سندرم کرونری حاد: علائم، عوامل، تشخیص و درمان آن

سندرم حاد کرونری به گروهی از بیماری‌ها اطلاق می‌شود که در آن جریان خون به قلب کاهش می‌یابر. کرونری حاد نامی است که به سه نوع بیماری عروق کرونر که با پارگی ناگهانی پلاک داخل شریان کرونری همراه است داده می‌شود. این بیماری‌ها عبارتند از؛ انفارکتوس میوکارد یا حمله قلبی با افزایش قطعه ST (NSTEMI)، انفارکتوس میوکارد با افزایش قطعه ST (NSTEMI) و انفارکتوس میوکارد با افزایش قطعه ST (STEMI). ما در این مقاله به بررسی سندرم کرونری حاد پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید.

سندرم کرونری حاد

انفارکتوس میوکارد یا حمله قلبی با افزایش قطعه ST (NSTEMI)

محل انسداد، مدت زمانی که جریان خون مسدود می‌شود و میزان آسیبی که رخ می‌دهد، نوع سندرم حاد کرونری را تعیین می کند. این شرایط تهدید کننده زندگی نیاز به مراقبت‌های پزشکی اورژانسی دارد.

انفارکتوس میوکارد با افزایش قطعه ST (NSTEMI)

این حمله قلبی یا MI تغییراتی در نوار قلب (ECG) ایجاد نمی‌کند. با این حال، در آزمایشات و عکسبرداری‌ها، داروهای شیمیایی در خون نشان می‌دهد که آسیب به عضله قلب رخ داده است. در NSTEMI، انسداد می‌تواند جزئی یا موقت باشد و بنابراین میزان آسیب نسبتاً کم است.

انفارکتوس میوکارد با افزایش قطعه ST (STEMI)

این حمله قلبی یا MI به دلیل مسدود شدن ناگهانی و طولانی مدت جریان خون ایجاد می‌شود. این ناحیه بزرگی از عضله قلب را تحت تاثیر قرار می‌دهد و بنابراین باعث تغییراتی در ECG و همچنین در سطوح خونی نشانگرهای شیمیایی کلیدی می‌شود.

عوامل خطر سندرم حاد کرونری چیست؟

بیماری کرونری قلب معمولاً نتیجه از هم گسیختگی پلاک در عروق کرونر (آترواسکلروز) است. عوامل خطر رایج برای این بیماری عبارتند از: سیگار کشیدن، فشار خون بالا، دیابت، چربی خون بالا، عدم تحرک بدنی، چاقی خانوادگی و شیوه‌های تغذیه نامناسب. سوء مصرف کوکائین نیز می‌تواند منجر به وازواسپاسم شود. سابقه خانوادگی سکته قلبی زودرس نیز یک عامل پرخطر است.

علائم سندرم حاد کرونری چیست؟

درد یا ناراحتی قفسه سینه می‌تواند به فرد نشان دهد که مشکلی در قلب او وجود دارد. با این حال، علائم دیگری وجود دارد که در ادامه آورده‌ایم. این علائم عبارتند از؛

  • درد یا ناراحتی قفسه سینه، که شامل فشار و سفتی است
  • درد یا ناراحتی در یک یا هر دو بازو، فک، گردن، پشت یا معده
  • تنگی نفس
  • احساس سرگیجه یا سبکی سر
  • حالت تهوع
  • تعریق

این علائم را باید جدی گرفت. اگر درد قفسه سینه یا علائم دیگر را تجربه کردید، فوراً به پزشک مراجعه کنید. درد قفسه سینه ناشی از سندرم‌های حاد کرونری می‌تواند به طور ناگهانی ظاهر شود، همانطور که در مورد حمله قلبی وجود دارد. در موارد دیگر، درد می‌تواند غیرقابل پیش بینی باشد یا حتی با استراحت بدتر شود، که هر دو نشانه بارز آنژین ناپایدار هستند. افرادی که درد مزمن قفسه سینه ناشی از سال‌ها تجمع کلسترول در شریان‌های خود را تجربه می‌کنند، اگر لخته خون در بالای تجمع پلاک ایجاد شود، می‌توانند به سندرم کرونر حاد مبتلا شوند.

تشخیص سندرم کرونری حاد

سندرم کرونری حاد چگونه تشخیص داده می‌شود؟

برای تعیین اینکه چه چیزی باعث علائم در فرد می‌شود، پزشک یک تاریخچه پزشکی دقیق از او می‌گیرد و بعد معاینه فیزیکی انجام می‌دهد. اگر پزشک مشکوک به سندرم کرونر حاد باشد، آزمایشات زیر انجام می‌شود:

آزمایش خون می‌تواند شواهدی را نشان دهد که آیا سلول‌های قلب در حال مرگ هستند یا خیر. الکتروکاردیوگرام (ECG) یا EKG)) می‌تواند سندرم حاد کرونری را با اندازه‌گیری فعالیت الکتریکی قلب تشخیص دهد. اگر آزمایش‌ها تأیید کنند که جریان خون به قلب مسدود شده است، پزشکان به سرعت برای باز کردن مجدد شریان تلاش می‌کنند.

درمان سندرم کرونری حاد

درمان سندرم حاد کرونری شامل داروها و روشی به نام آنژیوپلاستی است که طی آن پزشکان یک بالون کوچک را برای باز کردن شریان وارد رگ‌ها می‌کنند. یک استنت، یک لوله توری سیمی، به طور دائم در شریان قرار داده می‌شود تا آن را باز نگه دارد. بولگر گفت: برای بیمارستان‌هایی که برای انجام سریع آنژیوپلاستی مجهز نیستند، ممکن است از داروها برای حل کردن لخته‌های خون استفاده شود، اما بیمارستان‌های بیشتری این روش را به موقع در دسترس قرار می‌دهند.

چه کسانی در معرض خطر مبتلا به این بیماری هستند؟

سندرم حاد کرونری، درست مانند نارسایی قلبی و سکته مغزی، در افرادی که عوامل خطر خاصی دارند، بسیار بیشتر است. این عوامل خطر عبارتند از؛

  • سیگار کشیدن
  • فشار خون بالا
  • کلسترول خون بالا
  • دیابت
  • عدم تحرک بدنی
  • اضافه وزن یا چاق بودن
  • سابقه خانوادگی درد قفسه سینه، بیماری قلبی یا سکته مغزی

کلام آخر

کرونری حاد نامی است که به سه نوع بیماری عروق کرونر که با پارگی ناگهانی پلاک داخل شریان کرونری همراه است داده می‌شود. این سندرم معمولا باعث درد یا ناراحتی شدید در قفسه سینه می‌شود. اگر این علائم را داشتید بهتر است برای تشخیص دقیق‌تر سریعا به پزشک مراجعه کنید. چرا که تشخیص درست و زودهنگام می‌تواند درمان بهتر و بهبودی سریع‌تری داشته باشد. تا حد امکان از این بیماری جلوگیری کنید. سیگار نکشید، رژیم غذایی سالمی انتخاب کنید، ورزش و پیاده روی را در بزنامه روزانه خود قرار دهید.


دیدگاه کاربران

0 دیدگاه
    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    instagram logo call button