بهترین راه ها برای کاهش کلسترول و مدت زمان آن

حفظ سطح کلسترول سالم به جلوگیری از بیماری های قلبی کمک می کند. فرد مبتلا به کلسترول بالا می تواند با تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی سطح کلسترول  خود را به مرور کاهش دهد. با آنکه بدن برای عملکرد طبیعی به مقداری کلسترول نیاز دارد، کلسترول بیش از حد به خصوص کلسترول لیپوپروتئین خطر بیماری های قلبی عروقی ، از جمله حملات قلبی و مغزی را افزایش می دهد. پایین آوردن سطح کلسترول خون نیازمند زمان است،اما می توان با انتخاب سبک زندگی سالم آن را پایین آورد. 

کاهش کلسترول

مدت زمان کاهش کلسترول

پس از انتخاب زندگی به سبک سالم می تواند مدت زمان پایین آمدن سطح کلسترول خون را کاهش دهد، اما هیچ تضمینی وجود ندارد که در مدت چند روز و یا چند ماه کلسترول خون کاهش یابد.تغییراتی که سبک زندگی ایجاد می کند می تواند تاثیر گذار باشد اما ممکن است این زمان طولانی شود. داروهای کاهنده کلسترول معمولاً طی 6 تا 8 هفته تغییر ایجاد می کنند.  درصورتی سطح کلسترول فرد طی 12 هفته تغییر نکند پزشکان داروهای کاهنده کلسترول را تجویز می کنند.

کلسترول طبیعی

کلسترول طبیعی در اکثر افراد باید کمتر از 200 میلی گرم در دسی لیتر باشد.سطح کلسترول بالاتر از 60 میلی گرم خوب و پایین تر از 100 میلی گرم کم است همچنین تریگلیسیرید خون باید کمتر از 150 میلی گرم در دسی لیتر باشد.طبق تحقیقات انجام شده در دانشگاه های معتبر آمریکا داروهای استاتین برای پایین آوردن سطح کلسترول بسیار مناسب هستند. با این حال به پزشکان توصیه می شود قبل از تجویز داروهای کاهش دهنده وضعیت بیماری های قلبی و عروقی بیمار را بررسی کنند.همچنین این محققان توصیه می کنند که افرادی که کلسترول بالای 190 میلی گرم در دسی لیتر دارند از داروهای استاتین برای کاهش کلسترول خود استفاده کنند.

چند راه برای کاهش کلسترول خون

برای کاهش سطح کلسترول خون چند راه وجود دارد که در صورت انجام آنها ممکن است طی یک دوره کوتاه مدت کلسترول خون کاهش یابد .

برخی از این راه ها شامل:

رژیم غذایی متعادل داشته باشید

از انواع غذاهای غنی از مواد مغذی مانند میوه ها ، سبزیجات ، غلات کامل و پروتئین های بدون چربی استفاده کنید.از مصرف چربی های ترانس خودداری کنید و غذاهای سرشار از چربی اشباع شده را محدود کنید.غذاها را با قندهای اضافه شده محدود کنید.رژیم کم سدیم بخورید. بسیاری از غذاهای فرآوری شده حاوی مقادیر زیادی سدیم هستند ، حتی اگر طعم نمکی نداشته باشند.از غذاهای حاوی فیبر بالا مانند جو دوسر ، میوه ها ، سبزیجات و لوبیا استفاده کنید.

وزن مناسب داشته باشید

وزن خود را در محدوده بی ام آی مناسب نگه دارید زیرا این کار علاوه بر پایین آوردن کلسترول می تواند خطر بیماری های قلبی و عروقی را کاهش میدهد.

فعالیت بدنی داشته باشید

فعالیت بدنی خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد. همچنین می تواند به بدن کمک کند تا کلسترول خون  را کاهش دهد. ورزش هایی مانند پیاده روی برای کاهش کلسترول مناسب هستند همچنین افرادی که آمادگی بدنی ندارند می توانند از تمرینات کوچک و با مدت زمان آرام تر شروع کنند.

کاهش کلسترول

داروهای کاهش کلسترول 

به افرادی که کلسترول بالای 190 میلی گرم در دسی لیتر دارند توصیه می شود درباره داروهای استاتین تحقیقاتی انجام دهند.این دارو همانطور که گفته شد توانایی پایین آوردن کلسترون در این دارو ها بسیار بالا است.داروهای استاتین می توانند طی 6 تا 8 هفته موثر واقع شوند. همجنین این دارو ها می توانند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهند. 

بی ام آی (BMI)

بی ام آی یا شاخص توده بدنی با استفاده از ترکیب قد و وزن فرد و سن او می تواند مشخص کند که فرد دارای وزن مناسبی است یا خیر.در صورتی که بی ام آی فرد خارج از محدوده باشد فرد به چاقی مفرط و اضافه وزن بالا مبتلا است.همچنین اگر شاخص توده بدنی فردی پایین تر از محدوده باشد فرد به کمبود وزن دچار است.بی ام آی می تواند به پزشک کمک کند تا وزن ،کلسترول و چربی خون شما را بررسی کند و برای کاهش کلسترول و یا بالا بردن آن توصیه هایی بکند.

محدوده بی ام آی 

محدوده بی ام آی باید بین 18 تا 25 باشد. در صورتی که شاخص توده بدنی شما 18 تا 20 است یعنی وزنتان مناسب و سالم است.در صورتی که شاخص توده بدنی شما بین 20 تا 25 باشد یعنی وزن طبیعی دارید و در صورتی که 25 تا 29 باشد یعنی مقداری اضافه وزن دارید و در صورتی بی ام آی از 30 بالتر باشد شما دچار اضافه وزن و چاقی مفرط هستید.

کار های که برای کاهش وزن می توانید انجام دهید

  • استرس و اضطراب خود را مهار کنید 
  • خواب کافی داشته باشید
  • از غذاهایی که پروتئین بیشتر، فیبر و ویتامین دی بیشتری دارند استفاده کنید
  • وعده های غذایی را کمتر و تعداد آن را بیشتر کنید.
  • از نوشیدنی های شیرین و گاز دار استفاده نکنید
  • میا وعده های سالم بخورید
  • وعده های غذایی را به همراه خانواده صرف کنید

تغییر سبک زندگی 

به طور کلی تغییر در زندگی و داشتن یک رژیم غذایی سالم می تواند در جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی بسیار موثر باشد.همچنین این موضوع می تواند به افرادی که کلسترول بسیار بالایی دارند بسیا کمک کننده باشد. تغییر در سبک زندگی می تواند برای همه افرادی که زندگی سالمی ندارند مفید واقع شود از ابتلای فرد به بیماری هایی نظیر فشارخون و دیابت جلوگیری کند. می توانید درباره این موضوع با یک پزشک متخصص و یا یک پزشک رژیم غذایی مشورت کنید.


دیدگاه کاربران

0 دیدگاه
    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    instagram logo call button