زمان مصرف داروی فشار خون چه موقع است؟!

دارو‌های ضد فشار خون دسته‌ای از دارو‌ها هستند که در کنترل فشار خون بالا که یک عامل خطر مهم قلبی عروقی است، استفاده می‌شود.  اغلب افرادی که متوجه می‌شوند فشارخون دارند با سوالاتی چون زمان مصرف داروی فشار خون، نحوه گرفت فشار خون و… مواجه می‌شوند. این بخش یک راهنمای کامل درمورد مصرف داروهای فشار خون و نکات مرتبط به آن است. پس اگر سوالاتی در امورد فشارخون دارید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

بهترین زمان مصرف داروی فشارخون

زمان زمان مصرف داروی فشار خون بر اثر دارو تأثیر نمی‌گذارد

زمان زمان مصرف داروی فشار خون همیشه موضوع بحث در میان متخصصان قلب است. در گذشته، برخی از تحقیقات نشان می‌دادند که مصرف داروی فشار خون در عصر، باعث کاهش خطر و حوادث قلبی عروقی می‌شد اما این تحقیقات کامل نبودند. بعد‌ها در یک تحقیق ۵ ساله که روی ۲۱۰۰۰ بیمار با میانگین سنی ۶۵ سال در انگلستان انجام شده، محققان متوجه شدند که حمله قلبی، سکته‌های مغزی و مرگ ناشی از بیماری‌های عروقی در درصد مشابهی رخ می‌دهند، چه «قرص» در شب و چه در صبح مصرف شود (۳. ۴٪ در مقابل ۳. ۷٪).

بهتر است دارو‌های فشار خون را در صبح مصرف کنید

یک موردی که اغلب مطرح می‌شود این است که اکثریت قریب به اتفاق بیماران، فشار خون بالای ناشی از استرس دارند. از طرفی همه انسان‌ها در طول روز در معرض موقعیت‌های استرس زای بیشتری قرار می‌گیرند. بنابراین، برخی از متخصصان قلب عقیده دارند که افراد پرفشاری خون در صورت مصرف دارو در صبح، در طول روز بهتر محافظت می‌شوند.

از طرف دیگر، اگر دارو‌های ضد فشار خون را عصر مصرف کنید، دیگر در اواخر صبح یا ظهر اصلاً اثری ندارند. بنابراین هر بیمار قلبی باید در مورد زمان مناسب  مصرف دارو با متخصص قلب خود مشورت کند.

داروی فشار خون را چه زمانی بخوریم

استفاده صحیح از دارو‌های فشار خون بالا

قرص‌ها باید به درستی مصرف شوند تا اثر کنند. مصرف نادرست می‌تواند اثر دارو را تحت تأثیر قرار دهد یا حتی باعث آسیب فیزیکی شود.

مصرف صحیح دارو یک عامل مهم در اثربخشی و موفقیت درمان است، به ویژه در مورد بیماری‌های مزمن و این شامل فشار خون بالا می‌باشد. بنابراین در هر صورت باید دستورات پزشک را دنبال کنید و اگر مطمئن نیستید دوباره بپرسید. علاوه بر این، برنامه دارویی که از پزشک خود دریافت می‌کنید و بروشور اطلاعاتی همراه با هر بسته دارو حاوی اطلاعات مهمی است.

نحوه مصرف داروی فشار خون

قرص‌ها، کپسول‌ها و هر دارویی که از طریق دهان مصرف می‌شود (پزشکان آن را خوراکی مینامند) باید با مقدار زیادی مایع بلعیده شوند.

هشدار: آبمیوه‌ها برای برخی دارو‌ها مناسب نیستند زیرا می‌توانند اثر دارو را تغییر دهند. به عنوان مثال، آب گریپ فروت می‌تواند اثرات برخی از فشار خون بالا، آرام بخش‌ها، قرص‌های خواب یا دارو‌های آلرژی را افزایش دهد یا حتی عوارض جانبی ناخواسته‌ای ایجاد کند. همچنین مراقب شیر باشید، می‌تواند برخی از آنتی بیوتیک‌ها را ببندد و اثر آن‌ها را کاهش دهد. همین امر در مورد آماده‌سازی آهن و دارو‌های حاوی فلوئور نیز صدق می‌کند. به گفته پزشکان، چای یا قهوه سیاه نیز برای مصرف قرص چندان مناسب نیستند و باید از مصرف آن پرهیز کرد.

قرص‌ها را در وضعیت عمودی (نشسته یا‌ایستاده) مصرف کنید. هنگام دراز کشیدن، این خطر وجود دارد که دارو به غشای مخاطی مری بچسبد و به آن آسیب برساند.

اگر در بلع مشکل دارید، سر و قسمت بالایی بدن خود را به سمت جلو خم کنید. که معمولاً کمک می‌کند. هنگام بلعیدن به عقب خم نکنید. تحت شرایط خاص، کپسول می‌تواند در گلو بچسبد و باعث ایجاد رفلکس گگ شود.

پزشکان مصرف دارو را در زمان‌های یکسانی تا حد امکان توصیه می‌کنند. به عنوان مثال، دارو‌های فشار خون بالا که فقط یک بار در روز مصرف می‌شوند، زیرا اثرات آن‌ها ۲۴ ساعت طول می‌کشد، توصیه می‌شود صبح‌ها مصرف شوند.

همیشه داروی خود را تا زمانی که پزشک شما تجویز کرده است مصرف کنید!

لازم به ذکر است که دارو‌ها معمولاً مدت زمان معینی را برای ایجاد اثر مورد نظر خود صرف می‌کنند. بدن همچنین باید ابتدا به دارو عادت کند. اگر فشار خون شما تشخیص داده شد، باید فرض کنید که دارو را مادام العمر مصرف خواهید کرد. با این حال، ممکن است چند هفته طول بکشد تا فشار خون به بهترین حالت کنترل خود برسد.

لطفاً توجه داشته باشید: به ویژه در مورد فشار خون بالا، مصرف منظم دارو و در نتیجه کاهش دائمی فشار خون برای موفقیت درمان اهمیت حیاتی دارد. این تنها راه برای جلوگیری از عواقب جدی مانند حمله قلبی، سکته مغزی یا سایر بیماری‌های قلبی است. اگر مصرف آن را قطع کنید، فشار خون شما دوباره افزایش می‌یابد. این اثر یویو فشار بسیار زیادی را به بدن شما وارد می‌کند که می‌توانید از آن در‌ امان بمانید.

  زمان مصرف داروی فشار خون

عوارض جانبی درمان ضد فشار خون چیست؟

افرادی که شروع به درمان می‌کنند اغلب از خستگی، احساس سبکی سر، تورم پا‌ها، سرفه خشک، سردرد، سرگیجه شکایت دارند. این علائم در ابتدای درمان مکرر است، سپس در عرض چند روز کاهش یافته و ناپدید می‌شود، در موارد نادر نیاز به تغییر نوع دارو است. آن‌ها می‌توانند به مولکول مربوط باشند یا به این واقعیت که فردی که قبلاً با فشار خون بالاتر زندگی می‌کرد، وقتی به مقادیر طبیعی می‌رسد احساس سبکی سر می‌کند، باید به فشار جدید عادت کرد با در نظر گرفتن این که فشار خون پایین‌تر فشار می‌تواند ناراحتی ایجاد کند اما خطر حوادث قلبی عروقی را شامل نمی‌شود.

علائم فشار خون بالا چیست؟

علائم فشار خون بالا به اختصار شامل موارد زیر است:

  • سردرد مخصوصاً در صبح
  • سبکی سر و سرگیجه
  • صدای زنگ در گوش (وزوز گوش، وزوز گوش)
  • تغییر در بینایی (سیاهی دید یا وجود نقاط روشن جلوی چشم)
  • خونریزی بینی (اپیستاکسی)

فشار خون چه زمانی نگران‌کننده است؟

اگر فشار خون شما بین ۱۲۰/۸۰ و ۱۴۰/۹۰ باشد، ممکن است در آینده در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا باشید، مگر اینکه اقداماتی برای کنترل مجدد این مقادیر انجام شود. این وضعیت پیش از فشار خون نامیده می‌شود. فشار خون بالای ۱۸۰/۱۲۰ بسیار خطرناک است.

بهترین دارو برای فشار خون بالا چیست؟

رایج‌ترین دارو‌های مورد استفاده مهارکننده‌های ACE و یا سارتان‌ها، مسدودکننده‌های کانال کلسیم، مسدودکننده‌های بتا (برای کسانی که از فشار خون دیاستولیک رنج می‌برند) و احتمالاً دیورتیک‌ها به صورت ترکیبی هستند.

سایر سوالاتی که ممن است درمورد فشار خون داشته باشید:

قرص فشار خون را چه زمانی قبل یا بعد از غذا مصرف کنیم؟

بیمارانی که کاپتوپریل، مولد مهارکننده‌های ACE مورد استفاده در درمان فشار خون بالا مصرف می‌کنند، باید دارو را با معده خالی مصرف کنند.

چه زمانی فشار خون صبح یا عصر اندازه‌گیری می‌شود؟

اندازه‌گیری فشار خون دو یا سه بار در روز قانون خوبی است. مهم‌ترین زمان مربوط به صبح زود است و معمولاً به عنوان یک مقدار مرجع در نظر گرفته می‌شود. پایان روز، ترجیحاً قبل از شام، بهترین زمان برای اندازه‌گیری دوم است.

بازوی اندازه‌گیری فشار خون کدام است؟

معمولاً بازوی چپ به این دلیل انتخاب می‌شود که با مقدار واقعی‌تری مطابقت دارد زیرا شریان از آنجا به قلب کوتاه‌تر است.

چه زمانی از روز فشار خون بالاتر است؟

همانطور که قبلاً گفتیم فشار خون در طول روز متفاوت است و معمولاً در صبح و عصر بالاتر است. افزایش دمای محیط باعث گشاد شدن رگ‌های خونی سطحی و کاهش فشار خون می‌شود.

چقدر طول می‌کشد تا دارودرمانی فشار خون اثر کند؟

دارو‌های ضد فشار خون از نظر مکانیسم کاهش فشار خون با یکدیگر متفاوت هستند، زمان پاسخ درمانی مطلوبی بین ۲ تا ۶ هفته دارند.

چگونه باید با فشار خون بالا بخوابیم؟

کیفیت خواب می‌تواند تأثیر زیادی بر افزایش فشار خون داشته باشد. به عنوان مثال، خوابیدن به پهلوی راست برای کسانی که از فشار خون بالا رنج می‌برند‌ایده‌آل است. در این حالت، در واقع قلب فضای بیشتری در سمت چپ حفره قفسه سینه خواهد داشت که منجر به کاهش جزئی فشار می‌شود.

کدام نوشیدنی فشار خون را کاهش می‌دهد؟

عسل و آب می‌توانند برای کنترل فشار خون بالا معجزه کنند. یک قاشق چای خوری عسل و ۵ تا ۱۰ قطره سرکه سیب را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید و صبح زود بنوشید.

برای کاهش فشار خون چقدر آب بنوشیم؟

برای کاهش فشار خون باید حداقل ۸ لیوان آب در روز بنوشید.


دیدگاه کاربران

0 دیدگاه
    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    instagram logo call button