آنژیوپلاستی جز روش های بدون جراحی و با حداقل تهاجم می باشد. توسط آنژیوگرافی گرفتگی شریان های عروقی تشخیص داده می شود، و توسط آنژیوپلاستی می توان تنگی و انسداد شریان های عروقی و ترمیم آن را مخصوصا در عروق قلبی انجام داد. در صورتی که گرفتگی های عروق زیاد باشد پزشک ممکن است به جای آنژیوپلاستی عمل قلب باز را پیشنهاد دهد. آنژیوپلاستی ممکن است حدودا 1 الی 2 ساعت به طول بینجامد. این عمل نیازی به بیهوشی کامل نداشته و با بی حسی موضعی و بیهوشی خفیف به طوری که در صورت نیاز در حین عمل بیمار را می توان بیدار کرد. این عمل به این صورت است که یک بالون را به صورت موقت داخل شریان عروقی که دچار گرفتگی شده است قرار داده و آن را باد می کند تا رگ بسته شده باز گردد. بعد از انجام این کار رگ باز شده و به روند طبیعی خود باز میگردد، اما ممکن است برای جلوگیری از انسداد دوباره آن از استنت در قسمتی از رگ که دچار گرفتگی است استفاده شود. بالاخره هانطور که می دانید هر عمل جراحی عوارضی دارد. در این بخش از مقاله ما به بررسی عوارض آنژیوپلاستی میپردازیم.
آنچه در این مقاله می خوانید :
جایگذاری استنت یا فنر کار ساده ای نیست، و در برخی از موارد فنر در رگ خونی بصورت حادی لخته ایجاد می کند که بیمار مجبور خواهد شد که به اتاق آنژیوگرافی برده و دوباره آنژیو انجام شود. این امر ممکن است منجر به مرگ فرد شود. تزریق مایعاتی که موجب رقیق شدن خون می شود می تواند از لخته شدن خون بعد از آنژیوپلاستی جلوگیری کند.
آنژیوپلاستی در مقایسه با عمل جراحی پای پس سرخرگ کرونری درد کمتری دارد و دوره نقاهت کوتاهتری دارد. آنژیوپلاستی از روش های موثر است که برای باز کردن سرخرگ انجام می شود.
با همه این تفاسیر آنژیوپلاستی از درمان های کم خطر بوده و روشی کم تهاجمی محسوب می شود، که خطرهای خاص خود را دارد. از عوارض آنژیوپلاستی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
لخته شدن خون : لختگی خون در محل استنت می تواند موجب گرفتگی مجددسرخرگ و حمله قلبی شود. برای برطرف کردن این مسئله نیاز است که برای مدتی طولانی از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین استفاده کنید تا خطر تشکیل لخته خون در استنت کاهش یابد.
تنگی مجدد عروق کرونری : بعد از آنژیوپلاستی احتمال دارد که عروق دوباره تنگ شود. همین عامر سبب می شود که از فنر استفاده کنند تا شانس تنگی مجدد حدودا 20 درصد کاهش یابد. بهتر است از استنت هایی استفاده شود که دارو آزاد می کنند، که احتمال آن تا 10 درصد کاهش یابد.
خونریزی : در محل کاتتر ممکن است کبودی ایجاد شود و در مواردی تبدیل به خونریزی شود که در صورت شدت آن باید انتقال خون انجام شود.
پارگی رگ : گاهی وقتی بالون داخل رگ پاره می شود به رگ فشار وارد کرده و آن را پاره می کند. باید در زمان آنژیوپلاستی تا آماده باشید تا در صورت بروز مشکل سریعا بیمار را به اتاق عمل ارجاع دهید.
عوارضی در آنژیوپلاستی وجود دارد که احتمال ضعیف تری دارد، این دسته از عوارض آنژیوپلاستی شامل موارد زیر است:
با این همه همچنان روش درمانی آنژیوپلاستی از روش های درمانی کم خطر بوده و نسبت به جراحی قلب باز عوارض بسیار کمی دارد.
گاهی برخی از بیماران بعد از آنژیوپلاستی قلب دچار تنگی نفس خواهند شد. علت این امر این است که بالون هایی داخل رگ های قلب برای مدت 30 ثانیه تا یک دقیقه باد می شوند. بعد از این فرآیند، خونرسانی به قلب کاهش خواهد یافت. گویی که یک سکته یا کمبود اکسیژن برای بیمار اتفاق بیفتد . بعد از خارج شدن بالن از قلب تا رسیدن به حالت نرمال ، اگر تنگی نفس برای بیمار طولانی شود ، باید هر چه سریع تر به پزشک متخصص اطلاع داده شود . گاهی نیز بیماران ، دچار درد قفسه سینه بعد از آنژیوپلاستی خواهند شد که این امر نشان می دهد شریانهای قلب دچار گرفتگی مجدد شده است.
در موارد بالا باید سریعا به پزشک متخصص قلب و عروق خود اطلاع دهید.
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه