احتمال رخداد ایست قلبی ناگهانی در افراد زیر 35 سال، به دلیل مشکلات قلبی کشف نشده یا ناهنجاریهای قلبی نادیده گرفته شده، بسیار کم است. ایست قلبی ناگهانی عموما در حین فعالیت بدنی، مانند ورزش رخ میدهد، و این اتفاق بیشتر در مردان اتفاق میافتد تا در زنان. در ادامه علت ایست قلبی در جوانان را بررسی خواهیم کرد.
آنچه در این مقاله می خوانید :
بیشتر مرگ و میرهای ناشی از ایست قلبی مربوط به افراد مسن است، به ویژه کسانی که مبتلا به بیماری عروق کرونر هستند. ایست قلبی عامل اصلی مرگ در ورزشکاران جوان است، اما میزان وقوع آن مشخص نیست. شاید ایست قلبی از هر 50،000 نفر در 1 نفر از ورزشکاران جوان اتفاق بیفتد.
علل مرگ ناگهانی قلبی در جوانان متفاوت است. بیشتر اوقات ، مرگ به دلیل ناهنجاری قلبی رخ میدهد. به دلایل مختلف، چیزی باعث میشود قلب از کنترل خارج شود. این ریتم غیرطبیعی قلب به عنوان فیبریلاسیون بطنی شناخته میشود. برخی از علل خاص مرگ ناگهانی قلبی در جوانان عبارتند از:
کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک (HCM). این حالت که معمولاً ارثی است، دیوارههای عضله قلب ضخیم میشوند. عضله ضخیم شده میتواند سیستم الکتریکی قلب را مختل و منجر به ضربان سریع یا نامنظم قلب (آریتمی) و منجر به ایست ناگهانی قلبی شود.
کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک ، اگرچه معمولاً کشنده نیست، اما شایع ترین علت مرگ ناگهانی قلبی در افراد زیر 30 سال است. این شایع ترین علت مرگ ناگهانی در ورزشکاران است. HCM اغلب تشخیص داده نمیشود.
ناهنجاری های عروق کرونر. گاهی اوقات افراد با عروق قلبی غیرطبیعی به دنیا میآیند(پیچیدگی عروق کرونر). شریانها میتوانند در حین ورزش فشرده شوند و جریان خون مناسب را برای قلب فراهم نکنند.
سندرم QT طولانی. این اختلال ریتم قلب ارثی میتواند باعث ضربان سریع قلب شود که اغلب منجر به غش کردن در فرد میشود. جوانان مبتلا به سندرم QT طولانی در خطر مرگ ناگهانی قرار دارند.
سایر علت ایست قلبی در جوانان عبارتند از:
ناهنجاری های ساختاری قلب ، مانند بیماری قلبی ناشناخته که در بدو تولد (مادرزادی) وجود داشت و ناهنجاری های عضله قلب.
علل دیگر شامل التهاب ماهیچه قلب است که میتواند توسط ویروس ها و بیماریهای دیگر ایجاد شود. علاوه بر سندرم QT طولانی ، سایر ناهنجاری های سیستم الکتریکی قلب ، مانند سندرم بروگادا ، میتواند باعث ایست قلبی ناگهانی شود.
Commotio cordis ، یکی دیگر از علل نادر ایست ناگهانی قلبی است که میتواند در هر فردی بر اثر ضربه رخ میدهد. اگر ضربه دقیقاً در زمان نامناسب چرخه الکتریکی قلب وارد شود، این ضربه به قفسه سینه میتواند باعث فیبریلاسیون بطنی شود.
بسیاری از اوقات این مرگها بدون هشدار اتفاق میافتد ، مواردی که باید مراقب آنها باشید عبارتند از:
غش غیرقابل توضیح (سنکوپ). اگر این اتفاق در حین فعالیت بدنی رخ دهد ، میتواند نشانه این باشد که در قلب شما مشکل وجود دارد.
سابقه خانوادگی ایست ناگهانی قلبی. یکی دیگر از علائم هشداردهنده، سابقه خانوادگی مرگ و میرهای بدون دلیل قبل از 50 سالگی است. اگر در خانواده شما چنین اتفاقی افتاده است، در مورد گزینه های غربالگری با پزشک خود مشورت کنید.
تنگی نفس یا درد قفسه سینه میتواند نشان دهد که شما در خطر مرگ ناگهانی قلبی هستید.
گاهی. اگر در معرض خطر ایست قلبی هستید، پزشک معمولاً به شما پیشنهاد میکند از ورزش های رقابتی اجتناب کنید. بسته به شرایط زمینهای شما، ممکن است درمانهای پزشکی یا جراحی برای کاهش خطر مرگ ناگهانی مناسب باشد.
یکی دیگر از گزینه ها برای برخی، مانند کسانی که مبتلا به کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک هستند ، یک کاردیوبرتر-دفیبریلاتور (ICD) قابل کاشت است. این دستگاه به طور مداوم ضربان قلب شما را کنترل میکند. اگر آریتمی تهدید کننده زندگی رخ دهد ، ICD شوکهای الکتریکی را برای بازگرداندن ریتم طبیعی قلب ایجاد میکند.
بهتر است ورزشکاران جوان برای شناسایی افرادی که در معرض خطر مرگ ناگهانی هستند غربالگری شوند. برخی از کشورها مانند ایتالیا جوانان را با نوار قلب (ECG یا EKG)، که سیگنالهای الکتریکی را در قلب ثبت میکند، غربال میکنند. با این حال ، این نوع غربالگری گران است و میتواند نتایج مثبت کاذب ایجاد کند-نشانه هایی که نشان میدهد یک ناهنجاری یا بیماری وجود دارد-که می تواند باعث نگرانی غیر ضروری و آزمایش های اضافی شود.
مشخص نیست که معاینات معمول قبل از ورزش های رقابتی، بتواند از مرگ ناگهانی قلبی جلوگیری کند. با این حال ، آنها ممکن است به شناسایی برخی از افرادی که در معرض خطر بیشتری هستند کمک کنند.
برای افرادی که دارای سابقه خانوادگی یا عوامل خطر بیماری هایی هستند که باعث ایست قلبی میشوند، غربالگری بیشتر توصیه میشود. غربالگری مکرر اعضای خانواده در طول زمان توصیه میشود ، حتی اگر اولین ارزیابی قلب طبیعی باشد.
اگر در خطر ایست قلبی هستید، در مورد فعالیت بدنی با پزشک خود مشورت کنید. این که آیا میتوانید ورزش کنید یا نه بستگی به شرایط شما دارد. برای برخی اختلالات ، مانند کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک ، اغلب توصیه میشود که از اکثر ورزشهای رقابتی اجتناب کنید و در صورت داشتن ICD، باید از ورزش های ضربه ای مانند فوتبال آمریکایی اجتناب کنید. اما این بدان معنا نیست که شما باید از ورزش کردن اجتناب کنید. با پزشک خود در مورد محدودیت های ورزشی خود صحبت کنید.
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه