علامتی وجود ندارد (اسپاسم “خاموش”).
عوامل خطر ویژگیهایی هستند که شانس داشتن یک بیماری خاص را افزایش میدهند. اسپاسم عروق کرونر دارای چندین عامل خطر است، از جمله:
پزشک در مورد سابقه پزشکی شما میپرسد و از شما میخواهد که علائم خود را توضیح دهید. شما یک معاینه پزشکی خواهید داشت و همچنین ممکن است آزمایشات خاصی از جمله موارد زیر را انجام دهید:
الکتروکاردیوگرام (ECG یا EKG). این آزمایش فعالیت الکتریکی قلب را ثبت میکند. ECG میتواند یک الگوی غیرطبیعی را تشخیص دهد، بهویژه در طول دوره درد قفسه سینه که به تشخیص کمک میکند. همچنین میتواند ریتم نامنظم قلب مرتبط با اسپاسم کرونری را تشخیص دهد.
آنژیوگرافی عروق کرونر. آنژیوگرافی نوعی اشعه ایکس است که تصاویری از عروق کرونر ایجاد میکند. این تصاویر نشان میدهد که آیا تنگی یا انسداد رگهای خونی وجود دارد. این استاندارد طلایی برای تأیید تشخیص اسپاسم عروق کرونر است.
دو نوع درمان اصلی برای اسپاسم عروق کرونر وجود دارد. داروها درمان اصلی هستند و عبارتاند از:
اگر این داروها یا هر داروی دیگری برای شما تجویز شده است، دستورالعملهای پزشک خود را در مورد نحوه و زمان مصرف آنها دنبال کنید.
تغییر سبک زندگی همچنین میتواند به جلوگیری از اسپاسم کمک کند. با اجتناب از محرکهایی که در بالا توضیح داده شد، شروع کنید. همچنین با پزشک خود در مورد اقداماتی که میتوانید برای کاهش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر انجام دهید، صحبت کنید. آنها ممکن است رژیم غذایی و برنامه ورزشی بهتری را توصیه کنند. اگر سیگار میکشید، پزشک شما توضیح میدهد که چگونه میتوانید آن را ترک کنید.
به دلیل خطر، باید مراقب علائم حمله قلبی باشید. حتی اگر مطمئن نیستید که دچار حمله قلبی شدهاید با 115 تماس بگیرید. شایعترین علائم حمله قلبی در زیر توضیح داده شده است:
علائم احتمالی دیگری نیز وجود دارد که اغلب زنان را تحتتأثیر قرار میدهد، مانند:
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه