هنگامی که لختهای که به عنوان آمبولی شناخته میشود، در خون حرکت میکند، باعث انسداد میشود. پزشکان از آن به عنوان “آمبولی” یاد میکنند. آمبولی قلبی ، انسداد یک رگ خونی است که در نتیجه آمبولی که از قلب حرکت میکند، ایجاد میشود. آمبولی معمولاً از یک لخته خون تشکیل شده است. کمتر رایج است که میتواند شامل هوا، چربی، مایع آمنیوتیک یا تومور باشد. آمبولی قلبی میتواند به نقاط مختلف بدن حرکت کند و احتمالاً منجر به عوارض تهدید کننده زندگی شود.
آنچه در این مقاله می خوانید :
این مقاله توضیح خواهد داد که آمبولی قلبی چیست. همچنین علائم، علل و عوامل خطر آمبولی قلبی را بررسی میکند. در نهایت، در مورد اینکه چگونه پزشکان این بیماری را تشخیص میدهند و چگونه یک فرد میتواند به جلوگیری از پیشرفت آن کمک کند، صحبت میکند.
آمبولی قلبی باعث انسداد شریان میشود و میتواند بر جریان خون تأثیر بگذارد. آنها توسط آمبولی قلبی ایجاد میشوند که از قلب منشا میگیرد. ترومبوز قلبی لخته خونی است که در قلب ایجاد میشود و هنگامی که حرکت میکند به آن آمبولی میگویند. بسته به جایی که انسداد رخ میدهد، فرد میتواند عوارض مختلفی را تجربه کند، به عنوان مثال:
هنگامی که آمبولی قلبی به مغز راه پیدا میکند، میتواند باعث آمبولی قلبی شود، و میتواند باعث چیزی شود که پزشکان آن را سکته قلبی آمبولیک مینامند. این سکتهها حدود 25% تمام سکتههای ایسکمیک را تشکیل میدهند.
سکته مغزی حاد زمانی است که بخشی از مغز به طور ناگهانی از خون محروم میشود. این سکتهها را میتوان به دو دسته اصلی تقسیم کرد: سکتههای مغزی ایسکمیک و سکتههای هموراژیک.
سکتههای مغزی ایسکمیک 85 درصد سکتههای حاد را تشکیل میدهند. آنها زمانی رخ میدهند که چیزی جریان خون در رگ خونی که مغز را تامین میکند را مسدود میکند.
علائم ممکن است به این بستگی داشته باشد که کدام شریان مسدود شده است. اگر لخته خون در رگهای خونی اطراف قلب وجود داشته باشد، ممکن است فرد موارد زیر را تجربه کند:
یک فرد همچنین ممکن است علائم زیر را تجربه کند:
در اصل، لخته خون با مسدود کردن رگهای خونی که خون را به قلب میرسانند، باعث حمله قلبی میشود. لخته خونی که فقط در قلب نشسته است ممکن است هیچ علامتی ایجاد نکند. اگر لخته خون به شریانهای کاروتید رفته و باعث سکته قلبی آمبولیک شود، فرد علائم سکته را تجربه میکند. سکتههای قلبی آمبولیک بیشتر از سایر سکتهها باعث ایجاد تشنج میشوند.
یک منبع قلبی آمبولی زمانی رخ میدهد که آمبولی از قلب حرکت میکند و باعث انسداد یک شریان میشود. علت میتواند متفاوت باشد، زیرا آمبولی میتواند شامل موارد زیر باشد:
تومورهای خوشخیم می توانند در قلب ایجاد شوند. شایعترین آنها میکسوم دهلیزی نام دارد. در 30 تا 50 درصد افراد مبتلا به میکسوم، آمبولی به عنوان یک عارضه رخ میدهد.
عوامل زیادی وجود دارد که میتواند منجر به تشکیل لخته خون در قلب شود. یک مثال آندوکاردیت است. این عفونت غشای داخلی قلب است. لختههای خون عفونی که آمبولی سپتیک نامیده میشوند، میتوانند در محل عفونت ایجاد شده و به سایر قسمتهای بدن بروند. این یک عارضه شایع اندوکاردیت است. AHA خاطرنشان میکند که موارد زیر میتواند شانس ایجاد لخته خون در قلب را افزایش دهد:
فیبریلاسیون دهلیزی: این وضعیتی است که باعث ضربان قلب نامنظم و سریع میشود. فیبریلاسیون دهلیزی شایعترین علت سکته قلبی است زیرا لختههای خون در زائده دهلیز چپ در قلب تشکیل شده و به مغز میروند.
نارسایی قلبی: این کار قلب را ضعیف میکند. لختههای خون میتوانند تشکیل شوند، زیرا قلب قادر به پمپاژ خون در اطراف بدن نیست.
آترواسکلروز: آترواسکلروز تجمع چربی و کلسترول در دیواره شریان است. پلاک ایجاد شده میتواند، جریان خون در رگها را محدود کند. اگر پلاک پاره شود، چربیها و کلسترول میتوانند در بدن حرکت کنند و منجر به لخته شدن خون شوند.
واسکولیت: واسکولیت باعث التهاب رگهای خونی شود. زمانی که پلاکتها به رگهای خونی آسیب دیده بچسبند، لخته ایجاد میشود.
عوامل خطر ممکن است بسته به نوع آمبولی متفاوت باشد. موارد زیر می تواند شانس ایجاد لختههای خون را افزایش دهد:
عوامل خطر آمبولی چربی عبارتند از :
یک متخصص قلب ممکن است آزمایشهای زیر را برای تشخیص آمبولی قلبی انجام دهد:
درمان آمبولی قلبی به عامل ایجاد انسداد و اندازه و محل انسداد بستگی دارد. برای درمان لخته های خون، یک متخصص قلب و عروق داروهایی برای حل کردن آنها تجویز کند.
یک جراح همچنین ممکن است آمبولکتومی را انجام دهد. جراح برشی در شریان ایجاد میکند و از فرآیندی به نام آسپیراسیون برای برداشتن لخته استفاده میکند.
پیشگیری از آمبولی قلبی به عوامل خطر بستگی دارد. اگر فردی در معرض خطر لخته شدن خون باشد، یک پزشک متخصص قلب ممکن است داروهای رقیق کننده خون مانند داروهای ضد انعقاد را تجویز کند. اگر فردی به بیماری قلبی مانند فیبریلاسیون دهلیزی مبتلا باشد، ممکن است از داروهایی برای کمک به تنظیم ریتم قلب خود استفاده کند.
یک پزشک متخصص همچنین ممکن است اقدامات زیر را انجام دهد:
کاردیوورژن الکتریکی: یک شوک الکتریکی است که میتواند ریتم طبیعی قلب را دوباره شروع کند.
فرسایش کاتتر: پزشک مقادیر کمی از بافت قلب را که سیگنالهایی را که باعث فیبریلاسیون دهلیزی میشوند ارسال میکنند، از بین میبرد.
بسته شدن زائده دهلیز چپ: این روش برای کمک به جلوگیری از جمع شدن و لخته شدن خون مناسب است.
اگر فردی در معرض خطر نارسایی قلبی است، انجام اقداماتی برای جلوگیری از این امر میتواند به کاهش احتمال لخته شدن خون کمک کند. یک فرد میتواند اقدامات زیر را برای کاهش خطر نارسایی قلبی انجام دهد:
خوردن غذاهای مفید برای قلب، مانند:
اگر آمبولی شامل چربی یا هوا باشد، یک پزشک متخصص ممکن است جراحی را توصیه کند.
اگر فردی لخته خون در قلب داشته باشد یا علائم لخته شدن خون در قلب را تجربه کند، باید با پزشک تماس بگیرد. هرکسی که علائم سکته قلبی آمبولیک دارد باید فوراً به دنبال مشاوره پزشکی باشد. حتی کسانی که این علائم را ندارند ممکن است بخواهند در صورت داشتن شرایطی که خطر سکته را در آنها افزایش میدهد با پزشک صحبت کنند.
خلاصه
منبع آمبولی قلبی باعث انسداد شریان میشود که در نتیجه لخته شدن خون در یکی از حفرههای قلب ایجاد میشود. لخته شدن خون در قلب ممکن است به دلایل مختلفی مانند فیبریلاسیون دهلیزی یا کاردیومیوپاتییا نارسایی احتقانی قلب رخ دهد. اگر لخته خون به مغز برود، میتواند باعث سکته قلبی شود.
اگر فردی دارای شرایطی باشد که احتمال لخته شدن خون را افزایش دهد، یک متخصص قلب و عروق ممکن است داروهایی برای رقیق کردن خون تجویز کند. آنها همچنین ممکن است روشهایی را برای جلوگیری از لخته شدن خون و بازگرداندن ریتم طبیعی قلب یا عملکرد پمپاژ انجام دهند.
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه