نارسایی پولمونری (ریوی) چیست؟

هنگامی که قلب منقبض می‌شود، بطن راست (حفره سمت راست پایین) خون را به داخل شریان ریوی پمپ می کند. سپس شریان ریوی خون را به ریه ها می برد. دریچه ریوی (گاهی اوقات دریچه ریوی نامیده می‌شود) بین بطن راست و شریان ریوی اصلی قرار دارد. وظیفه آن جلوگیری از نشت خون به قلب بین ضربان است.

نارسایی دریچه ریوی زمانی اتفاق می‌افتد که دریچه ریوی به طور کامل بسته نمی‌شود و اجازه می‌دهد مقداری خون به قلب نشت کند. این وضعیت به نام‌های نارسایی ریوی یا نارسایی پولمونری نیز شناخته می‌شود. نارسایی ریوی را می‌توان به صورت خفیف، متوسط یا شدید طبقه بندی کرد.

نارسایی پولمونری

علائم و نشانه های نارسایی ریوی

نارسایی ریوی اغلب در نوزادان یا کودکان علائمی ایجاد نمی‌کند. با بزرگتر شدن کودک، علائم و نشانه‌های غیر طبیعی ممکن است ظاهر شوند، از جمله:

  • احساس خستگی
  • غش با ورزش یا فعالیت های دیگر
  • ریتم غیر طبیعی قلب
  • سوفل قلبی (صدای اضافی قلب هنگامی که پزشک با گوشی پزشکی به قلب گوش می‌دهد)

آزمایش و تشخیص نارسایی ریوی

ما معمولاً پس از تشخیص سوفل قلبی توسط پزشک مراقبت‌های اولیه و ارجاع کودک به مرکز قلب، نارسایی ریوی را تشخیص می‌دهیم. تشخیص ممکن است به برخی یا همه آزمایش‌های زیر نیاز داشته باشد:

  • پالس اکسیمتری – روشی بدون درد برای نظارت بر میزان اکسیژن در خون
  • اشعه ایکس قفسه سینه
  • اکوکاردیوگرام (که “اکو” یا اولتراسوند قلب نیز نامیده می شود) – امواج صوتی که برای دیدن قلب استفاده می‌شود.
  • الکتروکاردیوگرام (ECG) – فعالیت الکتریکی قلب را اندازه‌گیری می‌کند.
  • MRI قلب – تصویر سه بعدی از شریان ها و وریدهای قلب.
  • کاتتریزاسیون قلبی – یک لوله نازک از طریق ورید یا شریان در پا یا از طریق ناف وارد قلب می‌شود.

درمان نارسایی ریوی

نارسایی خفیف ریوی بسیار شایع است و ممکن است نیازی به درمان نداشته باشد. اگر دریچه ریوی طبیعی باشد، حتی ممکن است نیازی به معاینات منظم نباشد. با این حال، اگر نارسایی ریوی متوسط یا شدید وجود داشته باشد، پزشکان با معاینات منظم بیمار را تحت نظر خواهند گرفت.

در حال حاضر، از داروها برای کمک به خود نارسایی ریوی استفاده نمی‌شود، اما ممکن است از داروها برای کمک به قلب برای پمپاژ کارآمدتر استفاده شود.

در موارد شدید نارسایی ریوی، ممکن است جراحی برای ترمیم یا تعویض دریچه ریوی مورد نیاز باشد. جراحان سن، نیازها و آناتومی دریچه کودک را قبل از اقدام به ترمیم دریچه یا بهبود عملکرد آن با جراحی به نام دریچه‌پلاستی در نظر می‌گیرند.

گزینه درمانی دیگر شامل جایگزینی دریچه ریوی موجود با دریچه مصنوعی است که می تواند توسط جراح یا متخصص قلب انجام شود.

مراقبت‌های بعدی برای نارسایی ریوی

تا 18

کودکان مبتلا به نارسایی ریوی متوسط یا شدید به معاینات منظم با متخصص قلب کودکان نیاز دارند. در بیمارستان کودکان فیلادلفیا (CHOP)، متخصصان قلب کودکان ما بیماران را تا بزرگسالی دنبال می‌کنند و مراقبت‌ها را با پزشکان مراقبت اولیه هماهنگ می‌کنند.

بزرگسالی

نارسایی ریوی می‌تواند باعث مشکلات سلامتی در بزرگسالان شود. بسیار مهم است که بزرگسالان مبتلا به این بیماری به طور منظم توسط متخصص قلب تحت نظر باشند. 


دیدگاه کاربران

0 دیدگاه
    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    instagram logo call button